Therese Isabelle Dahle

Yrke:

Gamer og systemutvikler

Synsfeil:

Nærsynthet/Skjeve hornhinner

Operasjon:

ICL linseimplantat

Therese Isabelle Dahle

– Nå kan jeg endelig fokusere både i hverdagen og når jeg gamer, smiler Therese Isabelle fornøyd.

Hun hadde store synsfeil og litt skjeve hornhinner, så Linseimplantat (ICL) ble den riktige metoden for henne. Her kan du lese og se video av hennes reise fra å ha store synsfeil og mye hodepine, til å bli helt brille- og linsefri.

Folk som ser bra aner ikke hva slags luksus de sitter på, men det er utrolig deilig å endelig kunne oppleve det selv også.»

-I tillegg til jobben min, elsker jeg gaming, fotografi, å male med akryl, fjellturer, camping, og jeg er en Playstation-ambassadør på Instagram. Jeg er også veldig interessert i natur, dyr, spill, konserter, musikk og overlanding – altså bilturer med overnatting i bilen ute i naturen.

Hvorfor valgte du å korrigere synet?

-Synet mitt har alltid vært avgjørende for både jobben og hobbyene mine. Som systemutvikler fikk jeg ofte spenningshodepine og migrene på grunn av synsvansker og brillebruk. Det var spesielt utfordrende når jeg skulle kode eller debugge. På fritiden, spesielt under gaming, var det viktig å ha skarpt syn for å få med seg alle detaljer i historien og unngå fiender. Racing-spill krevde også at jeg satt på gulvet foran TV-en for å se klart nok til ikke å krasje.

-Jeg valgte å gjøre en synskorrigerende operasjon (ICL) på Memira-klinikken i Oslo, både for undersøkelse og operasjon. Jeg hadde nærsynhet og en liten skjev hornhinne på det ene øyet. Grunnen til at jeg valgte operasjonen var enkel: Jeg var lei av stresset synet mitt påførte meg. Briller var ubehagelige og linser ble etter hvert for smertefulle å bruke.

Før og under operasjonen

-Før operasjonen var jeg mest fokusert på hvor deilig det ville være å våkne opp og bare kunne se klart uten hjelpemidler. Selv om tanken på å få en linse implantert i øyet var skremmende, visste jeg at belønningen ville være verdt det. Prosessen på klinikken var veldig fin, med god informasjon og emosjonell støtte fra de hyggelige sykepleierne. Operasjonen var raskere overstått enn forventet, og kirurgen forklarte hele tiden hva som skjedde, noe som hjalp veldig.

Etter Linseimplantat (ICL) operasjonen

-Dagene etter operasjonen var litt utfordrende med lysømfintlighet, halos og fokusproblemer, men ikke verre enn at det var overkommelig. Resultatet har vært fantastisk. Jeg ser bedre nå enn jeg gjorde med linser, og de små problemene jeg hadde med halos er nesten borte. Livskvaliteten min har forbedret seg enormt. Jeg får sjeldnere migrene, og det er en luksus å kunne våkne opp og se klart uten videre. Rutinene mine er kortere, og jeg har mer energi til jobb og gaming.

-Jeg anbefaler virkelig synskorrigerende operasjon til alle som sliter med synsproblemer. For meg har det vært en livsforandrende opplevelse.

Flere kunder

Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt - hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat
Linda Reianes

Linda Reianes

Hobbyfotograf

 Livet mitt før jeg tok kontakt med Memira var ett mareritt! De siste 10 årene mine har vært ett en stor utfordring da jeg plutselig ikke klarte å lese vanlig...

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: ICL linseimplantat
Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Øyvind Solbrekken Flatla Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra. Det er nok ikke lett...

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: ICL linseimplantat