Linseimplantat (ICL)

Passer deg som har store synsfeil eller for tynne hornhinner for en øyelaseroperasjon.

  • Korrigering av langsynthet, nærsynthet og skjeve hornhinner
  • Rask synsgjenvinning
  • Mulig alternativ for deg med stor synsfeil og/eller tynne hornhinner

Hva koster linseimplantat?

Pris

Når anbefaler vi linseimplantat?

Dersom du har en synsfeil som er for stor å korrigere med øyelaser, eller dersom dine hornhinner ikke egner seg for en laserbehandling kan vi istedet sette inn et linseimplantat. Linseimplantat er en reversibel løsning med høy optisk kvalitet som også er et alternativ for de med moderate synsfeil.

Slik foregår linseimplantat operasjonen

Før operasjonen gjør din øyelege en frittstående undersøkelse av dine øyne. Skulle legen vurdere det dithen at det finnes noe som er til hinder for å gjøre operasjonen, så vil vi dessverre avlyse inngrepet denne dagen.
I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen.
Legen gjennomfører operasjonen ved hjelp av mikroskop og fine instrumenter for å kunne skifte ut dine naturlige linser, med de nye. Operasjonen tar omtrent 15 per øye og er smertefritt.
Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss flere ganger i løpet av det første året. Optikeren kommer da til å undersøke dine øyne og ditt syn for å forsikre seg om at utviklingen går som planlagt, og at synet fungerer godt.

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter. Pass på så du stiller spørsmål dersom det er noe du lurer på eller gruer deg spesielt til.

Deretter treffer du øyelegen, som gjør en egen, uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klare for å gjøre et linseimplantat inngrep. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet negativt, vil vi ikke gjennomføre operasjonen denne dagen.

Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De er ved din side hele tiden. Vi bedøver øyet med lokalbedøvende øyedråper. Hele inseimplantatoperasjon tar ca 15 minutter per øye. Deretter kan du hvile på vårt hvilerom så lenge du ønsker det. Du kan regne med å være på klinikken i rundt 2 timer. Husk at du ikke får lov til å kjøre bil etter operasjonen, så det er viktig at du har planlagt skyss hjem i forkant av inngrepet.

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linseimplantatoperasjonen.

Risiko for bivirkninger eller komplikasjoner

Det er en viss risiko ved alle kirurgiske inngrep, men det er sjelden vi opplever komplikasjoner. De fleste komplikasjoner kan behandles dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg til og kontakt oss dersom det er noe du er bekymret for etter operasjonen. For å minimerer infeksjonsrisikoen, er det viktig at du følger våre retningslinjer.

Vanlige (≥ 1/100)

  • Kompletterende laseroperasjon (laser touch up)
  • Forbigående skyggeeffekter eller lysringer/halos, uker/måneder
  • Lesebriller/terminalbriller
  • Forbigående tørre øyne, uker/måneder..
  • Merkbare smerter og øyeirritasjon, et par uker.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved linseimplantat (ICL).

Etter operasjonen

Tilhelingstiden etter linseimplantat-behandlingen er rask og smertefri. De fleste pasienter er i god form i løpet av en dag. Dette skyldes at denne behandlingen kun lager en minimal åpning som kreves for å sette inn linsen i øyet.

Pasientene opplever som regel minimalt ubehag, og bruker vanligvis å være tilbake på jobben allerede dagen etter inngrepet. Synet er vanligvis helt stabilt etter 3 måneder, hvor tilhelingstiden er helt ferdig. Et linseimplantat bidrar ikke til tørre øyne. Det er viktig at du følger de retningslinjer du får av legen i forbindelse med operasjonen.

Første steget

Undersøkelsen

Dersom du har bestemt deg for en øyeoperasjon hos Memira så er første steget en undersøkelse. I løpet av denne, får du vite hvilken operasjon som passer best for deg og dine øyne.