Er det trygt å operere øynene utenlands?

Før du bestemmer deg for hvor du vil gjøre operasjonen, bør du være helt sikker på å ha forstått hva hele behandlingspakken inneholder.

Dersom du opererer deg i utlandet, kan det være vanskelig å få til samme kontinuitet på kontrollene og det blir dyrere å gjøre kontrollene siden du må ta med reisene i beregningen. Du kan ikke få hjelp av helsevesenet i Norge. Pasientskadeforsikringen som gir rett til erstatning dersom man skades innen helsevesenet i Norge, gjelder kun dersom du gjør operasjonen din i Norge.

Å gjøre en operasjon utenlands kan i utgangspunktet oppfattes som billigere, men det kan også bli veldig dyrt og komplisert for deg. Som pasient er du sårbar i utlandet på grunn av at du kanskje befinner deg i et miljø med tropiske sykdommer og i en bakterieflora som vi nordmenn ikke er vant med. Det er også vanskeligere å forsikre seg om klinikkens kompetanse og rykte om du velger en i et annet land. Dersom du opererer deg i Norge, på en velrenommert klinikk som oppfyller alle nødvendige krav til sikkerhet, samt at operasjonen blir utført av erfarne og legitimerte fagpersoner, så skal du føle deg trygg på ditt valg. Husk også at det er viktig å følge opp resultatet etter operasjonen med jevne mellomrom.

Var denne siden nyttig?

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Spør oss