Hjelper øyelaser og linsebytte mot farlige UV-stråler?

At UV-stråler er farlig for oss, det vet vi. Men få tenker på at UV-stråler også skader øyet. En vanlig akutt tilstand som en del har opplevd er for eksempel snøblindhet eller som også kalles solblind. Dette er innmari vondt og smerten kan vedvare i mange dager.

Når du utsetter deg for sterkt sollys, kan det utvikles mange små sår på hornhinnen. Dette kjennes ut som at du har fått grus inn på øyet. Det gjør vondt og du får nedsatt syn. Snø- eller solblindhet er ufarlig og  heles av seg selv i løpet av noen døgn. Men mer alvorlige skader kan oppstå av solens usynlige utra violette stråler som for eksempel grå stær eller skade på netthinnen. Begge deler påvirker  synet markant og dermed også livskvaliteten.

Visste du for eksempel at i Nepal og  på grønnland får befolkningen oftere grå stær i  vesentlig yngre alder enn det vi her i Norden får. Dette på grunn av  både at de er høyere oppe i fjellene i Nepal, samt snøens blending og  derfor er det ekstra viktig at man beskytter seg med solbriller i disse områdene.

For å beskytte seg mot farlige UV-stråler  bør man passe på å bruke solbriller med UV-filter. Dersom du benytter linser, er dette ikke noe problem. Du må bare sikre deg at solbrillene du bruker har dette filteret. Men det er betydelig verre å beskytte seg for de som bruker briller eller lesebriller. Noen bruker tilslipte solbrilleglass, men dette er dyrt og det er ikke like kult å bruke sportssolbriller til penkjolen i  alle fall….. og  solbriller utenpå lesebrillene eller vanlige briller er heller ikke den beste løsningen.  Alternativet med å ikke bruke briller med korreksjon (og dermed ikke kunne se skarpt eller lese i hele tatt), er heller ingen god løsning. Vi tror vi har en bedre løsning, nemlig å gjøre en linsebytteoperasjon som faktisk har mange flere fordeler enn bare det å korrigere for synsfeilen din. Du forhindrer også grå stær i fremtiden og linsene vi bruker ved operasjonen beskytter øynene fra farlig lys. Dessuten blir det betydelig enklere å bruke  kule solbriller.

Linsene vi setter inn ved en linsebytteoperasjon, tar bort det skadelige UV-lyset 0-400nm og også halvparten av det fiolette lyset (400-440nm).

Øyelaser kan ikke påvirke øyets evne til å beskytte seg mot farlige UV-stråler, men det kan forenkle livet ditt på solfylte dager siden du kan ta på deg solbriller og samtidig se helt fint akkurat når det passer deg.

Vi i Memira kan hjelpe deg på veien. 3 av 3 kan nemlig korrigere synsfeilen sin. uansett om du er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller har fått utviklet alderssyn og  irriterer deg over lesebrillene (som stadig er borte).

 

Gjør online-testen go finn ut hvilke metode som passer deg!

0%

Hvor gammel er du?

Hvilke synsfeil har du?

Hvor stor synsfeil har du?

Har du noen gang fått konkludert fra en optiker eller lege at du har:

Hvilken behandling passer deg best?
Du kan trolig gjøre en øyelaserbehandling!

Etter at en av våre optikere har gjort en grundig undersøkelse, får du vite hvilken behandling som passer best for deg og dine øyne. 3 av 4 som kommer på undersøkelse, vil få til svar at de er vel kvalifisert til en behandling. Men det vil si at noen også få til svar etter undersøkelsen at de ikke har alle viktige forutsetninger på plass for et god resultat av en behandling, og disse vil da ikke få behandling hos oss. Selvsagt er dette kun til det beste for hver enkelt pasient, og konklusjonen er gjort av våre optikere med spesialkompetanse på synskorrigering. Ring oss på 800 22 636 og book en undersøkelse eller book den online
Du kan trolig gjøre et Linseimplantat (ICL)!

Dersom du har en synsfeil større enn + 2 eller -7 så anbefaler vi som regel et linseimplantat (ICL) . Etter at en av våre optikere har gjort en grundig undersøkelse, får du vite hvilken behandling som passer best for deg og dine øyne. 3 av 4 som kommer på undersøkelse, vil få til svar at de er vel kvalifisert til en behandling. Men det vil si at noen også få til svar etter undersøkelsen at de ikke har alle viktige forutsetninger på plass for et god resultat av en behandling, og disse vil da ikke få behandling hos oss. Selvsagt er dette kun til det beste for hver enkelt pasient, og konklusjonen er gjort av våre optikere med spesialkompetanse på synskorrigering. Ring oss på 800 22 636 og book en undersøkelse eller book den online
Du kan trolig gjøre en linsebytteoperasjon (RLE)!

Når man nærmer seg 50 år begynner nesten alle å kjenne på behovet for lesebriller eller progressive briller. Da er det aktuelt med en linsebytteoperasjon som korrigerer alle typer synsfeil. På kjøpet slipper man også grå stær i fremtiden. Etter at en av våre optikere har gjort en grundig undersøkelse, får du vite hvilken behandling som passer best for deg og dine øyne. 3 av 4 som kommer på undersøkelse, vil få til svar at de er vel kvalifisert til en behandling. Men det vil si at noen også få til svar at de ikke har alle viktige forutsetninger på plass for et god resultat av en behandling, og disse vil da ikke få behandling hos oss. Selvsagt er dette kun til det beste for hver enkelt pasient, og konklusjonen er gjort av våre optikere med spesialkompetanse på synskorrigering. Ring oss på 800 22 636 og book en undersøkelse eller book den online
Dessverre må vi si nei til en av fem som tar kontakt med oss for å gjøre en synskorrigerende operasjon

Ut i fra dine svar, virker det som at du ikke har de rette forutsetninger som må til for å få et godt resultat av en operasjon. Årsaken kan for eksempel være at du er i en alder som innebærer at synet vil endre seg en del den nærmeste tiden og derfor vil ikke vi kunne garantere et vedvarende og optimalt resultat av en behandling akkurat nå. Synet skal være stabilt over et par års tid før man gjør en synskorrigerende behandling, så følg med på endringene i synet ditt og kom tilbake når det har vært stabilt en periode for en ny vurdering. Andre årsaker kan være tykkelse på hornhinne, eller tåreproduksjon for å nevne noe. Dersom du har spørsmål om ditt foreløpige resultat, kan du gjerne ringe oss på 800 22 636 så stiller vi deg noen kompletterende spørsmål og gir deg et mer detaljert svar.

Share your Results:

Chatt nå

Chatta med kundesenter.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundesenter
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå