En utrolig bra, og egentlig litt uvirkelig opplevelse

At det tar så kort tid å korrigere en synsfeil man har plages med hele livet, nei det ante jeg ikke og hadde jeg forstått det, skulle jeg gjort denne korrigeringen for lenge siden.

Anders Tveit Lundemo syntes hverdagen fungerte helt greit med linser og briller. Men det var før beslutningen om å ta øyelaser førte til økt livskvalitet.

— I løpet av tenårene begynte jeg å se litt dårligere. Ikke noe dramatisk, bare en følelse av at folk og ting stadig ble mer «tåkete» på avstand, sier Anders Tveit Lundemo.

Han klarte aldri å venne seg til å bruke briller eller linser fast. Brillene ble gjenglemt overalt, og linsene tok for mye tid og ga «rusk-i-øyet-følelse».

— Siden min nærsynthet var ganske beskjeden i forhold til mange andre syntes jeg stort sett jeg fungerte helt greit i hverdagen.

— Etterhvert som årene gikk ble allikevel verden mer og mer tåkete, og litt automatisk begynte jeg å tilpasse deretter. Kun enkle ting, som å booke kinoseter litt lenger frem i salen. Slike endringer gjorde meg ikke stort, men jeg begynte nå å knipe stadig mer med øynene for å se klart, og særlig det å kjøre  bil om kvelden gjorde meg «utslitt» i øynene.

Anders liker å gjøre revy og skuespill på fritiden, en hobby som passer dårlig med briller og linser da enkelte karakterer ikke kan spilles med briller, og linser lett kan poppe ut.

At han i tillegg har en arbeidshverdag som stort sett foregår fremfor PC skjermen, gjorde heller ikke saken bedre.

Science Fiction

Anders hadde, som de fleste andre, en sunn skepsis rundt det å operere øynene.

— Hos Memira traff jeg hyggelige folk som tok seg tid til å forklare prosessen grundig fra a til å.

Selve operasjonen beskriver han som en lynrask Science Fiction-film:

— Jeg lå stille i noen minutter og så inn i et apparat der mange farger og symboler svirret rundt. Det var helt smertefritt. Jeg gikk hjem, og få dager etter kunne jeg se alle detaljer skarpt og tydelig, sier han, og legger til:

— En utrolig bra, og egentlig litt uvirkelig opplevelse!

Prioriterte livskvalitet

Beslutningen om operasjon hos Memira var spontan for Anders. Like fullt anser han det som en av sine bedre beslutninger.

— Noen reagerte på at jeg ville bruke såpass mange tusen kroner på en synsoperasjon. Dette var klart mye penger også for meg, underbetalt statsansatt  som jeg er.

— Det som overrasket var at reaksjonene kom fra folk som hadde brukt tilsvarende beløp enten det var på en økologisk sofa eller en fancy flatskjerm tv. For min del var det lett å prioritere noe som forbedret livskvaliteten i alle situasjoner, også i de timene man ikke er i sofaen og ser tv.

Han er klokkeklar på at valget var riktig for ham:

— Hvis du sitter og tenker på om dette kan være noe for deg, vil jeg anbefale deg å i alle fall sjekke ut muligheten, sier Anders Tveit Lundemo.

Vil du også få bedre syn?

Ta kontakt med Memira her

 

Anders Tveit Lundemo

Yrke:
Rådgiver og hobby skuespiller

Synsfeil:
Nærsynt

Operasjon:
FS-LASIK

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Joakim Kleven

Joakim Kleven

Filmskaper

Synet mitt har aldri vært bedre, så jeg er veldig fornøyd! Utrolig deilig - jeg kan ikke tro at jeg ikke har gjort dette før nå. Synet er noe av det viktigste vi har. Nå ser jeg helt skarpt, og det er som en drøm.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: FS-LASIK
Iman Meskini

Iman Meskini

Skuespiller og foredragsholder

Det er deilig å slippe å ta av og på linser hele tiden. Jeg anbefaler øyelaser til alle som er avhengig av briller og linser. Les Iman sin historie

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Joakim Skolt

Joakim Skolt

Revisor hos PwC

Godt syn er essensielt for Joakim sitt yrke og hans hobbyer. Han brukte mye penger på linser. Øyelaser har gjort livet rikere, på alle måter!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK