4.6
Stjerner på Trustpilot
+30
Års erfaring
+20.000
Operasjoner i året

Linseimplantat (EVO Visian ICL)

Passer deg som har store synsfeil eller for tynne hornhinner for en øyelaseroperasjon.

  • Korrigering av langsynthet, nærsynthet og skjeve hornhinner
  • Rask synsgjenvinning
  • Mulig alternativ for deg med stor synsfeil og/eller tynne hornhinner

 Hva koster linseimplantat?

Når anbefaler vi linseimplantat?

Dersom du har en synsfeil som er for stor å korrigere med øyelaser, eller dersom dine hornhinner ikke egner seg for en laserbehandling kan vi istedet sette inn et linseimplantat. Linseimplantat er en reversibel løsning med høy optisk kvalitet som også er et alternativ for de med moderate synsfeil.

Slik foregår linseimplantat operasjonen

Før operasjonen

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter. Pass på så du stiller spørsmål dersom det er noe du lurer på eller gruer deg spesielt til.

Deretter treffer du øyelegen, som gjør en egen, uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klare for å gjøre et linseimplantat inngrep. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet negativt, vil vi ikke gjennomføre operasjonen denne dagen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De er ved din side hele tiden. Vi bedøver øyet med lokalbedøvende øyedråper.

Hele inseimplantatoperasjon tar ca 15 minutter per øye. Deretter kan du hvile på vårt hvilerom så lenge du ønsker det. Du kan regne med å være på klinikken i rundt 2 timer. Husk at du ikke får lov til å kjøre bil etter operasjonen, så det er viktig at du har planlagt skyss hjem i forkant av inngrepet.

Etter operasjonen

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linseimplantatoperasjonen.

Tilhelingstiden etter linseimplantat-behandlingen er rask og smertefri. De fleste pasienter er i god form i løpet av en dag. Dette skyldes at denne behandlingen kun lager en minimal åpning som kreves for å sette inn linsen i øyet. Pasientene opplever som regel minimalt ubehag, og bruker vanligvis å være tilbake på jobben allerede dagen etter inngrepet. Synet er vanligvis helt stabilt etter 3 måneder, hvor tilhelingstiden er helt ferdig. Et linseimplantat bidrar ikke til tørre øyne. Det er viktig at du følger de retningslinjer du får av legen i forbindelse med operasjonen.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved et linseimplantat er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at følger nøye de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel skyggeeffekter, lysringer rundt lyskilder og tørre øyne forekommer, men disse er i de aller fleste tilfellene forbigående.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved linseimplantat (ICL).

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller bestill via telefon på 23 96 03 92

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå