Del 2: Shapeupcathrine – klar for operasjon

Synsundersøkelsen og min magiske dato!

Da var synsundersøkelsen endelig utført. Jeg har vært så spent på om jeg i det hele tatt kunne ta en synsoperasjon. 1/5 får avslag av ulike grunner. Når svaret var JA til operasjon kjente jeg meg både glad og utrolig spent! Endelig skal jeg kunne se klart! Det føles nesten helt uvirkelig etter så mange år med dårlig syn. Jeg har stort sett brukt linser i alle år, men før synsundersøkelsen måtte jeg bruke briller i fem dager. Dette hadde noe med at øyet ikke skulle være påvirket av linsene før sjekken hos Memira. Etter de fem dagene var jeg rimelig lei brillene på grunn av gnagsår bak ørene og briller som gled ned konstant. Dette er også grunnen til at jeg aldri kunne ha brukt briller hver dag. Tanken på å trene med briller føles også helt håpløst. Det kan godt hende at noen har positiv erfaring med briller, men det har ikke fungert for meg!

briller

Jeg ble utrolig godt tatt imot når jeg ankom klinikken på Majorstuen. Det var en hyggelig velkomst og kort ventetid – det liker jeg! Jeg fylte deretter ut et standard skjema som jeg leverte inn til spesialisten som skulle undersøke meg. Undersøkelsen var todelt og helt ufarlig. Først satte jeg meg i en stol og kikket inn i et apparat hvor jeg måtte fokusere på ulike lyspunkter etterfulgt av ett lite trykk på øynene (luft som ble blåst på øyet). Det eneste du gjør er å skvette litt, verken mer eller mindre. Denne testen skulle avdekke om jeg hadde de forutsetningene som skal til for å kunne ta en operasjon, og det hele går ut på om hornhinnen er tykk nok. Deretter gikk turen inn til et annet rom som minnet meg veldig om når jeg har vært på linsekontroll. Her skulle jeg lese store og små bokstaver i ulike størrelser med fokusering på ett og ett øye. Noen av bokstavene var så små at jeg måtte gjette litt, og jeg tenkte i mitt stille sinn at hvem klarer å se så smått!? Men dette med gjetting av den mindre skriften, har jeg opplevd før også. Det er akkurat den samme undersøkelsen som gjøres hos en vanlig optiker når man skal skaffe seg briller eller linser. Det handler kort og godt ut på å finne ut av den eksakte synsfeilen min. Det som var ekstra positivt, var at jeg lærte en god del nytt om hva en synsfeil egentlig er og hvorfor noen ser dårlig på ett vis mens andre ser dårlig på et helt annet vis. De synsfeilene som Memira kan hjelpe til med, er blant annet de som kommer på grunn av feil krumning på hornhinnen. Det er denne feil krumningen som gjør at man er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner. Det finnes andre synsfeil som også Memira kan løse, men det skal ikke jeg begi meg ut på å forklare – for jeg fikk vite at jeg har en krumningsfeil som gjør meg nærsynt.

Jeg fikk en helt klar opplevelse av at todelingen av undersøkelsen gikk ut på:

1: Finne ut av øyehelsen min – dvs. om øynene mine var friske eller om det var antydninger til sykdom av noe slag. Det er jo alltid godt å vite at man er frisk.

2: Finne ut av synsfeilen min – og om den er stabil eller om den fortsatt er i endring. Synsfeilen må være stabil for at man skal være egnet til operasjon.

Etter disse konkrete undersøkelsene, hadde jeg en liten samtale hvor jeg fikk noen spørsmål om forventninger til operasjonen og hvor fikk besvart mitt store spørsmål: «Kan jeg gjennomføre synsoperasjonen?» Til min store glede var svaret JA! På toppen av det hele kunne jeg gjennomføre den mest kjente og brukte metoden, FS-LASIK-metoden. Denne metoden er kjent for å ha en ekstremt kort legingstid.

Kort fakta om metoden:

Under operasjonen lages det et tynt lokk i hornhinnens ytterste lag ved hjelp av en såkalt femtosekundlaser. Du kjenner bare et trykk mot øyet, og det blir mørkt en kort stund (ca. 20 sek). Lokket i hornhinnen løftes deretter til siden. Når synsfeilen er korrigert, legges lokket i hornhinnen tilbake på plass og fester seg raskt. Man ser direkte etter operasjonen og de aller fleste kan jobbe som vanlig allerede dagen etter inngrepet. Dato for operasjonen ble satt til mandag 14.november! Som jeg gleder meg!! Det første jeg spurte om da undersøkelsen var ferdig, var om jeg kunne ta på meg linser. Nå var det slutt på briller! Følelsen av å ta på linsene og ikke bruke brillene var befriende – tenk da på følelsen av å kunne se uten linser! Den må være ubeskrivelig.

vind-i-haret

(Blid og fornøyd ut av lokalene til Memira på Majorstuen) Vi snakkes 14.november Cathrine (@Shapeupcathrine)

Har du ikke fått med deg hele historien til   shapeupcathrine og hennes dårlige syn? 

Her kan du lese det første innlegget før hun gjorde undersøkelsen som gav henne det gledelige resultatet.

Shapeupcathrine driver mye med trening og aktiviteter for å sikre en positiv og god livsstil for seg selv og hele hennes familie. Hun er  tvillingsøster til Camilla, og som eneggede tvillinger var det ikke bare Camilla som utviklet nærsynthet. Det gjorde de begge to. Nå er tiden kommet for at Cathrine også forhåpentligvis får løst sin synsfeil også.

 

 

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål