Lasermetoder

Keen på å få gjort en øyelaser?

Dersom du er nærsynt og kanskje til og med har skjeve hornhinner, er øyelaser et veldig godt valg for synskorrigering. Risikoen er liten. Det finnes metoder som stort sett er smertefrie og som ikke krever noen sykmelding. Dessuten kan du spare en god del penger dersom du er linsebruker i dag samtidig som du slipper alt daglig pill med linsene. Selv de som bare bruker briller, vil som regel spare penger i fremtiden. Denne fremtidige kostnadsreduksjonen kan finansiere hele laserbehandlingen din.

Resultatet?

Alle øyne er ikke egnet for en øyelaser. Derfor er det viktig å gjøre en grundig undersøkelse slik at man unngår unødvendig risiko ved en eventuell behandling. Memira sier nei til rundt 20 % av de som ønsker å gjøre en øyelaser, kort og godt fordi forutsetningene for et godt resultat ikke er tilstrekkelig tilstede. Pass på og still alle dine spørsmål til klinikken hvor du gjør undersøkelsen din slik at du du kan kjenne deg helt trygg på valget ditt. Årsaker til å fraråde en øyelaserbehandling, er for eksempel om synet ikke er helt stabilt, ved graviditet, visse øyesykdommer eller dersom hornhinnene dine er for tynne. I det siste tilfellet med for tynne hornhinner, kan et linseimplantat være et bra alternativ. Gitt at undersøkelsen viser at du er velegnet for en øyelaser, kan du forvente deg å se uten briller eller linser frem til du er rundt 45- 50 år. Da vil du mest sannsynlig begynne å bli alderssynt. Alderssyn kan behandles ved å gjøre en linsebytteoperasjon. Etter en slik operasjon vil du slippe å være avhengig av lesebriller (evt. andre progressive briller eller linser). Synet kan endre seg uavhengig av om du har gjort en laseroperasjon eller ikke. Kun 1% av de som har gjort øyelaser hos oss i Memira, svarer at de i visse situasjoner bruker briller ett år etter behandlingen.

Hvilken metode skal man velge?

Det finnes ikke en metode som er optimal for alle øyne eller for alles livsstil. Det er derfor viktig at den klinikken du velger har kunnskap og erfaring fra flere ulike metoder. Dette slik at du får anbefalt en individuelt tilpasset behandling til akkurat det og dine øyne. Lasermetoder Optikeren og legen vil sammen gi deg en anbefalt løsning som er den beste for deg og ditt syn. Her får du en oversikt over de ulike metodene som finnes på markedet pr i dag:

Trans PRK

Ved Trans-PRK benyttes laseren for å fjerne hornhinnens ytterste lag. Deretter korrigeres synsfeilen på øyets fremre overflate med hjelp av en så kalt excimerlaser. Når synsfeilen er korrigert, settes en beskyttende kontaktlinse på . Den beskytter øyet under helingsprosessen. Selve operasjonen gjør ikke vondt siden øyet er lokalbedøvet, men i etterkant av en Trans-PRK behandling må man regne med smerte og lyssensitivitet i opp til en uke. I starten kan smerten være kraftig og det kan være nødvendig å være hjemme fra jobben.

No-cut

No cut er et varemerke som innebærer samme behandlingform som Trans-PRK.

LASEK

Ved en LASEK-behandling mykgjøres det ytterste laget av hornhinnen (epitelet) ved hjelp av en svak alkoholløsning som så skyves til siden. Deretter benyttes en excimerlaser for å korrigere synfeilen gjennom å omforme hornhinnen. På samme måte som ved Trans-PRK, er øyet lokalbedøvet slik at operasjonen i prinsippet er smertefri. Men etter en LASEK-behandling må man også belage seg på smerte og lysfølsomhet de første dagene, kanskje opp til en uke etter behandlingen. Det kan være nødvendig å være hjemme fra jobben. Smerten lindres med smertestillende medisin som du får med deg hjem etter behandlingen. Lysfølsomheten kan dempes med solbriller. LASEK passer fint dersom det ved undersøkelsen avdekkes at for eksempel hornhinnene er tynne, eller du tilhører en yrkesgruppe der denne behandlingen er foretrukket.

LASIK

LASIK er en eldre metode som sjelden benyttes i dag. Ved en LASIK benytter legen en mekanisk kniv for å gjøre et tynt snitt gjennom knapt en tredjedel av hornhinnens tykkelse. Fliken løftes til siden og en Excimerlaser benyttes for å korrigere selve synsfeilen. Deretter foldes fliken tilbake. Øyet er lokalbedøvet under operasjonen, og etter operasjonen kan man raskt gå tilbake til sitt vanlige liv.

FS LASIK

FS LASIK er en mer moderne versjon av LASIK. Her benyttes en femtosecond (FS) laser i stedet for den mekaniske kniven for å gjøre fliken i hornhinnen. Takket være femtosekundteknikken kan fliken gjøres tynnere, jevnere og mer individuelt tilpasset enn hva man kan ved LASIK. Når synsfeilen er korrigert med excimerlaser foldes fliken i hornhinnen tilbake på plass og fester seg raskt. Man kan se direkte etter operasjonen, og de aller fleste kan jobbe helt som vanlig allerede dagen etter. Metoden medfører minimalt med smerte etter behandlingen og du trenger ikke planlegge med å være hjemme fra jobben i dagene etter operasjonen.

Relex Smile

Ved Relex Smile benyttes kun en femtosecondlaser. Synsfeilen korrigeres også ved denne metoden ved at hornhinnen omformes. Omformingen gjøres ved at femtosecondlaseren, inne i hornhinnen, kutter ut en tynn linse som fjernes fra hornhinnen gjennom et lite snitt. Metoden kan kun korrigere nærsynthet og skjeve hornhinner. Relex Smile er en relativt ny metode og Memira vurderer kontinuerlig å ta den i bruk. Foreløpig har vi vurdert at FS-LASIK resultatene til Memira holder et enda høyere nivå enn dokumenterte resultater med SMILE. FS-LASIK er derfor fortsatt Memiras foretrukne lasermetode.

Last ned din brosjyre

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Fortsett å lese

Datainnbrudd hos vår IT-driftsleverandør

Datainnbrudd hos vår IT-driftsleverandør

Memira har blitt utsatt for et angrep på vår IT-driftsleverandør (et såkalt «supply chain attack»). Dette betyr at et selskap som leverer datatjenester til oss…

Les mer
5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon

5 ting å glede seg til etter en øyelaseroperasjon Vi har spurt våre pasienter hva som har vært den største endringen i livet deres etter…

Les mer
Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon

Trygg og sikker synskorrigerende øyeoperasjon Vurderer du øyekirurgi? Memira gir deg trygghet og kvalitet Det er naturlig å føle ekstra bekymring når det er øynene…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chat med vår Chatbot

Chat med Chatbot.

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå