Følg Lotta Rajalin på hennes synskorrigerende reise

Den var ikke spesielt lang, men her får du en smakebit på hva som skjer både før, under og etter behandlingen.

Lotta Rajalin gjorde et linsebytte hos Memira og opplever nå en betydelig større frihet i hverdagen. I denne filmen kan du følge henne både før og etter operasjonen. Du vil også få se hva som skjer under selve behandlingen – her er det ikke utelatt noen ting. . ..

[FILMKLIPP]

Lottas egne ord – umiddelbart etter linsebyttet

Det kjennes fantastisk! Og jeg kan ikke forstå at det gikk så fort og så bra. Ingen ting gjorde vondt, jeg var ikke redd. Det var ikke ubehagelig en gang!
Jeg hadde en fantastisk lege som fortalte om hvert eneste lille grep. ”Nå hender dette, nå merker du litt sånn”. Jeg var virkelig helt rolig, og ingen ting var problematisk eller ubehagelig. Fort gikk det også, rundt 10-15 minutter. Og nå sitter jeg her med nye øyne. Nytt syn. Det er litt magi, dette her.

”Rett etter operasjonen var jeg så glad og fornøyd, så jeg gikk inn på et hotell i nærheten og tok et glass champagne.”

Lottas egne ord – en uke etter linsebytte

Uken etter operasjonen har vært helt fantastisk. Jeg kunne jobbe allerede dagen etterpå – lese og skrive mail uhindret – noe jeg ikke har kunne gjort på mange år. Jeg merker at jeg fortsatt gjør brilleflippe – bevegelsen, for hjernen min har nok ennå ikke helt tatt inn dette at jeg ikke trenger briller lenger.
Det beste er å være mer bevegelig, være mer direkte og spontan i løpet av døgnet. Jeg kan se på langt hold, mellomavstand og nært hold. Jeg kan se det aller minste. Det er som har har et barns øyne igjen, og kan se de pitte små krypene og ikke minst de små tallene på sertifikatet mitt.
Øyelegen sa at synet vil bruke litt tid på å stabilisere seg, og at det er helt individuelt hvor lang tid hjernen vil trenge på denne stabiliseringsprosessen. Derfor skal jeg på kontroll igjen om tre måneder for å sjekke synstilstanden da. Men selv opplever jeg allerede nå at jeg ser helt perfekt.

Det eneste jeg angrer på er at jeg ventet så lenge. Jeg burde ha gjort det her for lenge siden!