Hvilke farger får øynene dine til å poppe?

Ulike farger fremhever øyenfargen på ulikt vis, så dersom du virkelig vil få øynene dine til poppe frem, kan du fortsette å lese!

lindahallberg_727

Linda Hallberg, Make Up Artist og fremgangsrik blogger, gjorde en FS-Lasik hos Memira. Her gir hun deg sine beste tips.

Alt handler om kontraster! Bruker du en farge som er kontrastfarge til øynene dine, så vil øynene fremheves maksimalt. Det er også årsaken til at jeg bruker ganske ekstreme farger på bildene, slik at dere virkelig skal se hvordan det fungerer og hvilke effekter farger kan ha. Selvsagt kan du tone ned fargene og likevel få øynene til å fremheves på en vakker måte.

lindasogon

– Har du brune øyne og vil få dem til å se skikkelig brune ut, så skal du bruke blåtoner på sminken. Blått og brunt kontrasterer og gir øynene fokus! Du kan teste dette med å bruke en mørkeblå sminke i stedet for sort når du sminker deg neste gang!

Men dersom du har brune øyne, så får nesten alle farger øynene dine til å poppe, litt avhengig av hvilken brunfarge du har. Jeg er ganske så misunnelig på alle med brune øyne siden ALT og da mener jeg ALT blir lekkert uansett.

– Har du blå/grå øyne, så er oransje en farge som fremhever øynene. Du kan også gjerne bruke røde eller lillatoner for å få øynene til å poppe skikkelig.

– Grønne øyne fremheves kjempefint med lilla toner, eller til og med rødt og oransje.

– Har du melerte øyne med ulik farge, så er det spennende å teste ulike farger på sminken for å få frem de ulike fargene i øynene. Er de grønn/brune, så gå etter tipsene over. Test med blått for å få frem mer brunt, eller gå over til lilla sminke for å få frem det grønne i øynene dine.

Så neste gang du skal sminke deg får du leke deg litt frem. Prøv å legg på noen skikkelig kontrastfarge, eller bruk bare noen detaljer i kontrastfargen, så skal du se at øynene blir fremhevet på en helt annen måte.

Tidligere var sminkereglene slik at man skulle bruke blå øyneskygge dersom man hadde blå øyne. Men blått fremhever dessverre ikke blått. Dog kan det være sykt fint å bruke blå øyenskygge på blå øyne, men det er vesentlig enklere og man får et mer sofistikert resultat med en konstrasterende øyenskygge. Da blir det ikke kake på kake!

Med denne lille guiden vil jeg bare fortelle om hva som FREMHEVER øynene, ikke hva dere skal og ikke skal gjøre. Alle må få sminke seg akkurat slik som man selv vil. Så lenge man føler seg fin, er man fin!

Linda Hallberg er Make Up Artist og blogger

 

 

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål