Torgeir Skjeldnes

Triathlon er bedre uten briller eller linser.

Etter mange år med briller og linser begynte jeg å bli lei. Jeg har alltid vært aktiv, først med langrenn og nå med triathlon. Spesielt triathlon er en idrett der briller og linser er upraktisk. Linser kan falle ut, spesielt når man svømmer. Og briller begynner fort å dugge, samt at man hele tiden må passe på at de sitter på plass. Og etter en lange dager med linser, er man ofte sår og tørr på øynene. Alt dette slipper jeg nå! Etter jeg tok operasjon hos Memira har hverdagen blitt mye lettere. Bare det å våkne opp og kunne se klart er som en drøm. Nå kan jeg svømme, sykle og løpe uten å tenke på brillepuss og linsevæske. Som om ikke det var nok, så har synskorreksjonen gjort at synet har blitt helt perfekt, altså bedre enn jeg hadde med briller eller linser.

Jeg var selv litt skeptisk til å la noen tukle med øynene mine, men jeg bestemte meg for at det ikke skulle være noe hinder for å kunne se. Derfor dro jeg på forundersøkelse, der jeg fikk en grundig gjennomgang av øyehelsen min. På forundersøkelsen fikk jeg også vite hvordan operasjonen foregikk og jeg fikk klarhet i det jeg lurte på. Selve operasjonsdagen var jeg naturlig nok spent, men jeg følte hele tiden at jeg var i trygge hender. Kirurgen og øyelegene har mange års erfaring. Det var bare å slappe av og følge instruksene jeg ble gitt. Hele operasjonen var unnagjort på noen få minutter, uten smerter. Jeg må innrømme at det var litt ekkelt, men alt jeg så var stort sett tåke og man merker lite til det som faktisk skjer. Selve laseren tok vel 15-20 sekunder.

Resten av operasjonsdagen lå jeg stort sett på et mørkt rom med lukkede øyne. Det er viktig å ha med seg en ledsager, for de 3-4 første timene etter operasjonen var jeg ganske hjelpeløs. Jeg opplevde smerter i noen timer etter operasjonen, men det er fordi bedøvelsen gikk ut. Disse smertene forsvinner samme dag. Dagen etter kunne jeg kjøre bil og var tilnærmet helt frisk igjen. Cirka en uke etter operasjonen var jeg helt 100 % frisk, og jeg kunne trene normalt igjen.

Jeg er utrolig glad for at jeg tok motet til meg og gjennomførte operasjonen. Jeg var nervøs, men i trygge hender. Med dyktige fagfolk og god oppfølging anser jeg det som trygt. Og om resultatet ikke blir som forventet blir man tilbudt ny operasjon gratis. Det er alltid en risiko ved å gjøre et inngrep i kroppen, men den er relativt lav i dette tilfellet. For min del var det ikke noe å lure på!

Treningsmessig har jeg nå en ting mindre å tenke på, som gjør at jeg kan ha større fokus på prestasjonen. Dette gjelder også i hverdagen generelt, både i jobb og fritid. Jeg er nå klar for nye sesonger med triathlon og jeg vet at dette vil gjøre det litt lettere å nå målene mine.

Torgeir Skjeldnes

Yrke:
Triathlon utøver

Operasjon:
FS-LASIK

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Joakim Kleven

Joakim Kleven

Filmskaper

Synet mitt har aldri vært bedre, så jeg er veldig fornøyd! Utrolig deilig - jeg kan ikke tro at jeg ikke har gjort dette før nå. Synet er noe av det viktigste vi har. Nå ser jeg helt skarpt, og det er som en drøm.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: FS-LASIK
Iman Meskini

Iman Meskini

Skuespiller og foredragsholder

Det er deilig å slippe å ta av og på linser hele tiden. Jeg anbefaler øyelaser til alle som er avhengig av briller og linser. Les Iman sin historie

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Joakim Skolt

Joakim Skolt

Revisor hos PwC

Godt syn er essensielt for Joakim sitt yrke og hans hobbyer. Han brukte mye penger på linser. Øyelaser har gjort livet rikere, på alle måter!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK