Synet påvirker livskvaliteten

Sven-Åge har faktisk løst synsproblemene sine to ganger. Ikke fordi det ikke ble bra første gangen, men fordi han visste han måtte løse alderssynet også når det gjorde seg gjeldende. Slik er det bare; ulike synsfeil kommer til ulike tider gjennom livet og må løses med ulike metoder.

Sven-Åge Lund (53) fikk et nytt liv med laseroperasjon hos Memira da han var i 30-åra. Så kom alderssynet. Han var ikke i tvil om hva han skulle gjøre: Nå har han byttet linser.

“Jeg er i dag en livsglad 53-åring med nyopererte trifokale linser. Jeg kan kjøre bil uten briller, lese en bok uten lange armer og se på TV, til og med lese en restaurantmeny og utføre PC-arbeid på jobb uten problemer.”

Alt dette var ting Sven-Åge, som er kunderådgiver hos Posten og Bring, hadde problemer med før linsebyttet han gjennomførte vinteren 2018.

Han visste hvordan han kunne bli kvitt synsproblemene: Han hadde vært hos Memira før.

— Allerede da jeg var i 20-årene begynte synet å svikte for første gang, og jeg ble stadig mer nærsynt. Sammen med nærsyntheten fulgte mye hodepine og trøtte, slitne øyne. I tillegg var det mye av og på med briller. Jeg var veldig aktiv innenfor idrett og spilte bridge. Dårlig syn, briller og vansker med å konsentrere seg over lengre tid var upraktisk i forhold til de aktivitetene jeg drev med, sier Sven-Åge.

Overbevist av kompisen

En kompis av ham, med svært dårlig syn og “colabunn-briller”, tok laseroperasjon. Da ble Sven-Åge   overbevist:

— Etter operasjonen så han bedre enn meg når jeg hadde briller på. Da var jeg solgt.

— Jeg bestilte laseroperasjon selv, og resultatet var forbløffende allerede få timer etter operasjonen. Jeg så også som en ørn igjen!

Han var klar over at dette ikke ville vare evig. Memira forklarte før laseroperasjonen at linsene ville stivne med årene, og at han høyst trolig ville bli gradvis mer langsynt fra midten av førtiårene.

— Dessverre stemte dette også for meg. Etter mer enn ti år uten briller var derfor valget av linseoperasjon enkelt etterhvert som jeg ble mer og mer langsynt.

Trygg på Memira

For mange er det en litt skremmende tanke å skulle gjennomføre laseroperasjon eller skifte linser på øynene. Men Sven-Åge var trygg på at dette hadde Memira gjort mange ganger før.

— Jeg fikk profesjonell og grundig informasjon av Memira i forkant av både laser og linsebytte. Og vet at synskorrigering er svært vanlig i dag og har lav risiko.

— Linsebyttet tok i underkant av en halvtime. Så satt jeg en knapp time på hvilerom og det var det. Det eneste jeg måtte gjøre etterpå var å bruke øyedråper i 2-3 uker. Jeg kjente ingen smerter verken under eller etter operasjonen.

— Jeg skjønte at kirurgen hadde gjort det mange ganger før. Det var en trygg operasjon i trygge omgivelser.

Og med den erfaringen jeg har med Memira var han trygg også på oppfølgingen.

I starten opplevde han som de fleste andre som tar linsebytte ringer rundt sterke lys. Men det ble gradvis borte.

— Endelig kunne jeg lese blader og bøker igjen uten briller. For ikke å snakke om restaurantmenyer, som kanskje var det verste, for da er det gjerne mørkt i tillegg. Jeg er fortsatt avhengig av godt lys, men utgangspunktet er jo så mye bedre når du ser skarpt, sier Sven Åge.

Investering i livskvalitet

Sven-Åge legger ikke skjul på at laseroperasjon og senere linsebytte har vært en økonomisk investering. Selv om det kostet har det vært en investering i helse og økt livskvalitet.

— Hva er det viktig å bruke penger på? Vi bruker jo penger på mye rart i dag, og øyet bruker du hver dag!

— For ikke å snakke om plagene som følger med dårlig syn, som trøtthet og hodepine. Jeg har nesten ikke hatt vondt i hodet siden jeg tok den første operasjonen!

— Jeg benyttet meg av rentefritt lån fra Memira til linseoperasjonen. Velger man briller eller kontaktlinser er jo ikke glass, innfatning eller kontaktlinser gratis heller, og man bytter gjerne flere ganger. Da er kanskje ikke sluttsummen så langt unna det mine operasjoner har kostet.

Han gir laser og linseoperasjon de varmeste anbefalinger.

— Hvis du har et liv med briller eller linser du synes er greit, så gjerne det. Men om du hemmes av det, synes jeg du skal ta operasjon.

Sven-Åge Lund kunderådgiver Posten og Bring Kundeservice

Sven-Åge Lund

Yrke:
BRING Kunderådgiver

Synsfeil:
Alderssyn, Nærsynt

Operasjon:
Linsebytte etter laser

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Kim Wigaard

Kim Wigaard

Sanger, sanglærer, programleder

Et godt syn er avgjørende for meg i mitt arbeid, og jeg var lei av å bruke linser og briller i over 15 år. Å kunne se klart og tydelig uten disse hjelpemidlene har virkelig forandret hverdagen min.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: Øyelaser
Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå