Vår historie om Memira

Vi i Memira har jobbet med synskorrigerende behandlinger i over 20 år. Grunnlaget for firmaet låg hos erfarne optikere og leger som hadde og fortsatt har en visjon om en verden uten synsfeil.

Norsk synskirurgi og Dansk Synskirurgi

I 1990 gjorde den norske øyelegen Bjart Dysthe den første øyelaseroperasjonen i Skandinavia. Teknikken var da helt ny. Det var først i 1987 at lasermaskiner for metoden ble tilgjengelig for kommersiell bruk på verdensbasis, og allerede i 1990 kom altså muligheten til Norge.Bjart Dysthe sitt foretak, Norsk Synskirurgi, ble raskt et foregangsforetal innenfor synskorrigerende kirurgi. I løpet av noen få år etter oppstarten i 1990, samarbeidet Dr Dysthe med Dansk Synskirurgi og etterhvert også svenske Opticare i Uppsala. Da gjorde han øyelaserbehandlinger både i Norge, Danmark og  i tillegg lærte opp erfarne øyeleger innenfor laserteknikken.

Opticare

Opticare ble grunnlagt i Uppsala 2004 av Jörgen Ringman, en entreprenør med utdannelse fra  både KTH, Karolinska Institutets Optikerprogram og Handelshögskolan. Jörgen ville egentlig bli pilot, men dårlig syn satte en stopper for de planene. Akkurat det skapte en stor interesse for synet og hvordan man skal kunne hjelpe personer med dårlig syn på det beste viset. På den tiden var det kun leger som jobbet innenfor fagområdet synskorrigerende kirurgi.  Men  Jörgen innså raskt at en optiker har bedre og dypere kunnskap om synet som fagområde, mens legen er eksperter på selve øyet – med andre ord to  ulike fagområder som burde jobbe sammen for å skape et ennå bedre sluttresultat  for den enkelte pasient. Hans tanke med sitt nye selskap som  da het Opticare,  var å la optikerne de nødvendige undersøkelser  og beregninger som kreves før en synskorrigerende operasjon, mens øyelegen som også har kirurgi innenfor sitt fagfelt, gjør selve behandlingen. På dette viset kan pasientene få den beste mulige behandlingen med riktig kompetanse i hvert ledd.

Hvordan startet det hele?

Jörgen og Bjart skapte raskt suksess. Antallet klinikker og leger som gjennomførte øyelaser på klinikkene i de tre landene økte i svært rask takt. I 2007 besluttet eierne i de tre landene at det var på tide å samle all erfaring og kunnskap som hadde blitt bygget opp i løpet av disse årene siden 1990 i ett felles skandinavisk selskap; Memira.

På slutten av 2007 startet man også så smått med å kunne tilby linsebyttebehandling; et helt nytt og revolusjonerende  produkt til de som hadde fått alderssyn. Samtlige kirurger  hos Memira hadde gjort tusenvis av gjort grå stær operasjoner på offentlige sykehus før de ble ansatt hos oss, og satt derfor på en unik erfaring og kompetanse som var perfekt i forhold til denne nye revelusjonerende metoden linsebytte (RLE).  Dette siden linsebytte (RLE) har en identisk  prosedyre med en grå stær operasjon – forskjellen ligger bare i hvilken type linse som opereres inn, om det er en linse som bare gjør synet klart igjen eller om det er en linse med  optiske kvaliteter satt i relasjon til synsfeilen til den enkelte. Hvilket er tilfellet med linsebytte (RLE) som vi tilbyr.

Memira i dag

Nå  etter 10 år som Memira i Sverige Norge og Danmark har vi hjulpet langt over 100.000 personer med å få leve livet – uten briller og linser.  Både Bjart og Jörgen er fortsatt aktive i Memira,  men i dag har de mange flere kolleger og et gjennomarbeidet kvalitetssystem basert på all samlet erfaring som vi har bygget opp i løpet av alle disse årene Alt for å kunne tilby så mange som mulig en trygg, synskorrigerende operasjon.

Med andre ord; Reisen vår fortsetter!

Spør oss

Book tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå