Øyesykdommer

Øyesykdommer påvirker ofte synet i en eller annen grad. Noen øyesykdommer krever rask behandling for ikke å medføre en permanent synsnedsetting. Derfor er det viktig å søke hjelp og undersøke hva synsforandringene eller symptomene kommer av. Her finner du informasjon om noen av de vanligste øyesykdommene.

Katarakt (grå stær)

Katarakt, eller grå stær, er en øyesykdom der øyets linse har blitt uklar. Sykdommen fører til redusert syn og oppstår oftest hos eldre mennesker. Katarakt kan behandles ved en operasjon der den uklare linsen byttes ut med en ny, kunstig og gjennomsiktig linse. 
Les mer om Katarakt

Glaukom (grønn stær)

Glaukom er en øyesykdom hvor synsnerven blir skadet, som oftest pågrunn av et forhøyet øyetrykk. Tilstanden kan oppstå akutt, men det vanligste er et langsomt forløp. 
Les mer om Glaukom

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

AMD er en øyesykdom som innebærer aldersforandringer i den gule flekken. Sykdommen medfører nedsatt synsskarphet, og rammer som regel eldre mennesker.
Les mer om Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

Diabetes retinopati

Diabetes retinopati betyr at det har oppstått forandringer i øyets netthinne på grunn av diabetes. Diabetes retinopati kan lede til plutselig eller gradvis synsnedsetting.
Les mer om Diabetes retinopati

Netthinneløsning

Netthinneløsning er en tilstand som oppstår når netthinnen løsner fra den bakre delen av øyet. Det er en alvorlig tilstand som trenger behandling raskt. Synet forsvinner i den delen som har løsnet.
Les mer om Netthinneløsning

Keratokonus

Keratokonus er en øyesykdom der hornhinnen gradvis blir tynnere og svakere, og derfor etterhvert buler fremover/får en topp. Dette forårsaker kompliserte brytningsfeil (uregelmessige skjeve hornhinner/astigmatisme).
Les mer om Keratokonus

Fargeblindhet / Fargesvakhet

Fargeblindhet, eller defekt fargesyn, er en tilstand der en person har en nedsatt evne til å skille enkelte bestemte farger. Det mest vanlige er å ha problemer med å skille mellom fargene rød og grønn.
Les mer om Fargeblindhet / Fargesvakhet

Retinitis pigmentosa (RP)

Retinitis pigmentosa er en fellesbetegnelse for flere øyesykdommer som rammer netthinnen. Som regel starter sykdommen med redusert mørkesyn og stadig innsnevret synsfelt som kan utvikle seg til tunnelsyn. 
Les mer om Retinitis pigmentosa (RP)

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå


Eller bestill via telefon på 23 96 03 92