Del 3: Shapeupcathrine – godt syn på få minutter

Godt syn på noen få minutter!

Da er det en uke siden jeg var hos Memira og gjennomførte verdens vanligste øyelasermetode: FS-Lasik. Dette hadde jeg virkelig sett frem til i lang tid!

Mandag 14.november var endelig dagen her! Jeg var overraskende lite nervøs og klar for å kaste både briller og linser etter å ha vært nærsynt (-3,25) i nesten 25 år. Det var nok flere grunner til at nervøsiteten var fraværende. Søsteren min gjorde samme operasjon for to år siden og jeg var med henne hele veien og fikk observere operasjonen. Så jeg visste godt hva jeg skulle igjennom. Men det som skapte den største tryggheten hos meg var all den gode informasjonen jeg fikk i forkant, underveis og etter operasjonen. Jeg hadde ingen spørsmål da jeg visste alt på forhånd. Det er ganske så unikt og i særklasse når det gjelder god kundeservice.

Før selve operasjonen ble det gjort en ny sjekk av øynene, hvilket jeg følte var ekstra betryggende med denne dobbelsjekken.

ny-sjekk-pa-op-dag

Etter sjekken ble jeg briefet om hva som nå skulle skje. Jeg fikk tildelt ulike øyedråper som jeg skulle benytte etter operasjonen. Den ene var smertestillende og den andre skulle gi fuktighet. I tillegg fikk jeg to visittkort med navn og telefonnummer til to personer jeg kunne ringe på kveldstid om det skulle være behov for det. I tillegg fikk jeg en valiumtablett som skulle berolige meg. Det tok ikke mange minuttene før kroppen slappet av:)

ken-forteller

Her er det nøye gjennomgang av alt, både de enkelte sakene som skjer under selve behandlingen,  hva jeg kan forvente meg rett etterpå og ikke minst hva jeg må passe på å gjøre, eller ikke gjøre den nærmeste uken. 

Da jeg kom inn på operasjonsrommet gikk alt veldig fort. Tror jeg var der i maks syv til ti minutter. Kirurgen som opererte meg var rolig og imøtekommende og jeg følte meg godt ivaretatt. Han snakket rolig til meg underveis og fortalte hele tiden hva han gjorde.

vakum

Selve inngrepet var smertefritt. Det eneste som var ubehagelig var den grå maskinen på bildet over som ble lagt oppå øyet og som dannet et vakuum. Men denne delen varte kun i 20 sekunder per øyet så det var absolutt overkommelig. Jeg hadde blitt fortalt på forhånd at det kunne være litt ubehagelig når synet forsvant under inngrepet og at det blir helt mørkt. Søsteren min fortalte meg på forhånd at det kom til å bli mørkt men at man så et fantastisk fyrverkeri! Og det gjorde jeg! Så det at det ble mørkt noen sekunder gjorde meg virkelig ingen ting. Når operasjonen var ferdig ble jeg geleidet ut til et halvmørkt rom for å slappe av. Jeg husker at jeg var avslappet i kroppen og at humøret var på topp!

slapper-av

Det var godt å ha med søsteren min Camilla hele veien, så jeg anbefaler deg om du noen gang skal ta en laseroperasjon å ta med noen som kan være der for deg. Og ikke minst så trenger du en sjåfør hjem etterpå. Når jeg kom hjem sov jeg i tre timer og våknet opp uten smerter i øynene og med et perfekt syn! Måtte klype meg selv i armen når jeg på kvelden kunne se på TV uten verken briller eller linser. Jeg har i mange år sett frem til den dagen jeg kan våkne opp og se ungene mine fra sengen. Ansiktsuttrykkene når de kommer inn på rommet og sier god morgen. Veslejenta mi på 3 år kom inn dagen etter operasjonen og jeg kommer aldri til å glemme det ansiktet jeg så da. Det har brent seg fast som et godt minne. Gleden i øynene over at det var en ny dag med nye muligheter – noe jeg aldri før har sett uten å ha på brillene eller linsene. Tusen takk for et nytt liv Memira!

Nå kan jeg virkelig Leve Livet som en aktiv trebarnsmamma

Hilsen Cathrine @shapeupcathrine

 

Har du ikke fått med deg hele historien til   shapeupcathrine og hennes dårlige syn? 

Her kan du lese det første innlegget  og andre innlegget hennes på veien til en hverdag uten briller eller linser.

Shapeupcathrine driver mye med trening og aktiviteter for å sikre en positiv og god livsstil for seg selv og hele hennes familie. Hun er  tvillingsøster til Camilla, og som eneggede tvillinger var det ikke bare Camilla som utviklet nærsynthet. Det gjorde de begge to. Nå er tiden kommet for at Cathrine også forhåpentligvis får løst sin synsfeil også.

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål