Linsebytte med EDOF linse

Med en EDOF linse (extended depth of focus) får du større dybdeskarphet enn med en monofokal linse. Dette innebærer at du ser bedre inn mot mellomavstand. I tillegg til å se skarpt på avstand kan du se dashboard i bilen og priser i butikkhyllene uten briller.

  • Korrigering av alderssyn, samt langsynthet, nærsynthet og skjeve hornhinner.
  • Godt syn på både langt hold og mellomstand
  • Ny og stadig mer benyttet linsedesign – EDOF linser

Linsen er spesielt godt egnet sammen med en liten monovision, som betyr at det ene øyet blir stilt inn til å se på nær og det andre på avstand slik at man ser skarpt på langt og nært hold med begge øyne.

Hva koster linsebytte med EDOF linse?

Økt dybdeskarphet uten bieffekter

EDOF linser har én styrke, men benytter moderne optiske teknikker for å øke dybdeskarpheten. På samme måte som i et kamera, vil da flere avstander ses klart uten å benytte multifokal optikk. Fordelen i forhold til multifokale linser, er at det er mindre optiske bieffekter som halos i EDOF linser. Ulempen er at det ikke gir like stor fokusering på nært hold. For å oppnå bedre syn på nært hold, kan man kombinere EDOF linser med en liten monovision. Det betyr at ett øye ser skarpt på avstand og ett på nært hold. Hjernen velger automatisk det bildet som er i fokus, og normalt kan det ta litt tid for hjernen å venne seg til dette. Fordelen med monovision med EDOF linser fremfor med monofokale linser, er at hver linse har stor dybdeskarphet og at forskjellen mellom øynene ikke behøver å være like stor for å oppnå godt syn på de fleste avstander. Hvilken linsetype som passer deg best, finner man ut av på en forundersøkelse.

Torisk linse ved skjeve hornhinner

EDOF linser kan være toriske. Det innebærer at de er spesielt tilpasset den enkelte for å korrigere skjeve hornhinner. På din forundersøkelse ser vi om du har skjeve hornhinner og om en torisk linse kan hjelpe deg. I noen tilfeller har man fortsatt skjeve hornhinner etter en operasjon, selv om vi har satt inn en torisk linse. Da kan det være nødvendig med en kompletterende laseroperasjon i etterkant. Denne inngår selvsagt i behandlingsprisen for linsebyttet.

Slik foregår operasjonen

Før operasjonen

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter.

Deretter treffer du øyelegen, som gjør en egen uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klar for en linsebytteoperasjon. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet negativt, vil vi kansellere operasjonen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De finnes ved din side hele tiden. Vi bedøver øynene med lokalbedøvende øyedråper.

Deretter bytter vi ut den gamle linsen i øyet med en ny kunstig linse som blir sittende resten av livet. Legen gjennomfører operasjonen ved hjelp av mikroskop og fine instrumenter for å kunne skifte ut dine naturlige linser, med de nye. Hele linsebyttesoperasjonen tar omtrent 15 per øye og er smertefritt. Deretter får du hvile så lenge du ønsker i vårt hvilerom. Du kan regne med å være på klinikken i totalt ca 2 timer.

Etter operasjonen

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat på operasjonsløsningen. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linsebytteoperasjonen.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved et linsebytte er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at følger nøye de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel påvirket mørkesyn, tåkesyn, blending og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående. Etter et linsebytte finnes det også risiko for såkalt etterstær, hvilket løses enkelt, raskt og kostnadsfritt på klinikken.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved RLE Multifokal.

Tiden etter operasjon

Det er viktig at du følger alle instruksjoner som du får av oss. I de fleste tilfeller kan du arbeide som vanlig etter 1-2 dager, men du skal overhodet ikke besøke eller arbeide i skitne miljøer som for eksempel fjøs, stall eller byggeplasser den første uken etter operasjonen da det innebærer en øket risiko for infeksjoner. Du skal også unngå trening, badstue, svømmebasseng og vann direkte i øynene den første uken etter operasjon.

I løpet av de fire første ukene er det viktig at du unngår kontaktidrett, vannsport og dykking. Bruk de anbefalte øyedråpene den første måneden etter operasjonen i henhold til rådene du har fått fra oss. Det er viktig at du kommer til alle de planlagte etterkontrollene, selv om du opplever at du ser perfekt. Optikeren undersøker øynene, og ser etter eventuelle avvik som du selv ikke merker. Har du spørsmål underveis, eller føler deg urolig, skal du ikke nøle med å kontakte oss direkte. Vi er her for å hjelpe deg hele veien.

Ikke glem å informere Biltilsynet at du har gjort en øyeoperasjon dersom du har briller som vilkår i førerkortet ditt. For å få dette vilkåret bort, trenger du et synsbevis fra oss. Husk å be oss om dette ved din tremåneders kontroll.

Spør oss

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 23 96 03 92