Hvordan unngå lesebriller?

Alle blir eldre, og etter fylte 45 år plages mange av alderssynthet (presbyopi). For mange er det en tøff overgang å gå fra å ha hatt skarpt syn hele livet, til å måtte bruke lesebriller. Det er det faktisk mulig å unngå! Et linsebytte betyr at du slipper lesebriller og samtidig får rettet alle andre synsfeil. I tillegg unngår du risiko for grå stær senere.

I dag opplever millioner av mennesker over 45 år problemene med alderssyn. Dette betyr at linsen i øyet begynner å stivne og øyet får vansker med å fokusere. Symptomene kommer snikende og det er først når bokstavene begynner å smelte sammen at diagnosen er et faktum. Men det er flere forskjellige metoder å velge mellom for å korrigere synet.

Samme metode som grå stær -operasjon

Metoden som brukes til å sette inn de nye linsene kalles linsebytte eller RLE (Refractive Lens Exchange). Øyets naturlige linse fjernes og erstattes med en ny, kunstig linse som varer livet ut. Det er den samme metoden som brukes i grå stær -operasjon (kataraktkirurgi), som er en av de vanligste operasjonene i verden.

Ulike linsetyper

En monofokal linse har en styrke og etterligner øyets naturlige syn. Vanligvis velger du å få godt syn på avstand og supplerer med lesebriller for å se godt på nært hold.

For de som ønsker å unngå lesebriller, er linsebytte med multifokal linse et bedre alternativ. Med en multifokal linse får du godt syn både på langt og nært hold og større muligheter for å tilpasse synet etter dine behov.

Ved grå stær setter vi vanligvis inn en monofokal linse, men mange av kundene våre velger i steden for en multifokal linse der det er mulig. Den korrigerer synsfeil og gir dem god synsstyrke på nært, middels og lange avstander. Uansett hvilken type linse du velger, tar linsebyttet bare 15 minutter per øye.

Tar ingen unødvendig risiko

Det er naturlig å være litt bekymret før en operasjon, spesielt når det gjelder noe så viktig og følsomt som øynene. Alle øynene er unike, og derfor gjør vi en omfattende undersøkelse for å finne den kirurgiske metoden som passer dem best. I undersøkelsen sier vi nei til en av fem. Vi opererer aldri hvis vi finner noe som kan utgjøre en unødvendig risiko.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål