Linseimplantat (ICL) – en revolusjonerende løsning for store synsfeil

Linseimplantat bidrar til at stadig flere kan få løst sine synsfeil.

Det finnes flere ulike måter å gjøre en synskorrigerende behandling på. Det som er viktig er å få en individuelt optimalisert løsning tilpasset den enkeltes pasients synsfeil, akkurat slik som vi i Memira tilbyr våre pasienter. Dette være seg om vi snakker en øyelaserbehandling, et linseimplantat (ICL) eller linsebytte (RLE).

Linseimplantat blir  den foretrukne løsningen i situasjoner som:

  • Hornhinnen er uegnet for laserbehandling, for eksempel fordi den er uregelmessig eller tynn
  • Ved store synsfeil, høy grad av myopi (nærsynthet) eller ved moderat til høy grad av hyperopi (langsynthet)
  • Det er ønskelig med en reversibel løsning

Det vi vet fra både egen forskning samt internasjonale studier, er at linseimplantat (ICL) har noen unike fortrinn i enkelte situasjoner. Derfor blir dette valgt som en foretrukken løsning for stadig flere pasienter og bare siden 2015 og frem til nå i 2019, har det blitt implantert flere ICL linser  på verdensbasis enn alle de 15 årene tidligere hvor denne metoden har vært tilgjengelig.

Den økte populariteten skyldes at stadig flere øyeleger ser de gode resultatene metoden gir, og derfor  oftere velger denne metoden for å korrigere synsfeilen til sine pasienter.

STAAR  har levert mer enn 1 million ICL linser

Den globale  leverandøren STAAR har merket denne suksessen, og har nå produsert og levert over 1 million ICL- linser rundt i hele verden, noe som igjen viser at de leverer meget gode produkter som gir kundene våre en bedre hverdag hvor synsfeilen er løst på en god måte.

Slik  fungerer en  ICL linse

En ICL er et linseimplantat som opereres inn i øyet for å korrigere en synsfeil. Linseimplantatet er en tynn, myk linse, ikke ulik en kontaktlinse. Den plasseres mellom iris og vår naturlige linse , og med det korrigerer den synsfeilen. Linsen kan korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Det finnes også linseimplantat-løsninger som korrigerer alderssyn. På fagspråket kalles et slikt linseimplantat en bakkammer phakic linse. Phakic betyr linse og refererer til at den naturlige linsen er intakt, i motsetning til ved et linsebytte/RLE-operasjon der den naturlige linsen fjernes.

Linseimplantatet har små hull or å  sikre god sirkulasjon av kammervannet inne i øyet. Dette er viktig for å sikre god næringsdistribusjon  til de ulike vevsstrukturene i øyet. Det ser også ut til å være gunstig for å opprettholde et lavt og sunt trykk i øyet for å forebygge kataraktutvikling i den naturlige linser.

Hvordan analyserer Memira seg frem til den beste individuelle løsningen for hver  pasient?

Alle de som blir operert hos oss, kommer først på en grundig undersøkelse som blir gjort av en av våre optikere. På denne undersøkelsen blir det gjort grundige målinger av selve synsfeilen, topografien av øyet, samt øvrig oppbygging som  for eksempel tykkelsen på hornhinnen og størrelsen på øyet . I tillegg ser man på næringsproduksjon (tårevæske) og annen helsetilstand. Deretter kommer man frem til den synskorrigerende operasjonen som vil være den beste løsningen for akkurat disse forholdene. Det vil si at man  kommer frem til hvor mye øyelaseren skal korrigere på ethvert punkt på øyet, eller hvordan den nye linsens som skal settes inn i øyet skal bygges opp. Dersom vi skal komme frem til den beste løsningen for den  enkelte (husk at alle mennesker er helt unike i oppbygging, så også gjelder med øynene til de enkelte) så er vi nødt til å samarbeide med de aller beste leverandørene. Derfor er det en ekstra trygghet å vite at vi har et godt og solid partnerskap med STAAR – som er en av de store globale aktørene innenfor denne bransjen.

Lev livet!

Uten briller og linser. 

Memira Annelie Pompe

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer
Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Å oppleve frihet uten briller og linser er noe vi i Memira Eyecenter ønsker å kunne tilby til flest mulig.  To av de mest vanlige årsakene til at vi sier…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå