Akkurat nå: Undersøkelse 99kr – Book nå!

Klinikken hvor jeg gjorde min synskorrigering er nedlagt

Jeg får ikke kontakt med klinikken, kan Memira hjelpe meg i stedet?

Dette spørsmålet får vi dessverre en gang i blant. Mindre klinikker kan komme og gå. For de aller fleste spiller det ingen rolle, men for de som opplever manglende oppfølging eller kjenner noen problemer etter operasjonen, forstår vi veldig godt at det er svært bekymringsverdig når du ikke lenger får tak i de som var ansvarlig for behandlingen. Her skal vi forsøke å forklare litt nærmere hva du bør gjøre dersom du kommer opp i en slik situasjon.

Memira er den største aktøren i alle de tre Skandinaviske landene, både Norge, Sverige og Danmark. Over halvparten av alle synskorrigerende operasjoner i disse landene, blir gjort av oss. Vi har eksistert som en skandinavisk kjede siden 2007, og før den tid var vi individuelle kjeder i respektive land før vi slo oss sammen i et helt selskap. Med andre ord, vi har tatt et solid ansvar for våre pasienter i svært mange år. De øvrige aktørene i bransjen, er stort sett mindre klinikker, som oftest bare tilbyr en eller høyst noen få metoder. Disse klinikkene er helt sikkert dyktige, men problemet er at det ikke finnes statistikk som kan dokumentere resultater og kvalitet. Det samme gjelder også utenlandske klinikker. Det er ikke lett å finne offentlig publiserte resultater fra dem. Derfor er det litt vanskelig å vite akkurat hvor bra de er og hvor godt resultat man kan få.

Dersom du tidligere har gjort en synskorrigerende operasjon hos en klinikk som nå er nedlagt eller i utlandet, skal du kunne få hjelp i det offentlige helsevesen dersom det oppstår problemer. Memira kan gi en «second opinion» i forhold til øyets tilstand, men vi kommer ikke til å gjøre kompletteringer eller korrigeringer av operasjoner gjort av andre. Til det mangler vi alt for mye historikk om øyetilstanden før inngrepet og ikke minst informasjon om selve behandlingen, være seg både medisiner og utstyr og metoder som er benyttet. Risikoen for oss med å ta over behandlingen gjort av andre, er alt for stor til at vi kan stå inne for det.

Noen personer ringer også tilbake til oss og sier at de fikk ”nei” til operasjon hos oss, men har i ettertid fått ”ja” fra andre klinikker. Da kan man som kunde bli litt usikker; hvem skal jeg stole på? Vi vet at vi i Memira er mer forsiktig og restriktive enn mange andre i denne bransjen, men det er rett og slett bare ut i fra det faktum at vi vil være helt og holdent trygge på resultatet for kunden. Vi sier faktisk «nei» til rundt 20 % av de som kommer på undersøkelse til oss, mens vi vet at hos andre kan dette ligge på rundt 10 %. Vi er likevel trygge på våre bedømmingskriterier og vil også i fremtiden ha en klar beslutningsstyring i forhold til de. I siste enden er det du som kunde som må gjøre beslutningen om hvem sin rådgivning og anbefaling du vil rette deg etter.

Så dersom du tenker på å få gjort en synskorrigerende operasjon – tenk nøye gjennom valget ditt vedrørende hvem du skal gjøre det hos. Valget er ditt, men det er ikke alle klinikker som tilbyr samme trygghet, selv om prisen kan være forlokkende og nettsiden ser bra ut. Vær nøye når du gjør valget ditt, det er vår anbefaling.

Lev livet med et nøyaktig syn. Uten briller eller linser!