Nobelprisen i fysikk 2018 for grunnlaget til den mest smertefrie synslaserbehandlingen

Nobelprisen i fysikk for 2018 gikk til de som har dannet grunnlaget for synslasermetoden FS Lasik  

Det er Gérard Mourou samt Donna Strickland som ble tildelt 2018 pris i fysikk. Donna Strickland er forøvrig også den tredje kvinnen i historien som får denne prisen.


Det som ble belønnet i 2018 er utviklingen av korte, høyintensive laserpulser ”chirpled pulse amplification” som i praksis benyttes i den høyintensitetslaseren som benyttes ved FS-Lasik. FS-Lasik er den lasermetoden vi i Memira benytter ved de fleste behandlinger og den oppfattes som svært skånsom for pasientene samt at helinstiden er svært kort.  FS-Lasik gjør et lokk i hornhinnens ytre lag for å muliggjøre en laserkorrigering av synet uten å måtte løse opp det ytterste laget, slik det gjøres ved andre synslasermetoder for korrigering av synsfeil som nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.

Med FS-Lasik får kunden en skånsom behandling som ikke medfører smerte og lyssensitivitet på det viset som andre metoder kan gjøre. Takket være disse forskerne her, har man utviklet denne fantastiske behandlingen som så mange mennesker har blitt hjulpet av i sin hverdag.

 

 

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå