Hjelper øyelaser og linsebytte mot farlige UV-stråler?

At UV-stråler er farlig for oss, det vet vi. Men få tenker på at UV-stråler også skader øyet. En vanlig akutt tilstand som en del har opplevd er for eksempel snøblindhet eller som også kalles solblind. Dette er innmari vondt og smerten kan vedvare i mange dager.

Når du utsetter deg for sterkt sollys, kan det utvikles mange små sår på hornhinnen. Dette kjennes ut som at du har fått grus inn på øyet. Det gjør vondt og du får nedsatt syn. Snø- eller solblindhet er ufarlig og  heles av seg selv i løpet av noen døgn. Men mer alvorlige skader kan oppstå av solens usynlige utra violette stråler som for eksempel grå stær eller skade på netthinnen. Begge deler påvirker  synet markant og dermed også livskvaliteten.

Visste du for eksempel at i Nepal og  på grønnland får befolkningen oftere grå stær i  vesentlig yngre alder enn det vi her i Norden får. Dette på grunn av  både at de er høyere oppe i fjellene i Nepal, samt snøens blending og  derfor er det ekstra viktig at man beskytter seg med solbriller i disse områdene.

For å beskytte seg mot farlige UV-stråler  bør man passe på å bruke solbriller med UV-filter. Dersom du benytter linser, er dette ikke noe problem. Du må bare sikre deg at solbrillene du bruker har dette filteret. Men det er betydelig verre å beskytte seg for de som bruker briller eller lesebriller. Noen bruker tilslipte solbrilleglass, men dette er dyrt og det er ikke like kult å bruke sportssolbriller til penkjolen i  alle fall….. og  solbriller utenpå lesebrillene eller vanlige briller er heller ikke den beste løsningen.  Alternativet med å ikke bruke briller med korreksjon (og dermed ikke kunne se skarpt eller lese i hele tatt), er heller ingen god løsning. Vi tror vi har en bedre løsning, nemlig å gjøre en linsebytteoperasjon som faktisk har mange flere fordeler enn bare det å korrigere for synsfeilen din. Du forhindrer også grå stær i fremtiden og linsene vi bruker ved operasjonen beskytter øynene fra farlig lys. Dessuten blir det betydelig enklere å bruke  kule solbriller.

Linsene vi setter inn ved en linsebytteoperasjon, tar bort det skadelige UV-lyset 0-400nm og også halvparten av det fiolette lyset (400-440nm).

Øyelaser kan ikke påvirke øyets evne til å beskytte seg mot farlige UV-stråler, men det kan forenkle livet ditt på solfylte dager siden du kan ta på deg solbriller og samtidig se helt fint akkurat når det passer deg.

Vi i Memira kan hjelpe deg på veien. 3 av 3 kan nemlig korrigere synsfeilen sin. uansett om du er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller har fått utviklet alderssyn og  irriterer deg over lesebrillene (som stadig er borte).

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Er det større risiko for betennelse i hornhinnen ved kontaktlinser enn ved laserkorrigering?

Vi vet alle at det ikke er spesielt hygienisk å pirke seg selv i øyet, men som kontaktlinsebrukere gjør vi det daglig. Hver morgen og…

Les mer
10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:00
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:00
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå