LASEK

Metoden anbefales til deg som har store synsfeil og tynne hornhinner. Denne metode krever lenger helingstid – ofte helt opp til en uke og er forbundet med mer ubehag enn andre øyelaseroperasjoner.

  • Overflatebehandling (no cut)
  • Store synsfeil og/eller tynne hornhinner
  • Noe lenger tilhelingstid enn FS LASIK

 Hva koster en LASEK?

Hva er en LASEK?

LASEK kan brukes som metode dersom vår undersøkelse av dine øyner viser at du har for tynne hornhinner til å kunne behandles med FS-LASIK. Med LASEK kan vi korrigere nærsynthet ned til –10. Har du skjeve hornhinner ned til -6,kan det også korrigeres. Metoden er vel utprøvd og svært vanlig rundt i hele verden. LASEK kan løse samme synsfeil som FS-LASIK, men tilhelingstiden er lenger og metoden er ikke smertefri.

Slik foregår en LASEK

Før operasjonen

Før operasjonen gjør din øyelege en frittstående undersøkelse av dine øyne. Skulle legen vurdere det dithen at det finnes noe som er til hinder for å gjøre operasjonen, så vil vi dessverre avlyse inngrepet denne dagen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleieren forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen styrer legen laseren og følger nøye prosedyren gjennom mikroskopet. Det tar noen få minutter per øye og er helt smertefritt. Dette er den opprinnelige metoden innenfor øyenlaseroperasjoner brukt til korreksjon av synsfeil. Metoden brukes fortsatt med stor suksess. Med denne metoden blir en svak alkoholoppløsning brukt på hornhinnens overflate i ca. 20 sekunder. Deretter legges hornhinnens ytterste lag til siden og synsfeilen korrigeres ved hjelp av laseren.

Når synsfeilen er ferdig korrigert legges så hornhinnens ytterste lag tilbake på plass. Da fungerer dette ytre laget som et plaster og fremmer helingen. Selve behandlingen gjennomføres uten ubehag og du merker ikke smerte siden øynene er bedøvet med øyedråper under inngrepet.

Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss flere ganger i løpet av det første året. Optikeren kommer da til å undersøke dine øyne og ditt syn for å forsikre seg om at utviklingen går som planlagt, og at synet fungerer godt.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved øyelaser er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter behandlingen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at  følger nøye de rådene vi gir deg  i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel lysfølsomhet, tørre øyne, skyggeeffekter og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved LASEK.

Etter en LASEK

Du kan åpne øynene rett etter operasjonen og se gjennom bandasjelinsene. Det er helt normalt at det gjør vondt i øynene etter en LASEK-operasjon. Du får derfor utlevert bedøvelsesdråper mot smertene. Du kan i tillegg bruke vanlige smertestillende medikamenter om du føler for det.

De første dagene etter operasjonen vil du være ekstra lysfølsom og øynene vil også renne ganske mye. Du kommer tilbake på din første kontroll  2-5 dager etter operasjonen. Synet kan variere i ukene etter operasjonen. Men etter omtrent en uke ser de fleste så bra, at de fungerer fint i hverdagen. Etter omtrent 3 måneder er synet oftest helt stabilt.

Spør oss

Book tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå