Trifokalt linsebytte er en trygg og effektiv behandling av alderssyn

Memira publiserer artikkel om trifokalt linsebytte på laseropererte

I oktoberutgaven av et av verdens mest anerkjente tidsskrifter for grå stær- og synskirurgi JCRS (Journal of Cataract & Refractive Surgery®), publiserte Memira en artikkel som konkluderer med at trifokalt linsebytte er en trygg og effektiv behandling av alderssyn hos tidligere laseropererte.

Memira er en av de største europeiske aktørene innen synskirugi, og er blant de i verden med mest erfaring innen RLE og trifokale linser.

Som stor aktør har vi fordelen av å kunne analysere og se sammenhenger i store data og utvikle faget videre til stadig bedre resultater. Vi vet at resultatet etter operasjonen for den enkelte er det viktigste for å få fornøyde pasienter. Dette driver Memira til å streve mot stadig bedre klinisk kvalitet for sine kunder, og også til å arbeide for at hele bransjen skal få bedre presisjon på sine behandlinger.

Linsebytte på tidligere laseropererte

Utfordring å beregne riktig linsestyrke på laseropererte

Beregning av korrekt linsestyrke på linseimplantatet til grå stær operasjoner på tidligere laseropererte har lenge vært en utfordring for øyelegebransjen. På laseropererte øyne fungerer ikke de avanserte formlene for beregning av linsestyrker optimalt. Dette skyldes blant annet at forholdet mellom den fremre og bakre delen av hornhinnen endres etter en laseroperasjon. Denne unøyaktigheten har begrenset mulighetene for brillefrihet etter en grå stær operasjon for disse pasientene. Fordi RLE linsebytte er samme type operasjon som en grå stær operasjon, har dette også begrenset presisjonen på trifokalt linsebytte. Flere synskirurgi-aktører har derfor vært tilbakeholde med å tilby denne muligheten til disse.

Memira oppnår presisjon på nivå med urørte øyne

Ved å systematisk analysere resultater, har Memira gradvis kunne bedre presisjonen for linsestyrken for laseropererte. Grundige analyser av tilgjengelige formler og kalkulatorer til beregning av linsestyrke i forhold til faktisk utfall, har gitt Memira et verktøy til å oppnå svært presise resultater også for tidligere laseropererte. Våre resultater viser et nivå helt på høyde med øyne som ikke er laseropererte.

Memira publiserer sine data

Dette arbeidet er av stor interesse for hele bransjen. Memira har gjort statistiske analyser i samarbeid med Universitetet i Sør-Norge. Artikkelen som konkluderer med at trifokalt linsebytte er en trygg og effektiv behandling av alderssyn hos tidligere laseropererte ble publisert i oktober 2019 i en av verdens mest anerkjente tidsskrifter for katarakt og refraktiv kirurgi, JCRS. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31564315

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå