Hjelper øyelaser og linsebytte mot farlige UV-stråler?

At UV-stråler er farlig for oss, det vet vi. Men få tenker på at UV-stråler også skader øyet. En vanlig akutt tilstand som en del har opplevd er for eksempel snøblindhet eller som også kalles solblind. Dette er innmari vondt og smerten kan vedvare i mange dager.

Når du utsetter deg for sterkt sollys, kan det utvikles mange små sår på hornhinnen. Dette kjennes ut som at du har fått grus inn på øyet. Det gjør vondt og du får nedsatt syn. Snø- eller solblindhet er ufarlig og  heles av seg selv i løpet av noen døgn. Men mer alvorlige skader kan oppstå av solens usynlige utra violette stråler som for eksempel grå stær eller skade på netthinnen. Begge deler påvirker  synet markant og dermed også livskvaliteten.

Visste du for eksempel at i Nepal og  på grønnland får befolkningen oftere grå stær i  vesentlig yngre alder enn det vi her i Norden får. Dette på grunn av  både at de er høyere oppe i fjellene i Nepal, samt snøens blending og  derfor er det ekstra viktig at man beskytter seg med solbriller i disse områdene.

For å beskytte seg mot farlige UV-stråler  bør man passe på å bruke solbriller med UV-filter. Dersom du benytter linser, er dette ikke noe problem. Du må bare sikre deg at solbrillene du bruker har dette filteret. Men det er betydelig verre å beskytte seg for de som bruker briller eller lesebriller. Noen bruker tilslipte solbrilleglass, men dette er dyrt og det er ikke like kult å bruke sportssolbriller til penkjolen i  alle fall….. og  solbriller utenpå lesebrillene eller vanlige briller er heller ikke den beste løsningen.  Alternativet med å ikke bruke briller med korreksjon (og dermed ikke kunne se skarpt eller lese i hele tatt), er heller ingen god løsning. Vi tror vi har en bedre løsning, nemlig å gjøre en linsebytteoperasjon som faktisk har mange flere fordeler enn bare det å korrigere for synsfeilen din. Du forhindrer også grå stær i fremtiden og linsene vi bruker ved operasjonen beskytter øynene fra farlig lys. Dessuten blir det betydelig enklere å bruke  kule solbriller.

Linsene vi setter inn ved en linsebytteoperasjon, tar bort det skadelige UV-lyset 0-400nm og også halvparten av det fiolette lyset (400-440nm).

Øyelaser kan ikke påvirke øyets evne til å beskytte seg mot farlige UV-stråler, men det kan forenkle livet ditt på solfylte dager siden du kan ta på deg solbriller og samtidig se helt fint akkurat når det passer deg.

Vi i Memira kan hjelpe deg på veien. 3 av 3 kan nemlig korrigere synsfeilen sin. uansett om du er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller har fått utviklet alderssyn og  irriterer deg over lesebrillene (som stadig er borte).

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå