Hvordan unngå lesebriller?

Alle blir eldre, og etter fylte 45 år plages mange av alderssynthet (presbyopi). For mange er det en tøff overgang å gå fra å ha hatt skarpt syn hele livet, til å måtte bruke lesebriller. Det er det faktisk mulig å unngå! Et linsebytte betyr at du slipper lesebriller og samtidig får rettet alle andre synsfeil. I tillegg unngår du risiko for grå stær senere.

I dag opplever millioner av mennesker over 45 år problemene med alderssyn. Dette betyr at linsen i øyet begynner å stivne og øyet får vansker med å fokusere. Symptomene kommer snikende og det er først når bokstavene begynner å smelte sammen at diagnosen er et faktum. Men det er flere forskjellige metoder å velge mellom for å korrigere synet.

 

Samme metode som grå stær -operasjon

Metoden som brukes til å sette inn de nye linsene kalles linsebytte eller RLE (Refractive Lens Exchange). Øyets naturlige linse fjernes og erstattes med en ny, kunstig linse som varer livet ut. Det er den samme metoden som brukes i grå stær -operasjon (kataraktkirurgi), som er en av de vanligste operasjonene i verden.

Ulike linsetyper

En monofokal linse har en styrke og etterligner øyets naturlige syn. Vanligvis velger du å få godt syn på avstand og supplerer med lesebriller for å se godt på nært hold.

For de som ønsker å unngå lesebriller, er linsebytte med multifokal linse et bedre alternativ. Med en multifokal linse får du godt syn både på langt og nært hold og større muligheter for å tilpasse synet etter dine behov.

Ved grå stær setter vi vanligvis inn en monofokal linse, men mange av kundene våre velger i steden for en multifokal linse der det er mulig. Den korrigerer synsfeil og gir dem god synsstyrke på nært, middels og lange avstander. Uansett hvilken type linse du velger, tar linsebyttet bare 15 minutter per øye.

Tar ingen unødvendig risiko

Det er naturlig å være litt bekymret før en operasjon, spesielt når det gjelder noe så viktig og følsomt som øynene. Alle øynene er unike, og derfor gjør vi en omfattende undersøkelse for å finne den kirurgiske metoden som passer dem best. I undersøkelsen sier vi nei til en av fem. Vi opererer aldri hvis vi finner noe som kan utgjøre en unødvendig risiko.

Hvilken metode passer meg?

Ved en undersøkelse får du svar på hvilken metode, som passer best deg og din synsfeil.

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå