Trans-PRK

Metoden anbefales til deg som har store synsfeil og tynne hornhinner. Trans-PRK, kalles også for no-touch, fordi alle trinn i behandlingen er utført med laser, uten berøring av øyet med instrumenter eller bruka av alkohol. Trans-PRK krever lenger helingstid og er mer ubehagelig/smertefull enn FS Lasik, men sluttresultatet blir like bra uansett metode som velges.

  • Overflatebehandling (no-touch)
  • Store synsfeil og/eller tynne hornhinner
  • Noe lenger helingstid enn FS LASIK

 Hva koster en Trans-PRK?

Trans-PRK for store synsfeil og tynne hornhinner

Operasjonsmetoden anbefales blant annet i de tilfellene hvor hornhinnen er for tynn for en FS-LASIK. Med Trans -PRK kan vi korrigere synsfeil ned til -10, og skjeve hornhinner ned til  -6. Til forskjell fra LASEK som også er det vi kaller en overflatebehandling, benyttes laser i stedet for alkoholløsning for å løse opp hornhinnens ytterste lag. Metoden kan korrigere samme synsfeil som FS-LASIK, men helingtiden er lenger og mer smertefull.

Slik foregår Trans-PRK

Før operasjonen

Før operasjonen gjør din øyelege en frittstående undersøkelse av dine øyne. Skulle legen vurdere det dithen at det finnes noe som er til hinder for å gjøre operasjonen, så vil vi dessverre avlyse inngrepet denne dagen.

Under operasjonen

Ved operasjonen benyttes en laser for å ta bort hornhinnens ytterste lag. Vi kan deretter korrigere synsfeilen på øyets fremre flate ved hjelp av en eximerlaser.

Øyet ditt er lokalbedøvet med øyedråper under operasjonen, så selve behandlingen gjennomføres uten ubehag. Du kan åpne øynene umiddelbart etter operasjonen og se.

Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss flere ganger i løpet av det første året. Optikeren kommer da til å undersøke dine øyne og ditt syn for å forsikre seg om at utviklingen går som planlagt, og at synet fungerer godt.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved øyelaser er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter behandlingen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at  følger nøye de rådene vi gir deg  i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel lysfølsomhet, tørre øyne, skyggeeffekter og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved  Trans-PRK.

Etter en Trans-PRK

Du kan åpne øynene rett etter operasjonen og se. Det er helt normalt at det gjør vondt i øynene etter en Trans-PRK. Du får derfor utlevert bedøvelsesdråper mot smertene. Du kan i tillegg bruke vanlige smertestillende medikamenter om du føler for det.

De første dagene etter operasjonen vil du være ekstra lysfølsom og øynene vil også renne ganske mye. Du kommer tilbake på din første kontroll  2-5 dager etter operasjonen. Synet kan variere i ukene etter operasjonen. Men etter omtrent en uke ser de fleste så bra, at de fungerer fint i hverdagen. Etter omtrent 3 måneder er synet oftest helt stabilt.

Spør oss

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller bestill via telefon på 23 96 03 92