Stabil synsfeil -Hvorfor er det viktig at synsfeilen er uendret før øyelaser eller linsebytte?

Å måtte lete etter gamle briller eller be optikeren om utskrift av kontaklinseinfo kan føles som en overflødig detalj. Men for oss er det ekstremt viktig, til og med avgjørende, å få innsikt i synshistorien din for å kunne anbefale øyelaser eller linsebytte.

Når du utfører en synskorrigering er det viktig at synsfeilen er stabil. Med stabil mener vi uendret refraksjon og at den ikke har utviklet seg, eller veldig lite, de seneste årene og ikke kan forventes å utvikle seg videre. Hvis synsfeilen ikke er stabil på tidspunktet for behandlingen er det en risiko for at den vil fortsette å utvikle seg og at ytterligere synsfeil kan oppstå selv etter en behandling.

Synshistorien – minst to år gammel

For å sikre at pasientenes synsfeil er tilstrekkelig stabil for en synskorrigerende behandling trenger vi en brille- eller kontaktlinseseddel som er minst to år gammelt. Det er også mulig å ta med brillene dine (minst to år gamle) slik at vi kan måle styrken til disse. Vi gjør våre egne målinger av synshemmingen din og sammenligner med de gamle styrkene. Hvis synsfeilen din har vært uendret de siste to årene anses den som stabil og en synskorrigerende behandling kan være aktuell.

Ulike klinikker – ulike rutiner

Noen pasienter har god kontroll på synshistorien sin, mens mange er uvitende. Ikke alle klinikker krever at pasienter presenterer sine gamle brillesedler, noe som dessverre betyr at klinikkene ikke kan vite helt sikkert om synsdefekten har vært uforandret.

Er du interessert i å få utført en øyelaserbehandling eller et linsebytte? Ta med din gamle brilleseddel og kom inn på en undersøkelse!

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Vi vet alle at det ikke er spesielt hygienisk å pirke seg selv i øyet, men som kontaktlinsebrukere gjør vi det daglig. Hver morgen og hver kveld når vi setter…

Les mer
10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå