Hva er alderssyn?

Dette oppstår gjerne gradvis fra rundt 45 års alderen, og kommer av at linsen du har naturlig inne i øyet har stivnet og ikke klarer å omforme seg til å se på nært hold.

Et øye som fungerer perfekt, bryter lysstrålene slik at de treffer et punkt på netthinnen. Øyet har en naturlig linse som er elastisk og som omformes automatisk når øyet fokuserer på ulike avstander. På denne måten havner lysstrålene hele tiden på riktig punkt på netthinnen. Når man blir eldre, stivner linsen og kan ikke lenger omformes. Da får du problemer med å se på nært hold og trenger progressive briller eller lesebriller for å se klart. Lesebriller fungerer faktisk som et forstørrelsesglass slik at du lett skal kunne lese mindre skrift etter at alderssynet har inntruffet siden din naturlig linse da ikke klarer å omstille seg til å oppfatte den mindre skriften.
Denne utviklingen vil skje med synet til alle før eller siden. Du vil derfor oppleve å få alderssyn, selv om du ikke har vært hverken nærsynt eller langsynt tidligere.

Var denne siden nyttig?

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå