Akkurat nå! Undersøkelse 99kr (ord. pris. 500kr) – Book nå!

Franco Feci

Jeg har drevet med ulike former for vannsport i hele mitt liv; svømming, vannpolo, elvepadling og kajakkpolo. Da er ikke briller og linser akkurat ideelt. Flere ganger mistet jeg linsene mens jeg hold på med elvepadling, og fikk da store problemer med dybdesyn for eksempel.

Jeg startet å bruke linser for 30 år siden, og har nesten aldri brukt briller. Linsene var på fra klokken sju om morgenen til sent på kvelden. Mitt aktive liv med idrett og lek i hverdagen fra tidlig til sent, gjorde at linser ikke var noen bra løsning for meg. Dersom jeg mistet de, kunne jeg neste ikke se noe. Jeg har aldri klart å trene med briller eller å bruke briller til daglig. Til slutt ble jeg vant til å bruke linser, og de rutiner som medfølger om morgen og kveld. Men det har aldri vært en tilfredsstillende situasjon for meg.

Jeg startet å tenke på øyelaserbehandling allerede for 15-20 år siden, da jeg bodde i Italia. Men operasjon var da både veldig dyrt og ikke helt optimalt, syntes jeg. Tanken om operasjon kom på nytt opp som tematikk for meg etter at jeg snakket med Siv Karin Felde, som jobber i Memira. Hun er nabo der hvor jeg og vår familie bor, og fortalte om sine egne erfaringer med sin laserbehandling. Jeg fikk også nøye forklaringer fra Siv om hvordan en operasjon foregår, hva som skjer stegvis og hva jeg kan forvente meg av resultat. Derfor fant jeg ut at jeg ville ta en undersøkelse av synet mitt på en av Memira sine klinikker. Det var jo en helt uforpliktende undersøkelse, og bare en positiv sak hvor jeg fikk mye informasjon om synet generelt sett og ikke minst fikk avklart om jeg kunne operere meg eller ikke. Heldigvis så kunne mine øyner opereres for synsfeilen min, så umiddelbart etter at jeg fikk svaret på det, var jeg klar til å sette opp tid til operasjon. Jeg følte møtet med Memira som veldig godt og profesjonelt. Folkene der gav meg den tryggheten som jeg trengte for å ta denne viktige beslutningen om operasjon.

Naturlig nok var jeg litt spent like før operasjonen, men opplevde også denne dagen at jeg var i trygge hender blant et profesjonelt operasjonsteam. Selve operasjonen gikk veldig raskt, men det var litt rart å være våken og faktisk se alt som skjedde under behandlingen. Jeg opplevde litt smerte i det ene øyet etter operasjonen, men det gikk helt fint med det andre. Dette med smerte, hva det er, hvor mye, og hvilke smerteterskel man har, er jo så individuelt. Derfor er det vanskelig å beskrive denne lille smerten i det ene øyet, men noe rusk eller ubehag kjente jeg der. Jeg tok det helt rolig hele operasjonsdagen og passet på å følge instruksene fra Memira nøye, hele tiden. Spesielt dette med drypping av øynene er viktig å være nøye på den første uken. Men man slurver jo ikke med øyehelsen sin, så det var ikke noe problem å få dryppet riktig til anbefalt tid.

Det tok litt tid før ble helt bra på det ene øyet, men allerede dagen etter operasjonen, kunne jeg kjøre bil og jeg kjørte alene til første kontrollen. Etter en uke kunne jeg endelig starte med trening igjen. Det var deilig! Nå en tid etter behandlingen er alt perfekt, og det som er aller best er at jeg ikke trenger å tenke på linser mer. Det er fantastisk å kunne se klart og tydelig fra jeg slår opp øynene om morgenen til jeg legger meg. Det er deilig å kunne gni meg i øynene uten å risikere å miste en linse. Det er også en kjempefordel å trene uten linser. Spesielt når jeg driver med vannsport der det en helt fantastisk følelse å slippe linser. Bare det å kunne hoppe i vannet med åpne øyne, er en ny følelse. Denne lille behandlingen har virkelig forandret livet mitt og jeg kommer til å anbefale det til alle jeg kjenner som bruker briller eller linser i dag. For meg har det kun vært en upside!