Holder øyeoperasjonen for resten av livet?

Dette spørsmålet er avhengig av hva man mener med å «holde for resten av livet», så svaret må bli ganske nyansert i forhold til den synsfeilen som er korrigert.

Husk på at  en synskorrigerende operasjon, behandler en gitt synsfeil. Det kan i løpet av livet oppstå andre tilstander med synet enn det som ble korrigert for ved operasjonen.

Gjør man en laserbehandlig, så retter man opp en synsfeil som har relasjon til krumningen på hornhinnen, altså det ytre laget på øyet. Gjør man en linsebytteoperasjon, bytter man ut  den naturlige linsen som sitter inne i øyet. Dette er altså to helt ulike typer synsfeil  og  behandling av den ene vil ikke utelukke at den andre synsfeilen kan oppstå. Dette kan være litt komplisert å forstå. Derfor er det smart å ta en forundersøkelse hos oss, hvor du får bedre innsikt i synets finurligheter.

Isolert sett opp mot den enkelte synsfeil så vil vil likevel kunne si at for linsebytte, så holder resultatet hele livet ut. For laser og linseimplantat, fortsetter synet å utvikle seg slik at for eksempel alderssyn vil gjøre seg gjeldende uansett om man tidligere er operert eller ikke.

Var denne siden nyttig?

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Spør oss