Øyeplager

Øyeplager rammer de fleste mennesker, en eller annen gang i livet. Noen plager går over av seg selv, mens andre kan ha behov for behandling. Her kan du lese om de vanligste øyeplagene, samt årsaker, symptom og behandling av disse.

Blefaritt

Blefaritt er en øyelokksbetennelse som kan gjøre øyelokkskantene røde, irriterte og hovne.
Les mer om Blefaritt

Glasslegemeløsning

Glasslegemeavløsning viser seg oftest som små bevegelige flekker eller prikker i synsfeltet.
Les mer om Glasslegmeløsning

Allergi i øynene

Allergisk konjunktivitt er en betennelse på øyet som skyldes allergener (stoffer som forårsaker allergi). Øynene blir røde, klør og kan renne. 
Les mer om Allergi i øynene

Konjunktivitt

Konjunktivitt er betennelse i øyets bindehinne (konjunktiva). Denne betennelsen kan gi røde, rennende og irriterte øyne. 
Les mer om Konjunktivitt

Tørre øyne

Tørre øyne er et vanlig problem som oppstår på grunn av at øynene produserer for lite tårevæske, eller at det er for stor fordampning fra tårefilmen. 
Les mer om Tørre øyne

Etterstær

Etter et linsebytte kan synet bli uklart som følge av etterstær bak den nye linsen. Dette kan løses med en rask og smertefri laserbehandling.
Les mer om etterstær

Øyemigrene

Øyemigrene er et annet navn på migrene med aura (klassisk migrene). Synsforstyrrelsene kan blant annet bestå av flimrende partier i synsfeltet, synsutfall, sikksakk linjer og tåkesyn.
Les mer om øyemigrene

Pinguecula

Pinguecula er en opphoping av fettvev som utvikles i øyets bindehinne (konjunktiva). Dette ses som en gulaktig flekk eller bul over det hvite i øyet. 
Les mer om Pinguecula

Pterygium 

Pterygium ser ofte ut som en rødaktig triangel som vokser over det hvite i øyet. Det kan irritere øyet, og være opphav til tørrhetsfølelse og ubehag. 
Les mer om Pterygium

Keratitt

Keratitt er en betennelse i øyets hornhinne.
Vanlige symptomer er smerte (mer eller mindre), tåreflod, nedsatt syn og lysskyhet i det infiserte øyet.
Les mer om Keratitt

Betennelse i synsnerven

En betennelse i synsnerven rammer oftest bare det ene øyet, og medfører at synet på det øyet blir nedsatt. Synet påvirkes raskt, men graden av synsnedsettelse kan variere.
Les mer om Betennelse i synsnerven

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå


Eller bestill via telefon på 23 96 03 92