Vår historie om Memira

Vi i Memira har jobbet med synskorrigerende behandlinger i over 30 år. Grunnlaget for selskapet, lå hos erfarne optikere og øyeleger som hadde og fortsatt har – en visjon om en verden uten synsfeil.

Hvordan startet det hele?

Norsk synskirurgi og Dansk Synskirurgi

I 1990 gjorde den norske øyelegen Bjart Dysthe den første øyelaseroperasjonen i Skandinavia. Teknikken var da helt ny. Det var først i 1987 at lasermaskiner for metoden ble tilgjengelig for kommersiell bruk på verdensbasis, og allerede i 1990 kom altså muligheten til Norge. Bjart Dysthe sitt foretak som den gangen het Norsk Synskirurgi, ble raskt et foregangsforetak innenfor synskorrigerende kirurgi. I løpet av noen få år, etter oppstart i 1990, samarbeidet Dr Dysthe med Dansk Synskirurgi og etterhvert også svenske Opticare i Uppsala. Da gjorde han øyelaserbehandlinger både i Norge, Danmark og  i tillegg lærte opp erfarne øyeleger innenfor laserteknikken.

Opticare

Opticare ble grunnlagt i Uppsala 2004 av Jörgen Ringman, en entreprenør med utdannelse fra  både KTH, Karolinska Institutets Optikerprogram og Handelshögskolan. Jörgen ville egentlig bli pilot, men dårlig syn satte en stopper for de planene. Akkurat det skapte en stor interesse for synet og hvordan man skal kunne hjelpe personer med dårlig syn på best mulig måte. På den tiden var det kun leger som jobbet innenfor fagområdet synskorrigerende kirurgi. Men Jörgen innså raskt at en optiker har bedre og dypere kunnskap om synet som fagområde, mens legen er eksperten på selve øyet – med andre ord to  ulike fagområder som burde jobbe sammen, for å skape et enda bedre sluttresultat  for den enkelte pasient. Hans tanke med sitt nye selskap som den gangen het Opticare, var å la optikere ta de nødvendigste undersøkelsene, og beregninger som kreves før en synskorrigerende operasjon, mens øyelegen som også har kirurgi innenfor sitt fagfelt, gjør selve operasjonen. På denne måten kan pasientene få den beste mulige behandlingen og føle seg trygg – med riktig kompetanse i alle ledd.

Hvordan startet det hele?

Jörgen og Bjart skapte raskt suksess. Antallet klinikker og leger som gjennomførte øyelaser på klinikkene i de tre landene, økte svært raskt. I 2007 besluttet eierne i de tre landene, at det var på tide å samle all erfaring og kunnskap. De samlet alt de hadde bygget opp i løpet av disse årene (1990-2007) i ett felles skandinavisk selskap; Memira.

På slutten av 2007 startet vi også så smått med å kunne tilby linsebyttebehandling; et helt nytt og revolusjonerende  produkt til de som hadde fått alderssyn. Samtlige kirurger  hos Memira hadde gjort tusenvis av grå stær operasjoner på offentlige sykehus, før de ble ansatt hos oss, og satt derfor på en unik erfaring og kompetanse som var perfekt i forhold til denne nye revelusjonerende metoden linsebytte (RLE).  Dette siden linsebytte (RLE) har en identisk  prosedyre med en grå stær operasjon. Forskjellen ligger bare i hvilken type linse som opereres inn, om det er en linse som bare gjør synet klart igjen eller om det er en linse med  optiske kvaliteter satt i relasjon til synsfeilen til den enkelte. Vi kan fjerne alle synsfeil med linsebytte (RLE) og med den linsen som vi tilbyr.

Memira i dag

I over 30 år som Memira i Sverige Norge og Danmark har vi hjulpet mange hundretusentalls personer med å kunne leve livet – uten briller og linser.  Bjart er fortsatt aktive i Memira,  men i dag har han mange flere kolleger og et gjennomarbeidet kvalitetssystem basert på all samlet erfaring som vi har bygget opp i løpet av alle disse årene. Alt for å kunne tilby så mange som mulig en trygg, synskorrigerende operasjon.

Med andre ord; Reisen vår fortsetter!

Spør oss

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 23 96 03 92