Jeg hadde så høy styrke på synsfeilen min.

Tenk på at den kan løses så raskt og skånsomt. Nesten helt utrolig!

Mie Borg-Hansen er utdannet innenfor kommunikasjon, og er en svært aktiv person på fritiden med blant annet svømming og løping. Disse aktivitetene er også hovedårsaken til at hun ville korrigere synsfeilen sin slik at hun kan slippe briller og linser. Her kan du lese Mies opplevelse av Memira og hvordan det er å gjøre et linseimpantat (ICL)

Strevsomt med høy styrke

Jeg driver mye med mosjon, blant annet løping og svømming og nyter det sosiale aspektet i det. Jeg opplevde tidligere mye problemer på grunn av den høye styrken på synsfeilen min. Siden jeg ikke kunne bruke briller eller linser når jeg svømte, kjente jeg meg ofte litt ør og svimmel når jeg var uten dem. Det var derfor jeg valgte å gjøre en operasjon hos Memria. Et godt syn er viktig for meg fordi det skaper fleksibilietet i hverdagen. Jeg trenger ikke tenke lengre på å ha med ekstra linser eller å ha briller med for sikkerhets skyld. Nå kan jeg gjøre akkurat det som faller meg inn, uten masse planlegging i forkant.

Undersøkelsen og operasjonen

Når jeg hadde gjennomgått alle testene og delene i selve undersøkelsen, ble konklusjonen fra optikeren at jeg kunne gjøre en et linseimplantat (ICL). Årsaken til denne konklusjonen var på grunn av at hornhinnene mine viste seg å være for tynne for å kunne få et godt og sikkert resultat med en øyelaser. Synsfeilen min var dessuten for stor i seg selv til at øyelaser var å anbefale, så det var ikke bare de tynne hornhinnene som medførte anbefalingen men også selve synsfeilen eller krumningsfeilen om man skal kalle det det. Jeg visste ikke hva linseimplantat var før jeg kom på undersøkelsen, hadde faktisk aldri hørt om det heller. Men jeg fikk en god guiding gjennom hele prosessen og optikeren forklarte nøye samt svarte på alle spørsmålene mine. Alt jeg fikk vite var tydelig og fattbart, og jeg kjente meg helt trygg med dette. Når jeg skulle opereres var jeg veldig nervøs. Litt flaks for meg at operasjonen skulle skje tidlig på morgenen, så rakk jeg ikke gå og grue meg så lenge utover formiddagen. Det som var merkelig var at med en gang jeg kom inn på klinikken, forsvart all redsle. Jeg kjente at jeg var i gode hender og fikk et svært godt møte med gåde kirurg og sykepeier. De forklarte alle delene for meg før vi satte i gang med selve behandlingen.

Det var så uvirkelig – jeg kunne se alle detaljer

Etter operasjonen har det vært helt uvirkelig. Kun to minutter etter at kirurgen var ferdig, kunne jeg plutselig se alle detaljer. Jeg kunne se at det var en liten rød knapp på instrumentet hans og jeg kunne til og med lese en liten tekst jeg så på skapet langt borte i operasjonssalen! Det var helt uvirkelig! Det var noe jeg ikke hadde opplevd de siste 20 årene – å kunne se på så langt hold uten hverken briller eller linser. Plutselig var omverdenen klar og tydelig. Når jeg gikk ut fra operasjonssalen var alt klart og tydelig. Det føltes helt uvirkelig, og det gjør det faktisk ennå også. Resultatet var mye bedre enn jeg hadde forventet meg. Jeg hadde forberedt meg å at jeg måtte bruke litt briller eller linser en stund til til synet var på plass, med det var jo en helt feil tanke å skape seg i hodet. Jeg kunne se med en gang! Jeg vil gjerne anbefale linseimplantat til dem som har høy styrke og der hvor en øyelaser ikke er mulig. En ekstra fordel med linseimplantat, er at linsene kan tas ut igjen dersom det skulle vise seg å behøves i fremtiden en gang.

Det er en ubeskrivelig opplevelse å få godt syn igjen , uten en masse komplikasjoner.Så dersom du går rundt med funderinger på om du skal gjøre en operasjon eller ikke, så anbefaler jeg helt klart å gjøre det.

Det er bare å få det gjort!

Mie Borg Hansen

Synsfeil:
Nærsynt

Operasjon:
ICL linseimplantat

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Therese Isabelle Dahle

Therese Isabelle Dahle

Gamer og systemutvikler

Therese Isabelle hadde store synsfeil og litt skjevehorhinner, så Linseimplantat (ICL) ble den riktige metoden for henne. Her kan du lese og se video av hennes reise fra å ha store synsfeil og mye hodepine, til å bli helt brille- og linsefri.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: ICL linseimplantat
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt - hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat
Linda Reianes

Linda Reianes

Hobbyfotograf

 Livet mitt før jeg tok kontakt med Memira var ett mareritt! De siste 10 årene mine har vært ett en stor utfordring da jeg plutselig ikke klarte å lese vanlig...

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: ICL linseimplantat