Våre kirurger

Til sammen har våre leger gjort over 500 000 operasjoner, og andelen øker med ca. 20 000 per år. Kirurgi er et håndverk, og det er derfor viktig å gjøre mange operasjoner hver eneste måned for å opprettholde ferdigheten til den enkelte lege. Takket være det store antallet operasjoner som blir gjort i Memira, kan vi sikre at våre leger opererer kontinuerlig.

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Våre kirurger

Dr. Luis F. Brenner

Dr. Luis F. Brenner er medisinsk ansvarlig lege i Norge og har jobbet som øyekirurg hos Memira Norge siden 2017. Han jobber på våre klinikker i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Før Dr. Luis F. Brenner kom til Norge drev han sin egen praksis spesialisert innen synsoperasjoner i Brasil. Han har erfaring med laser synskirurgi, linseimplantat (ICL) og RLE.

Dr. Luis F. Brenner er i tillegg aktiv forsker og har publisert flere studier innen corneal biomekanikk, laser synskirurgi, optisk kvalitet og intraokulære linser.

Les mer

Dr. Alexander Thrane

Dr. Alexander Thrane har jobbet som øyelege hos Memira siden 2021 og har lang erfaring innen synskirurgi. Før han startet hos Memira var han overlege på Haukeland Universitetssykehus. Han har også erfaring med øyekirurgi fra andre private aktører i Norge. Dr. Alexander Thrane har utført mer enn 10 000 øyeoperasjoner.

Les mer

Dr Bjart Dysthe

Dr. Dysthe startet forløperen til Memira, Norsk Synskirurgi. Han gjennomførte den aller første synslaseroperasjonen i Norge i 1990, og jobber i dag for Memira i Norge. Dr. Dysthe har tidligere jobbet som overlege ved St. Olavs Hospital i Trondheim. I tillegg til å være kirurg hos Memira driver Dr. Dysthe også en egen øyelegepraksis.

Les mer

Dr Mikko Haverinen

Dr. Mikko Haverinen startet å jobbe som øyekirurg hos Memira i 2011. I dag jobber Haverinen på Memiras klinikker både i Danmark, Sverige og Norge. Haverinen har også vært Medisinsk ansvarlig for Memira Finland under den perioden vi hadde egen klinikk der.

Les mer

Dr Örjan Lundström

Örjan Lundström startet å jobbe som øyekirurg for Memira i 2011 og arbeider i dag for oss både i Sverige og Norge. Dr Lundström har tidligere jobbet som overlege med ansvar for katarakt- og glaukomkirurgi på sykehus nord i Sverige.

Les mer

Dr Jonas Jansohn

Startet å jobbe som øyekirurg hos Memira i 2007 og arbeider i dag for Memiras både i Norge og Sverige. Dr Jansohn har tidligere jobbet som overlege på flere sykehus rundt i Sverige samt som øyekirurg hos private aktører både i Sverige og Norge.

Les mer

Dr David Simonsen

Utdannet ved UIT i 1986, Dr. Simonsen har hatt en distingvert karriere som øyelege, med spesialisering i cataractoperasjoner og avansert refraktiv kirurgi inkludert RLE og femtoLASIK.

Les mer

Dr Eivind Støle

Eivind Støle har vært øyelege hos Memira siden 2008 og jobber ved klinikken i Stavanger. Dr Støle har tidligere vært overlege ved øyeavd. Stavanger universitetssykehus og har 20 års erfaring innen fremre segment kirurgi.

Les mer

Dr Aleksandar Stojanovic

Dr. Aleksandar Stojanovic er en av Norges mest respekterte leger innen øyepleie og øyekirurgi, med en rekke publiserte vitenskapelige artikler og erfaring innen opplæring av øyeleger over hele verden.

Les mer

Dr Hans Eriksson

Hans Eriksson startet i 2012 som øyekirurg hos Memira, og arbeider i dag for Memira i Sverige. Dr Eriksson har arbeidet som overlege på Øyeklinikken i Jönköping og Øyeklinikken i Eksjö, samt som øyekirurg hos private aktører i Sverige.

Les mer

Dr Urban Schönbeck

Startet å arbeide som øyekirurg hos Memira i 2010, og arbeider i dag for Memira både i Sverige og Finland. Dr Schönbeck har tidligere jobbet som overlege ansvar for øyeavdelinger på sykehus nord i Sverige.
Han har arbeidet som forretningsansvarlig lege i Memira Sverige siden 2011.

Les mer

Dr Tomas Balogh

Dr. Tomas Balogh startet å jobbe som øyekirurg hos Memira i 2011. Han arbeider i dag på Memiras klinikker i Sverige. Han har tidligere arbeidet som overlege med ansvar for blant annet Kataraktkirurgi på sykehus nord i Sverige, samt som kataraktkirurg hos private aktører i Stockholm.

Les mer

Dr Johan Germundsson

Dr. Johan Germundsson har jobbet på Universitetssykehuset i Linköping fra han gjorde sin legeeksamen i 2003. Siden 2005 har han jobbet ved øyeklinikken på sykehuset, og fra 2010 som spesialistlege på avdelingen og videre i 2013 som overlege med ansvar for kataraktkirurgi. Han har lang erfaring med laserkirurgi av hornhinnen og øvrig hornhinnekirurgi med blant annet transplantasjoner.

Les mer

Dr Hans Holmberg

Dr. Holmberg har siden 2010 vært seniorleder på øyeklinikken ved Skåne Universitetssykehus der han har jobbet siden han ble lisensiert lege i 2002. Han har utført øyeoperasjon siden 2004. Inntil 2010 var hans spesialisering operasjon for grå stær og glaukom, og siden 2011 har han hatt oppgaver sykehus fokusert på operasjon på retinal sykdommer og de mest avanserte tilfeller av grå stær.

Les mer

Dr Manoj Kakar

Dr. Manoj Kakar er overlege i vitreoretinale sykdommer ved St. Eriks Ögonsjukhus i Stockholm og Västmanlands sjukhus. Han har operert over 10 000 pasienter med vitreoretinale sykdommer. Ved siden av veileder han studenter på magisteroptikerprogrammet ved Karolinska Institutet, noe han har gjort siden 2010. Han er også foreleser for medisinske kandidater og oftalmologstudenter. Dr. Kakar holder til hos Memiras klinikk Eye Center of Excellence ved Karolinska Sjukhuset i Solna.

Les mer

Dr Per Mallmin

Dr. Mallmin fikk sin medisinutdannelse på Karolinsk Institutet i Stockholm. Han fullførte sin turnustjeneste ved Vrinnevisjukhuset i Norrköping, og har vært autorisert lege siden 1998. Han har også en spesialistutdannelse fra universitetssykehuset i Linköping fra 1994.
På 90-tallet jobbet Dr. Per Mallmin ved universitetssykehuset i Linköping, og som overlege i Västervik. Siden år 2000 har han jobbet som kataraktkirurg både på regionssykehus og på private klinikker innenfor rammene for offentlig finansiert øyebehandling.

Les mer

Dr Maria Wyon

Dr. Maria Wyon har jobbet ved Ögonsjukvården i fylkesregionen Jönköping, Sverige siden slutten av 90-tallet. Siden 2014 har hun jobbet ved Memira A6 øyeklinikk, hvor hun også var medisinsk ansvarlig lege i perioden 2014-2018. Mellom 2012-2020 jobbet hun deltid på St Eriks ögonsjukhus i Stockholm i avdelingen for plastikkirurgi. I dag jobber hun igjen på Memira A6 i Jönköping med offentlig finansiert helsetjenester. Maria Wyon er en ofte ansatt foreleser innen områder som generell oftalmologi, tørre øyne og okuloplastikk.

Les mer

Dr Pavlina Karlsonius

Dr. Pavlina Karlsonius ble i 2000 ansatt ved øyeklinikken på Regional Batas sykehuset i Zilin, Tsjekkia, der jobbet hun i syv år, før hun senere ble ansatt som spesialist- og overlege ved Ögonsjukvården i regionen Värmland, Sverige. henholdsvis i årene 2007 til 2020. Som overlege var hun også seksjonsleder for okuloplastikk. Siden 2012 har hun jobbet som okuloplastikk kirurg ved Karlstads Kirurgiske Laserklinikk. I dag jobber Dr. Pavlina Karlsonius ved Memiras klinikker i Karlstad og Stockholm.

Les mer

Dr. Thomas Randsøe

Dr. Randsøe er avdelingslege ved Rikshospitalet, Glostrup avdeling for øyesykdommer som spesialiserer seg i grå stær kirurgi og medisinske netthinne lidelser. Thomas er konsulent i Øjenlægernes Hus, Danmark.

Les mer

Dr Hassan Hamoudi

Hassan har over 10 års erfaring som lege og omfattende erfaring innen øyesykdommer og øyebehandlinger. Hassan er konsulent ved Memira Øjenlægernes Hus i Danmark.

Les mer

Dr Kashaf Farooq

Kashaf Farooq har en bred medisinsk erfaring. Før han spesialiserte seg i øyesykdommer, jobbet han som allmennlege i Norge. Fra 2008 til 2010 var han ansatt ved Kardiologisk institutt (hjertesykdom). Siden 2010 har han jobbet ved Rikshospitalet/ Glostrup, øyeavdeling.

Les mer

Dr Peter K. Rasmussen

Dr. Peter K. Rasmussen er utdannet spesialist fra Øyeklinikken Rikshospitalet – Glostrup (2018) og Ph.D og post.doc. fra Universitetet i København (2013). Han er fortsatt aktiv innen forskning og har skrevet en rekke vitenskapelige artikler om lymfeproliferative sykdommer i øyemiljøet.

Les mer

Dr. Markus Karlsson

Startet sin karriere ved Øyeavdelingen i Linköping, ble overlege og medisinsk ansvarlig ved flere øyeavdelinger. I 2020 grunnla han Tranås Øyenklinikk, nå en del av Memira.

Les mer