Linsebytte med multifokal linse

Til forskjell fra den monofokale linsen, får du med en multifokal linse godt syn på både langt og kort hold, samt større muligheter for å tilpasse synet etter dine behov.

  • Korrigering av alderssyn, samt langsynthet, nærsynthet og skjeve hornhinner.
  • Godt syn på både langt og nært hold
  • Nyeste linsedesignen – Trifokale linser

 Hva koster linsebytte med multifokal linse?

Flere styrker – flere muligheter

Multifokale linser har flere styrker, noe som fører til at det skapes flere bilder på netthinnen. Multifokale linser med to styrker kalles bifokale, og gir godt syn på både nært og langt hold. Linser med tre styrker kalles trifokale, og gir i tillegg til godt syn på langt og nært hold, et godt syn også på mellomavstand. Hjernen velger automatisk det bildet som er i fokus. Det kan ta litt tid å venne seg til dette etter operasjonen. Hvilken linsetype som passer deg best, finner man ut av på en forundersøkelse.

Torisk linse ved skjeve hornhinner

Mulitfokale linser kan være toriske. Det innebærer at de er spesielt tilpasset den enkelte for å korrigere skjeve hornhinner. På din forundersøkelse ser vi om du har skjeve hornhinner og om en torisk linse kan hjelpe deg. I noen tilfeller har man fortsatt skjeve hornhinner etter en operasjon, selv om vi har satt inn en torisk linse. Da kan det være nødvendig med en kompletterende laseroperasjon i etterkant. Denne inngår selvsagt i behandlingsprisen for linsebyttet.

Slik foregår en operasjon

Før operasjonen

På operasjonsdagen treffer du oss, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter.

Deretter treffer du øyelegen, som gjør en egen uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klar for en linsebytteoperasjon. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet negativt, vil vi kansellere operasjonen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg. De finnes ved din side hele tiden. Vi bedøver øynene med lokalbedøvende øyedråper.

Deretter bytter vi ut den gamle linsen i øyet med en ny kunstig linse som blir sittende resten av livet. Legen gjennomfører operasjonen ved hjelp av mikroskop og fine instrumenter for å kunne skifte ut dine naturlige linser, med de nye. Hele linsebyttesoperasjonen tar omtrent 15 per øye og er smertefritt. Deretter får du hvile så lenge du ønsker i vårt hvilerom. Du kan regne med å være på klinikken i totalt ca 2 timer.

Etter operasjonen

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat på operasjonsløsningen. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linsebytteoperasjonen.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved et linsebytte er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at følger nøye de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Bivirkninger som for eksempel påvirket mørkesyn, tåkesyn, blending og lysringer rundt lyskilder forekommer, men disse er i de aller fleste tilfeller forbigående. Etter et linsebytte finnes det også risiko for så kalt etterstær, hvilket løses enkelt, raskt og kostnadsfritt på klinikken.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved linsebytte (RLE)
mulitfokal.

Tiden etter operasjon

Det er viktig at du følger alle instruksjoner som du får av oss. I de fleste tilfeller kan du arbeide som vanlig etter 1-2 dager, men du skal overhode ikke besøke eller arbeide i skitne miljøer som for eksempel fjøs, stall eller byggeplasser den første uken etter operasjonen da det innebærer en øket risiko for infeksjoner. Du skal også unngå trening, badstue, svømmebasseng og vann direkte i øynene den første uken etter operasjon.

I løpet av de fire første ukene er det viktig at du unngår kontaktidrett, vannsport og dykking. Bruk de anbefalte øyedråpene den første måneden etter operasjonen i henhold til rådene du har fått fra oss. Det er viktig at du kommer til alle de planlagte etterkontrollene, selv om du opplever at du ser perfekt. Optikeren undersøker øynene, og ser etter eventuelle avvik som du selv ikke merker. Har du spørsmål underveis, eller føler deg urolig, skal du ikke nøle med å kontakte oss direkte. Vi er her for å hjelpe deg hele veien.

Ikke glem å informere Biltilsynet at du har gjort en øyeoperasjon dersom du har briller som vilkår i førerkortet ditt. For å få dette vilkåret bort, trenger du et synsbevis fra oss. Husk å be oss om dette ved din tremåneders kontroll.

Spør oss

Book tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636