10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før du tar valget ditt. Det er nemlig stor forskjell mellom kirurgi og kirurgi.

1. Hvem foretar undersøkelsen?

Før operasjonen får du hos noen klinikker bare møte en lege. På andre klinikker møter du først en optiker, deretter gjør legen sin egen undersøkelse og gir en sluttvurdering før operasjonen. Selvsagt betyr det større sikkerhet for øynene dine å bli å vurdert av to eksperter før en anbefaling om hvilken kirurgisk metode som passer best for øynene dine.

2. Hvordan styres kvalitetsarbeidet?

Det er veldig viktig at klinikken som utfører operasjonen din har et aktivt kvalitetsarbeid. Det forutsetter at rutinene rundt operasjonen er nøye tilpasset for å sikre at alle risikoer minimeres og at resultatet av operasjonen blir så god som mulig. Det er viktig å innhente seg informasjon om klinikken du vurderer har et aktivt kvalitetsarbeid. I noen tilfeller er det til og med dedikerte team som bare jobber med kvalitet, og det er selvfølgelig en fordel sammenlignet med klinikkene som ikke har de samme ressursene.

3. Hvor fornøyde er kundene?

Det kan være lurt å undersøke tidligere kunders opplevelser og anmeldelser. Da kan du være sikker på at opplevelsen av klinikken og operasjonen din blir vellykket. Flere klinikker tilbyr kundehenvisninger, se om du kan finne en kundehenvisning for den aktuelle kirurgiske metoden som er relevant for deg.

4. Hvordan er klinikkens omdømme internasjonalt?

Klinikker som har tilstedeværelse i andre land kan ha tilgang til et større nettverk av ekspertise. Dette i kombinasjon med aktivt kvalitetsarbeid kan bidra til at rutinene følger de absolutt beste internasjonale standardene.

5. Hvor mange leger har klinikken?

Dersom klinikken har flere leger er muligheten for kunnskapsutveksling større og problemstillinger kan løses raskere og enklere. Spør etter hvor mange leger som jobber på klinikken. Er teamet større enn fem til seks leger bør mulighetene for kunnskapsutveksling være veldig gode.

6. Hvor erfarne er legene som utfører operasjonen?

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Når vi snakker om en operasjon innen synskirurgi mener vi operasjonen av ett øye. Så når en klinikk sier at en lege har utført 2000 operasjoner betyr det i praksis at han har operert rundt 1000 pasienter. Sammenlign gjerne hvor mange operasjoner legene ved de forskjellige klinikkene har utført. Kirurgi er et håndtverk, og det er derfor viktig å utføre mange operasjoner hver måned for å opprettholde ferdigheten.

7. Får du et «nei» hvis du ikke bør opereres?

Det finnes tilfeller der en pasient har fått ‘nei» i en undersøkelse, men deretter gått til en annen klinikk og fått et ‘ja’. Tenk på hvorfor en klinikk sier ‘nei’, det kan ofte være at legen eller optikeren mener at øynene dine ikke er egnet for en operasjon, at de ikke kan tilby teknologien som passer best for deg eller kanskje du har for høye forventninger til resultatet. Hvis en klinikk foretrekker å si ‘ja’ fremfor ‘nei’, kan dette være et tegn på at klinikken setter egen vinning foran helsen din.

8. Hvor ofte er utstyret kalibrert?

Maskinene som brukes i undersøkelsen og i operasjonen er presisjonsinstrumenter og trenger regelmessig kalibrering. Klinikken skal kunne redegjøre for hvor ofte instrumentene er kalibrert.

9. Hvilke metoder bruker klinikken?

Det er flere forskjellige kirurgiske metoder tilgjengelig for synskorreksjon. Hvilken som er best for øynene dine bør være basert på hvordan øynene dine ser ut og hvordan de har utviklet seg over tid. Metodene en klinikk tilbyr avhenger også av kompetansen som er tilgjengelig på den aktuelle klinikken. Det er bedre å gå til en klinikk som har et bredt spekter av metoder å velge mellom. Da er det mer sannsynlig at du får den rette metoden for øynene dine.

10. Er klinikken alltid tilgjengelig?

Etter en operasjon kan det oppstå spørsmål eller andre problemer som du som pasient trenger å få svar på raskt. Det er derfor viktig at du vet hvordan du kan nå din optiker eller lege og at du har tilgang til et nødnummer du kan ringe.

Fortsett å lese

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer
Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Å oppleve frihet uten briller og linser er noe vi i Memira Eyecenter ønsker å kunne tilby til flest mulig.  To av de mest vanlige årsakene til at vi sier…

Les mer
Hvordan påvirkes øynene våre av klimaforandringer?

Hvordan påvirkes øynene våre av klimaforandringer?

Klimaendringene kan påvirke øyehelsen din på flere måter. Dels på grunn av økt ultrafiolett stråling og delvis på grunn av endringer i luft og vann. Irriterte øyne, solskader og en…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå