Linseimplantat (ICL) – en revolusjonerende løsning for store synsfeil

Linseimplantat bidrar til at stadig flere kan få løst sine synsfeil.

Det finnes flere ulike måter å gjøre en synskorrigerende behandling på. Det som er viktig er å få en individuelt optimalisert løsning tilpasset den enkeltes pasients synsfeil, akkurat slik som vi i Memira tilbyr våre pasienter. Dette være seg om vi snakker en øyelaserbehandling, et linseimplantat (ICL) eller linsebytte (RLE).

Linseimplantat blir  den foretrukne løsningen i situasjoner som:

  • Hornhinnen er uegnet for laserbehandling, for eksempel fordi den er uregelmessig eller tynn
  • Ved store synsfeil, høy grad av myopi (nærsynthet) eller ved moderat til høy grad av hyperopi (langsynthet)
  • Det er ønskelig med en reversibel løsning

Det vi vet fra både egen forskning samt internasjonale studier, er at linseimplantat (ICL) har noen unike fortrinn i enkelte situasjoner. Derfor blir dette valgt som en foretrukken løsning for stadig flere pasienter og bare siden 2015 og frem til nå i 2019, har det blitt implantert flere ICL linser  på verdensbasis enn alle de 15 årene tidligere hvor denne metoden har vært tilgjengelig.

Den økte populariteten skyldes at stadig flere øyeleger ser de gode resultatene metoden gir, og derfor  oftere velger denne metoden for å korrigere synsfeilen til sine pasienter.

STAAR  har levert mer enn 1 million ICL linser

Den globale  leverandøren STAAR har merket denne suksessen, og har nå produsert og levert over 1 million ICL- linser rundt i hele verden, noe som igjen viser at de leverer meget gode produkter som gir kundene våre en bedre hverdag hvor synsfeilen er løst på en god måte.

Slik  fungerer en  ICL linse

En ICL er et linseimplantat som opereres inn i øyet for å korrigere en synsfeil. Linseimplantatet er en tynn, myk linse, ikke ulik en kontaktlinse. Den plasseres mellom iris og vår naturlige linse , og med det korrigerer den synsfeilen. Linsen kan korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Det finnes også linseimplantat-løsninger som korrigerer alderssyn. På fagspråket kalles et slikt linseimplantat en bakkammer phakic linse. Phakic betyr linse og refererer til at den naturlige linsen er intakt, i motsetning til ved et linsebytte/RLE-operasjon der den naturlige linsen fjernes.

Linseimplantatet har små hull or å  sikre god sirkulasjon av kammervannet inne i øyet. Dette er viktig for å sikre god næringsdistribusjon  til de ulike vevsstrukturene i øyet. Det ser også ut til å være gunstig for å opprettholde et lavt og sunt trykk i øyet for å forebygge kataraktutvikling i den naturlige linser.

Hvordan analyserer Memira seg frem til den beste individuelle løsningen for hver  pasient?

Alle de som blir operert hos oss, kommer først på en grundig undersøkelse som blir gjort av en av våre optikere. På denne undersøkelsen blir det gjort grundige målinger av selve synsfeilen, topografien av øyet, samt øvrig oppbygging som  for eksempel tykkelsen på hornhinnen og størrelsen på øyet . I tillegg ser man på næringsproduksjon (tårevæske) og annen helsetilstand. Deretter kommer man frem til den synskorrigerende operasjonen som vil være den beste løsningen for akkurat disse forholdene. Det vil si at man  kommer frem til hvor mye øyelaseren skal korrigere på ethvert punkt på øyet, eller hvordan den nye linsens som skal settes inn i øyet skal bygges opp. Dersom vi skal komme frem til den beste løsningen for den  enkelte (husk at alle mennesker er helt unike i oppbygging, så også gjelder med øynene til de enkelte) så er vi nødt til å samarbeide med de aller beste leverandørene. Derfor er det en ekstra trygghet å vite at vi har et godt og solid partnerskap med STAAR – som er en av de store globale aktørene innenfor denne bransjen.

Lev livet!

Uten briller og linser. 

Memira Annelie Pompe

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål