Hvordan klare å holde nyttårsløfte

Har du vært på et treningssenter i januar,vet du hvor mange av  oss som har et nyttårsløfte om en sunnere livsstil!

Har du også vært på det samme treningssenteret i februar, vet du også hvor mange som har problemer med å holde nyttårsløftet. De vanligste nyttårsløftene er å starte og trene, slutte å røyke, gå ned i vekt eller lese flere bøker.

Det er gjort studier på tematikken rundt “Nyttårsløfter”, og den viser at hver femte kvinne og hver åttende mann har nyttårsløfter ved årsskiftet.

Hvor godt holdes så disse nyttårsløftene?

Studiene viser at  71% klarer å holde nyttårsløftet etter fire uker. Etter et halvår, har andelen falt til under halvparten. Mange forskere hevder at det tar 66 dager å endre en vane, så dersom man holder ut så lenge, er  sjansen god for at forandringen kan bli varig.

Nyttårsløfte du kan holde

Er at du skal gjøre noe med ditt dårlige syn i det kommende året, og det skal gjøres en gang for alle.  Resultatet av en synskorrigerende operasjon holder. Det som er korrigert, er altså varig.
For din skyld har vi i Memira også en Trygghetsgaranti på fem år. Det innebærer at alle kontroller, oppfølginger og eventuelt kompletterende behandlinger er inkludert i disse fem årene.

Hvor lenge holder resultatet av synkorrigerende øyeoperasjoner?

Øyelaser korrigerer krumningsfeil på hornhinnen, og  man får rettet opp i nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Det som øyelaseren har korrigert, er en varig endring, gitt at synet har vært stabilt før behandlingen. Hos oss må synet ha vært stabilt i rundt to år før man får lov til å gjøre en øyelaser, kort og godt fordi vi vil minimere risikoen for kompletterende behandlinger. Linseimplantat er en behandlingsmetode som benyttes ved stor langsynthet eller andre store og kompliserte krumningsfeil på hornhinnen.  Det samme gjelder her også, nemlig at det som er korrigert er vedvarende. Det som er vel verdt å merke seg er at alle behandlinger korrigerer det som den er tiltenkt å gjøre. Behandlingene er ikke preventive for andre situasjoner, tilfeller og sykdommer som ikke er direkte relatert til den synsfeil man har korrigert. Med andre ord så vil ikke en øyelaser (som korrigerer hornhinnen) kunne ha en preventiv virkning på  alderssynet når det oppstår. Alderssynsproblematikken kommer av at  den naturlige linsen inne i øyet har stivnet og ikke klarer å tilpasse seg ulike avstander lenger. Dette er altså en annen del av øyets oppbygning enn der  hornhinnen er, og har ikke direkte sammenheng med hverandre. Når alderssynet oppstår  må du forvente å måtte bruke lesebriller, selv om du tidligere har gjort en øyelaser for å korrigere krumningsfeil på  hornhinnen.  Men bare så du vet det; det finnes behandling for  alderssynet også. Den metoden heter kort og godt linsebytte. Så nyttårsløftet  om vedvarende godt syn, kan du faktisk holde  gjennom livet.

 

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå