Fallskjermjeger kan ikke ha dårlig syn

Er målet ditt å bli fallskjermjeger i forsvaret? Da bør du lese dette! 

Den norske forsvarsstyrken utdanner årlig en liten gruppe med fallskjermjegere. Dette er folk som både er motivert for og fysisk skikket til ekstremt vanskelige oppdrag. Oppdragene krever at man har de beste helsemessige forutsetninger for å kunne yte optimalt i ekstreme situasjoner.Tenk deg bare å måtte orientere seg i en mørklagt og beskutt by midt på natten, gå i flere døgn uten mat eller drikke, eller bevege seg inne i mørklagte tunneler som bare noen få eksempler. De helsemessige kravene til de som søker fallskjermjegerutdanningen er derfor høye. For å være best mulig forberedt, er det en fordel å ha satt seg inn i hva kravene innebærer i god tid før du skal søke om opptak. Noen av kravene kan du oppnå med gode forberedelser , mens andre kan være definitive eksklusjonskriterier for akkurat deg. Det er for eksempel helt entydige krav til hvor godt synet må være. Du er ikke kvalifisert for fallskjermjegerutdannelsen dersom du trenger briller eller linser, hvilket er ganske logisk. Knuste briller eller linser som faller ut, kan i verste fall være fatalt i en kampsituasjon. Heldigvis kan de fleste vanlige synsfeil løses med en skånsom øyelaserbehandling, så at du bruker briller eller linser i dag, behøver ikke å stoppe deg fra å bli fallskjermjeger. Memira tilbyr to ulike øyelaserbehandlinger som er godkjent av Forsvaret: – LASEK – FS LASIK

Under kan du lese mer om hva Forsvaret skriver om krav til syn, synskorrigerende behandling samt hvilke dokumentasjon du må passe på å få med deg etter du har gjort en behandling. Informasjonen er klippet ut fra Forsvarets brosjyrer og er offentlig tilgjengelig informasjon.

Øyne/Syn: Det skal i utgangspunktet ikke være noe å utsette på synet. Dvs synet skal kunne måles til 1,0 på begge øyne uten bruk av linser eller briller. FSK vurderer kontinuerlig hvilke øyeoperasjoner som skal godkjennes og inntil videre synes LASIK operasjonstypen tynnlapps femtosecond som mest skånsom for øynene og med lav postoperativ komplikasjonsrisiko. FSK bibeholder inntil videre at laseroperasjon av øyne er tillatt og at operasjonstypene LASEK og LASIK godkjennes hvis resultatet er tilfredsstillende. For personer som har gjennomgått laseroperasjon, skal det fremlegges en erklæring fra øyelege hvor resultatet av operasjonen og prognose fremkommer. Erklæringen må inneholde funn fra før og etter inngrepet med angivelse av synsstyrke, refraksjon, kontrastsyn og operasjonsmetode. Det må ikke foreligge postoperative plager slik som mørkesynsplager, synsforstyrrelser eller andre funn/symptomer som kan hemme synsfunksjonen. For å oppnå vurderingssiffer 6 eller høyere, må pre-operativ brytningsfeil (refraksjon) ligge mellom -5D og +3D. (*) Grad av skjev hornhinnefeil (astigmatisme) skal ikke være over -2D.

Vær smart og planlegg i god tid!

Dersom du tenker på en karriere som fallskjermjeger og er avhengig av briller eller linser i dag, så er det smart å sette opp en fremdriftsplan for å gjennomføre en øyelaserbehandling så tidlig som mulig. Du trenger å sette av tid til både å gjennomføre selve øyelaserbehandlingen, ha en helingsperiode, og dessuten må du beregne tid til kompletterende behandlinger dersom det skulle vise seg å være nødvendig. Rundt 5% av de som gjør en laserbehandling hos oss, trenger en mindre kompletterende behandling i etterkant for best mulig resultat. Denne etterbehandlingen gjøres tidligst 6 måneder etter primærbehandlingen. Rådfør deg gjerne med oss dersom du vil ha noen gode tips i forbindelse med planleggingen din.

Få med i planen din:

  • Søknadsfrist
  • Opptaksdato rekruttskole
  • Tid for synsundersøkelse
  • Tid for øyelaserbehandling
  • 6 mnd. for evt etterjustering
  • Når kan jeg tidligst starte Fallskjermjegerutdannelsen

Her kan du lese mer om andre kunder som har gjort en FS LASIK behandling.

 

(*) Dette betyr at synsfeilen din FØR du gjør en øyelaser ikke kan være mer enn nærsynt -5 eller langsynt + 3 (**) Dette betyr at dersom optikeren din har målt skjeve hornhinner med en sylinder på mer enn 2,0, så vil du ikke kvalifisere til opptaket selv om du gjør en øyelaseroperasjon. Grad av synsfeil vil du lese fra de papirene du får fra optikeren hvor du gjør synsundersøkelsen. 

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 239 60 392

Fortsett å lese

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19

Informasjon i forbindelse med Covid-19 På Memira Eyecenter prioriterer vi alltid din sikkerhet. Vi har godt innarbeidede prosesser som har til hensikt å gjøre din…

Les mer
7 myter om øyelaser

7 myter om øyelaser

Du har kanskje hørt om øyelaser, men er litt usikker på om det du har hørt stemmer? Her kan du lese mange faktaopplysninger om øyelaserkirurgi.

Les mer
20 – 20 – 20 – REGELEN

20 – 20 – 20 – REGELEN

Sitter du mye foran en skjerm og føler deg ofte sliten og trøtt i øyene? Her kommer et godt tips, om hvordan du kan redusere…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå