Akkurat nå: Undersøkelse 99kr – Book nå!

Stabil synsfeil -Hvorfor er det viktig at synsfeilen er uendret før øyelaser eller linsebytte?

Å måtte lete etter gamle briller eller be optikeren om utskrift av kontaklinseinfo kan føles som en overflødig detalj. Men for oss er det ekstremt viktig, til og med avgjørende, å få innsikt i synshistorien din for å kunne anbefale øyelaser eller linsebytte.

Når du utfører en synskorrigering er det viktig at synsfeilen er stabil. Med stabil mener vi uendret refraksjon og at den ikke har utviklet seg, eller veldig lite, de seneste årene og ikke kan forventes å utvikle seg videre. Hvis synsfeilen ikke er stabil på tidspunktet for behandlingen er det en risiko for at den vil fortsette å utvikle seg og at ytterligere synsfeil kan oppstå selv etter en behandling.

Synshistorien – minst to år gammel

For å sikre at pasientenes synsfeil er tilstrekkelig stabil for en synskorrigerende behandling trenger vi en brille- eller kontaktlinseseddel som er minst to år gammelt. Det er også mulig å ta med brillene dine (minst to år gamle) slik at vi kan måle styrken til disse. Vi gjør våre egne målinger av synshemmingen din og sammenligner med de gamle styrkene. Hvis synsfeilen din har vært uendret de siste to årene anses den som stabil og en synskorrigerende behandling kan være aktuell.

Ulike klinikker – ulike rutiner

Noen pasienter har god kontroll på synshistorien sin, mens mange er uvitende. Ikke alle klinikker krever at pasienter presenterer sine gamle brillesedler, noe som dessverre betyr at klinikkene ikke kan vite helt sikkert om synsdefekten har vært uforandret.

Er du interessert i å få utført en øyelaserbehandling eller et linsebytte? Ta med din gamle brilleseddel og kom inn på en undersøkelse!