10 faktorer å tenke på før en øyeoperasjon

Etter at du har bestemt deg for å gjøre en synskorrigerende operasjon, gjenstår beslutningen om hvem som skal gjøre den på deg. Her forteller vi hva som er viktig å tenke nøye gjennom før du gjør ditt endelige valg. Det er nemlig stor forskjell på operasjon og operasjon.

1. Hvem gjør undersøkelsen?

Hos noen aktører får du ved den første undersøkelsen bare treffe en lege. Hos andre klinikker treffer du først en optiker, deretter gjør så en legen en helt egen undersøkelse og til slutt den endelige beslutningen for operasjonen. Dette innebærer selvsagt en større trygghet for deg å få øynene dine vurdert av to ulike fag-eksperter før du får din endelige anbefaling om hvilken operasjonsmetode som passer akkurat dine øyne.

2. Hvordan styres kvalitetsarbeidet?

Det er svært viktig at den klinikken som gjennomfører operasjonen din har et aktivt kvalitetsarbeid. Det betyr at rutinene rundt operasjonen er nøye tilpasset for å sikre at alle risikoaspekter minimeres slik at resultatet på operasjonen din blir så bra som overhode mulig. Undersøk om klinikken du tenker å velge, har et aktivt kvalitetsarbeid. I visse situasjoner finnes det til og med dedikerte team som kun jobber med kvalitet, og det er selvsagt en klar fordel i forhold til de klinikker hvor man ikke har samme ressurser.

3. Hvor fornøyde er kundene?

For å være sikker på at opplevelsen av klinikken og resultatet av operasjonen er bra, er det alltid best å spørre en operert kunde. Flere av klinikkene tilbyr kundereferanser. Undersøk om du kan finne en kundereferanse for akkurat den operasjonsmetoden som er aktuell for deg.

4. Hvilke posisjon har klinikken internasjonalt sett?

Dersom klinikken finnes i andre land, kan det være et tegn på at de har tilgang til et større nettverk av ekspertise. Dette i kombinasjon med et aktivt kvalitetsarbeid, kan bidra til at rutinene følger de aller beste internasjonale standarder.

5. Hvor mange leger har klinikken?

Dersom klinikken har flere leger, er muligheten for kunnskapsdeling større og vanskelige situasjoner kan løses raskere og enklere. Spør hvor mange leger som jobber på klinikken. Dersom teamet med leger er større enn 5-6 leger, bør mulighetene for kunnskapsutbytte være svært gode.

6. Hvor erfarne er legene som skal gjøre operasjonen?

Ofte når man prater om en operasjon innenfor synskirurgi, snakker man om operasjon av ett øye. Så når en klinikk sier at en lege har gjennomført 2000 operasjoner, betyr det i praksis at vedkommende har operert rundt 1000 pasienter. Sammenlign gjerne hvor mange operasjoner legene på de ulike klinikkene har gjennomført. Kirurgi er et håndverk og det er derfor viktig å gjøre mange operasjoner hver eneste måned for å opprettholde ferdighetene.

7. Får du et entydig”nei” til operasjon, dersom du ikke bør gjennomføre det?

Det finnes situasjoner der en pasient har fått et ”nei” ved en undersøkelse, men senere har gått til en annen klinikk og fått ”ja – du kan opereres”. Tenk nøye gjennom hvorfor en klinikk sier nei. Ofte kan det handle om at legen eller optikeren synes at dine øyne ikke egner seg for en operasjon, eller man på den gitte klinikken ikke kan tilby den teknologi som er mest formålstjenlig for deg  eller at du kanskje har for høye og urealistiske forventninger til resultatet.

8. Hvor ofte kalibreres maskinparken

De maskinene som brukes ved undersøkelsen og ved operasjonen er presisjonsinstrument som trenger systematisk og regelmessig kalibrering. Klinikken bør kunne redegjøre for hvor ofte instrumentene kalibreres.

9. Hvilke metoder bruker klinikken?

Det finnes flere ulike operasjonsmetoder å velge mellom ved synskorrigering. Hvilken metode som velges for akkurat dine øyne, skal baseres på hvordan øynene ser ut og hvordan de har utviklet seg over tid. Hvilke metoder en klinikk tilbyr, avhenger også av hvilke ekspertise som finnes på akkurat den klinikken. Det er bedre å gå til en klinikk som har et bredt utvalg av metoder å velge mellom. Da er det mer sannsynlig at du får den beste og riktigste metoden for akkurat dine øyne.

10. Er klinikken alltid tilgjengelig?

Etter en operasjon kan det oppstå spørsmål eller annet som du som pasient raskt trenger svar på. Det er derfor viktig at du vet hvordan du kan nå optiker eller lege, og at det finnes tilgang til et vakttelefonnummer som du alltid kan ringe.

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer
Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Å oppleve frihet uten briller og linser er noe vi i Memira Eyecenter ønsker å kunne tilby til flest mulig.  To av de mest vanlige årsakene til at vi sier…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå