FS-LASIK

En sikker og oftest smertefri øyelaseroperasjon med kort legingstid. FS-Lasik er den vanligste metoden blant Memiras kunder.

  • Raskt godt syn og minimalt ubehag
  • Verdens vanligste øyelasermetode
  • Høyere presisjon på grunn av avansert laserteknikk

Hva koster en FS-LASIK?

Pris

Verdens vanligste metode

FS-LASIK er en svært sikker og for de aller fleste en smertefri operasjon med meget kort legingstid. På grunn av den raske tilhelingen er det den metoden vi anbefaler de fleste av våre kunder. I dag er det den mest brukte i verden innenfor øyelaser.

Før operasjonen gjør din øyelege en frittstående undersøkelse av dine øyne. Skulle legen vurdere det dithen at det finnes noe som er til hinder for å gjøre operasjonen, så vil vi dessverre avlyse inngrepet denne dagen.
I operasjonssalen har øyelegen og sykepleieren forberedt alt i forkant av operasjonen.
Under operasjonen styrer legen laseren og følger nøye prosedyren gjennom mikroskopet. Det tar noen få minutter per øye og er helt smertefritt.
Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss flere ganger i løpet av det første året. Optikeren kommer da til å undersøke dine øyne og ditt syn for å forsikre seg om at utviklingen går som planlagt, og at synet fungerer godt.

Slik foregår en FS-LASIK

Før selve operasjonen, gjør den legen som skal operere deg en egen frittstående undersøkelse av øynene dine. Skulle legen bedømme situasjonen slik at  det noe som hindrer operasjon, kommer vi ikke til å gjennomføre operasjonen på deg denne dagen.
Under operasjonen lages det et tynt lokk i hornhinnens ytterste lag ved hjelp av en såkalt femtosekundlaser. Takket være femtosekundteknikken kan lokket gjøres tynnere, jevnere og mer individuelt tilpasset enn hva man kan ved andre liknende operasjonsmetoder. Du kjenner bare et trykk mot øyet, og det blir mørkt en kort stund. Lokket i hornhinnen løftes deretter til siden.  Når synsfeilen er korrigert, legges lokket i hornhinnen tilbake på plass og fester seg raskt. Man ser direkte etter operasjonen og de aller fleste kan jobbe som vanlig allerede dagen etter inngrepet. I løpet av tre dager etter operasjonen kommer du tilbake på din første oppfølgende kontroll hos oss i Memira.

Risiko for bivirkninger eller komplikasjoner

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss risiko, det er dog sjelden vi opplever alvorlige bivirkninger eller komplikasjoner. De fleste komplikasjoner er mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor er det viktig at du kontakter oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at du følger de rådene du får i forkant av selve operasjonen nøye.

Vanlige (≥ 1/100)

  • Kompletterende operasjon (laser touch up)
  • Forbigående skyggeeffekter eller lysringer/halos, uker/måneder
  • Forbigående lyssensitivitet, dager/uker
  • Forbigående tørre øyne, uker/måneder

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved FS-LASIK.

Etter en FS-LASIK

Ved en FS-LASIK opplever mange svie og irritasjon. Etter operasjonen får du med deg bedøvende øyedråper som lindrer svien de første timene. Det er viktig at du følger våre retningslinjer. Allerede samme kveld bruker de fleste å være fri fra ubehaget. I løpet av de 3 første dagene etter øyelaseroperasjonen din, er du tilbake på din første etterkontroll hos oss.

 

Første steg

Undersøkelsen

Når du har bestemt deg for en øyeoperasjon hos Memira, så er første steget en undersøkelse hos oss. I forbindelse med denne undersøkelsen får du vite om du kan korrigere synsfeilen din samt hvilken operasjonsmetode som passer best for deg.