10 gode grunner til å bli kvitt sine briller og linser

Det er fantastisk å kunne nyte høstens nydelige farger eller vinterens frostklare himmel. Sesongen for det kalde og våte været står for døren, men til gjengjeld betyr det også at det er tid til innendørs hygge med film og varm kakao. Høres ikke det koselig ut ?

Men det kan også være en tid med frustrasjon, i alle fall dersom du bruker briller og linser.Mulig noen synes briller er moderne og kult i visse tilfeller, men vær helt ærlig; å måtte bruke briller eller linser hele tiden for å se det man trenger til enhver tid, det er ikke alltid like morsomt.

Her har vi listet opp 10 gode grunner til at du bør kvitte deg med brillene og linsene dine.

1. Slipper å pusse brillene

Slipp duggete briller, når du kommer inn i varmen efter du har gått en tur med hunden. De fleste vil nok raskt ta av seg brillene og forsøke å pusse dem. Men hvor har du lagt pussekluten? Hvem husker egentlig hvor den ligger når man trenger den som mest. Hva tyr man til da, jo kanskje en  kjøkkenklut eller håndduk (som har vært brukt og som i alle fall ikke er helt ren).

For ikke å snakke om de flekkete brillene som man aldri helt kan forstå hvorfor har blitt som de har blitt. Du har sikkert tenkt mer enn en gang at ” jeg har da aldri satt fingeren midt på brilleglasset”, men likevel er det et stort fingermerke midt i synsfeltet.  Hvordan kan det skje, gang etter gang ?

2. Du kan kjenne igjen svigermor på gaten

 

Du har opplevd det flere ganger at der er en eller annen som vinker til deg ute på gaten, men du har ikke den fjerneste ide hvem det er og egentlig vet du heller ikke helt om det er deg vedkommende vinker til, så det enkleste er bare å snu seg litt og gå raskt videre – for du har glemt brillene hjemme og har ikke sjanse til å se  hvem det kan være. Du håper innerst inne at det ikke var deg personen vinket til…..helt til du møter svigermor på neste familiebursdag, hvor hun gjør det helt klart for alle sammen  at du ikke ville vedkjenne henne ute på gaten!  (Ikke gøy, ikke kult i hele tatt. Bare pinlig)

3. Du kan velge de feteste googles på skiferien!

Aldri mer briller under dine googles på skiferien. Dersom du har stått på ski  med briller under googlesene, kan du nok bekrefte at brillene blir presset inn i ansiktet. De blir litt skjeve og kan gi litt merkelige synsopplevelser, dersom du da ikke har spesialtilpassede googles til dine briller. Men det er de aller færreste som har, og dem man i så fall kan velge mellom for å få plass til brillene på en god måte inni, er ikke spesielt kule googles. De er gjerne veldig store og mer praktiske enn kule.   Stort sett er googles designet for å være optimale  i seg selv, både i forhold til  hjelm og synsvinkel. Synsvinkelen din blir mest sannsynlig vesentlig begrenset dersom du er avhengig av å  ha briller inni dem. For ikke å snakke om luften som kanskje kommer inn under, fuktigheten og duggproblemene både på brillene inni og innsiden av googlesene. Kan altså være ganske så skjebnesvangert der man suser nedover bakkene i superfart – kanskje bedre å løse synsfeilen din til neste skiferie ?

4. Du kan lese til/fra lappen på julegavene

Tenk å kunne lese til/fra kortet når barnebarnet, nevøen eller datteren begeistret kommer løpende  til deg med gaven, som du deretter er forventet å lese opp for hele familien. Du bør da ikke fumle med de forskjellige brillene du har, men heller kunne nyte øyeblikket sammen med familien .

5. Du kan faktisk se hva du gjør

Der er nok flere, som kan gjenkjenne seg situasjonen det er å stå i dusjen og ”håpe på ” at det er  shampo man putter i håret. En enkel greie som å vaske håret er dessverre ikke alltid så enkelt dersom man ikke  kan se godt. Shampo, balsam, dusjsåpe, babysåpe, badeolje. Der er ofte mange produkter vi kan velge  mellom i dusjen, men det er ikke like enkelt å skille mellom dem dersom man er avhengig av brillene. Ville ikke det være betryggende å gå ut av dusjen vel vitende at du har vasket håret med shampo i stedet for badeolje?

6. Du kan se filmen på sofaen fredag kveld

Mange tror at folk som bruker kontaktlinser,  ikke har behov for for briller. Det er helt feil, er du linsebruker i det daglige så er det svært svært viktig at du også bruker briller med jevne mellomrom slik at  øynene dine får hvile fra slitasjen som linsene medfører på det ytterste laget av øynene dine. Gjør ikke du det, er det så godt som garantert at du vil få røde og slitne øyne av for mye linsebruk.  De fleste tar sin linsehvile på kvelden hjemme når man slapper av foran TV`en. Hva er problemet med det da. Du gjør jo alt riktig med linsehvile og greier, nå kan det vel ikke være noe mer trøbbel. Men hva skjer når du ligger der på sofaen, har på brillene og ser en film fredags kvelden ? En liten duppings litt ute i filmen, brillene faller av ned i sofaen eller på gulvet og du legger deg over dem eller tråkker på dem når du brått våkner igjen. Slipp røde øyne eller ødelagte briller, og se heller din neste film med klart syn.

7. Du trenger ikke lenger  bekymre deg for å miste kontaktlinsene

Å skulle finne igjen en linse som har poppet ut av øynene, det er som å finne nålen i en høystakk.  Tenk så deilig det ville være å aldri lenger bekymre seg over at du ikke finner den lille plastgreia som faktisk gir deg evnen til å se skarpt. Det er for eksempel ikke så gøy å stå midt ute på dansegulvet med den kulisen og så plutselig går det opp for deg at du har mistet den ene linsen.

8. Det er slutt med doble linser

Mandag morgen kan ofte være ekstra travel før man er ute av døren. Det er ganske så vanlig å være litt ekstra trøtt etter helgens happenings, og så brått må man tilbake til hverdagen igjen . På med linsene, men upps var det høyre eller  venstre du akkurat satte i ? Brått finner du ut at du faktisk har to linser i samme øye, hvilket slett ikke gir noe godt syn! Hva også med følelsen av at du har en linse bak øyet men du får ikke tak på den og må bare  sette inn en til for du har bare ikke tid til å styre mer med det. Linsen som er på feil plass beveger seg litt etter litt fremover og legger seg under den andre linsen. Det blir ikke godt syn av det heller, får bare håpe det ikke skjer når man kjører bil. Tenk deg, alle slike håpløse og problematiske linsesituasjoner kan du rett og slett slippe!

9. Du trenger ikke være som Askepott

Du kan føle deg som Askepott en gang i mellom. Før du går ut av døren, har du planlagt at du skal være hjemme rundt midnatt. Dersom du bruker kontaktlinser vet du hvor lenge du kan bruke dem før du begynner å klø og få irriterte øyne. Si ”good bye” til linsene, så kan du  være ute på  fest  så lenge du bare vil uten å tenke  på problemet med  øynene.

10. Du har 5 minutter mer på morgenen

Unngå å glemme brillene dine. Hvor ofte har du ikke hørt denne setningen: ”æææ mamma/pappa, nå igjen”? Ja, det skjer for oss alle sammen, at rett og slett glemmer hvor vi legger tingene våre, så også brillene…..men hvor er så brillene, de er helt umulig å finne når du bare er nødt til å reise og ikke bli for sen til avtalen. Problemet er bare at det å reise uten brillene er nesten ikke noen god mulighet heller, for uten brillene føler du deg som en muldvarp.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Vår erfarne og velutdannede team har utført over 500 000 øyeoperasjoner. Vi er her for å hjelpe deg på reisen mot klarere syn og et…

Les mer
Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet

Fire grunner til leamus i øyet Opplever du av og til at øyelokket ditt hopper eller vibrerer litt? Her er fire mulige årsaker til disse…

Les mer

Vanlige spørsmål