Akkurat nå: Undersøkelse 99kr – Book nå!

Er det virkelig sant at Memira kan korrigere alle synsfeil?

Ja, i prinsippet er det helt korrekt!

I alle fall alle helt vanlige synsfeil som ikke kommer av sykdom eller som har oppstått på grunn av en skade. Det er en helt vanlig kommentar å høre at ”min synsfeil, den kan ikke opereres”. Men  dette er en myte som svært sjelden er et faktum. Så mange som 3 av 4 brille og linsebrukere kan i realiteten gjøre en synskorrigerende operasjon – og dermed slippe å være avhengig av  brillene eller linsene i fremtiden. 

Siden Memira velger mellom flere ulike øyelasermetoder, linseimplantat samt linsebytte med ulike typer  linser, er  selve synsfeilen ikke den direkte årsaken til at vi sier nei til noen kunder. Vi kan ut i fra et teoretisk perspektiv korrigere synsfeil mellom -18 og + 10, og i visse tilfeller mer enn som så. Dessuten kan vi også korrigere skjeve hornhinner (astigmatisme) også.

Hvorfor er det da slik at noen får «nei» til operasjon?

Selv om alle synsfeil kan opereres, er det en gang slik at vi i Memira sier ”nei” til en av fem som kommer på undersøkelse hos oss. Hva er så årsaken til det, når vi sier at vi kan operere alle synsfeil?  Hvordan henger dette sammen?  Jo når man jobber med synskorrigerende operasjoner, er det flere vesentlige faktorer som man må ta hensyn til for å få et godt resultat av behandlingen. Det ene er den konkrete synsfeilen i seg selgv, men man må også se  at alle andre forutsetninger er som de skal . Dette er for eksempel generell helse, øyehelsen spesifikt, andre sykdommer,  tykkelse på hornhinnen, tåreproduksjon, for å nevne noe. Alle disse faktorene undersøker våre spesialutdannede optikere før  vi gir en konkret anbefaling på  behandling. Vanlige årsaker til et ”nei”, er at hornhinnen er for tynn, den har hatt en skade, man har en øyesykdom, man er gravid eller ammer fortsatt eller kort og godt at man har for høye forventninger til hva en synskorrigering kan levere (det er nå en gang slik at man aldri vil kunne få igjen det skarpe synet man hadde som barn, hverken med briller, linser eller en behandling). Vi kan aldri garantere noen et perfekt syn – for hva er vel perfekt for den enkelte! Målsetningen med en synskorrigerende behandling, er at du skal se like bra etter denne som det du gjør med de aller beste brillenefor deg, uansett hvilke synsfeil du har. Det er bare at etter behandlingen hos oss, slipper du (selvsagt) brillene!

Hvilken metode passer meg?

Ved en undersøkelse får du svar på hvilken metode, som passer best deg og din synsfeil.