Hvordan klare å holde nyttårsløfte

Har du vært på et treningssenter i januar,vet du hvor mange av  oss som har et nyttårsløfte om en sunnere livsstil!

Det er gjort studier på tematikken rundt “Nyttårsløfter”, og den viser at hver femte kvinne og hver åttende mann har nyttårsløfter ved årsskiftet.

Hvor godt holdes så disse nyttårsløftene?

Studiene viser at  71% klarer å holde nyttårsløftet etter fire uker. Etter et halvår, har andelen falt til under halvparten. Mange forskere hevder at det tar 66 dager å endre en vane, så dersom man holder ut så lenge, er  sjansen god for at forandringen kan bli varig.

Nyttårsløfte du kan holde

Er at du skal gjøre noe med ditt dårlige syn i det kommende året, og det skal gjøres en gang for alle.  Resultatet av en synskorrigerende operasjon holder. Det som er korrigert, er altså varig.
For din skyld har vi i Memira også en Trygghetsgaranti på fem år. Det innebærer at alle kontroller, oppfølginger og eventuelt kompletterende behandlinger er inkludert i disse fem årene.

Hvor lenge holder resultatet av synkorrigerende øyeoperasjoner?

Øyelaser korrigerer krumningsfeil på hornhinnen, og  man får rettet opp i nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Det som øyelaseren har korrigert, er en varig endring, gitt at synet har vært stabilt før behandlingen. Hos oss må synet ha vært stabilt i rundt to år før man får lov til å gjøre en øyelaser, kort og godt fordi vi vil minimere risikoen for kompletterende behandlinger. Linseimplantat er en behandlingsmetode som benyttes ved stor langsynthet eller andre store og kompliserte krumningsfeil på hornhinnen.  Det samme gjelder her også, nemlig at det som er korrigert er vedvarende. Det som er vel verdt å merke seg er at alle behandlinger korrigerer det som den er tiltenkt å gjøre. Behandlingene er ikke preventive for andre situasjoner, tilfeller og sykdommer som ikke er direkte relatert til den synsfeil man har korrigert. Med andre ord så vil ikke en øyelaser (som korrigerer hornhinnen) kunne ha en preventiv virkning på  alderssynet når det oppstår. Alderssynsproblematikken kommer av at  den naturlige linsen inne i øyet har stivnet og ikke klarer å tilpasse seg ulike avstander lenger. Dette er altså en annen del av øyets oppbygning enn der  hornhinnen er, og har ikke direkte sammenheng med hverandre. Når alderssynet oppstår  må du forvente å måtte bruke lesebriller, selv om du tidligere har gjort en øyelaser for å korrigere krumningsfeil på  hornhinnen.  Men bare så du vet det; det finnes behandling for  alderssynet også. Den metoden heter kort og godt linsebytte. Så nyttårsløftet  om vedvarende godt syn, kan du faktisk holde  gjennom livet.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

7 myter om øyelaser

7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser, men er litt usikker på om det du har hørt stemmer? Her kan du lese mange faktaopplysninger om øyelaserkirurgi.

Les mer
20 – 20 – 20 – REGELEN

20 – 20 – 20 – REGELEN

Sitter du mye foran en skjerm og føler deg ofte sliten og trøtt i øyene? Her kommer et godt tips, om hvordan du kan redusere…

Les mer
Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering? Vi vet alle at det ikke er spesielt hygienisk å pirke seg…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat med vår Chatbot

Chat med Chatbot.

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå