Hvilke resultater kan du forvente deg etter synskorrigeringen linsebytte RLE?

Dette visste du kanskje ikke, men det er faktisk flere som gjør et linsebytte enn synslaser!

Takket være de siste årenes linseteknologi og linsebytteoperasjoner er dette nå den vanligste formen for synskorrigerende operasjon. Det er mange som tror at de ikke kan gjøre noen synskorrigering når de har fått alderssyn, og det er korrekt at en synslaser ikke vil løse problemet med alderssynet. Men det er likevel håp om en brille- og linsefri hverdag for deg som har fått utviklet alderssynet, bare du går til det steget å tenke på noe annet en synslaser. 

Hvordan skal man kunne forstå hvor bra en synskorrigerende linsebytte-operasjon er? Det kan være vanskelig å forstå hvilke resultater du kan forvente deg.

Det publiseres mange kliniske studier om presisjonen etter linsebytteoperasjoner, men disse publiseres i fagtidsskrifter og kan være vanskelig å forstå når du ikke kjenner fagterminologien. For at flere skal kunne forstå hvilke muligheter for en fleksibel hverdag man kan få etter et linsebytte, har vi  i dette blogginnlegget samlet sammen nyttig informasjon for å danne mer innsikt med denne metoden for å løse alderssynsproblematikken. Her kan du lese mer om hvilke parametere som vurderes og hva du kan forvente deg etter en linsebytteoperasjon.

Synsskarphet og synsfeil er to av måleparameterne for hvor presist resultatet har blitt etter behandlingen.

 Synsskarpheten

Synsskarpheten er hvor små bokstaver du kan se på en gitt avstand og angis oftest som et desimaltall fra 0 til ca. 1,5, der 1,0 er “normal synsskarphet”. Det er dette som måles når du leser på synsprøvetavla.

Synsfeil

Størrelsen på synsfeilen angis i dioptrier (D) og er dette som er brillestyrken din. Det gjelder uansett om du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner. Alderssynet oppgis også i dioptrier og er forskjellen i brillestyrken du trenger på avstand og nær.

Hva kan du forvente deg hos Memira?

For å oppgi hvor nøyaktig en synskorrigerende operasjon er, oppgis det ofte hvor mange som etter første operasjon havner innenfor synsfeilen +/- 0,5 D. Å havne innenfor dette intervallet anses som svært presist, og de aller fleste i denne gruppen har god synsskarphet uten korreksjon med briller eller linser.

Angis i en skala som går fra 0 til ca. 1,5 og der 1,0 er “normal synsskarphet”. I en ny internasjonal sammenstilling av studier gjort på 67 893 laseropererte øyne, havnet 90,8% av disse på en  synsskarphet på 1,0 eller bedre og hele 99,5% havnet på en synsskarphet på 0,5 eller ennå bedre enn det.* Med andre ord, blir synsskarpheten svært bra etter en laserbehandling.

 

Memira sine resultater fra linsebytteoperasjoner overvåkes fortløpende av vår kvalitetsavdeling. Resultatene sammenstilles og sammenlignes med internasjonale standarder. Hver enkelt behandling vi gjør kontrolleres og følges nøye, i forbindelse med blant annet våre kundeundersøkelser. Her oppsummerer vi resultatene 3 måneder etter operasjonen, og uten noen form for kompletterende behandling.

Linsebytte – Synsskarphet

Av drøyt 4800 øyne operert med trifokale linser hos Memira i 2017 undersøkt 3 måneder etter operasjonen, var resultatet følgende: • 76,2% hadde en synsskarphet på 1.0 eller bedre uten briller • 99,8% hadde en synsskarphet på 0.5 eller bedre uten briller • 4% kunne se flere linjer på synsprøvetavla etter operasjonen enn med brillene sine på før operasjonen.

På grunn av linsenes optikk som korrigerer synet både på avstand og nær, opplever ca 80% å se halos/lysringer rundt lyskilder i mørket den første tiden etter operasjonen.

Linsebytte – Restsynsfeil

En sammenstilling av ca 4800 øyne operert med trifokale linser hos Memira i 2017 viser følgende resultat:

• 88 % havnet innenfor en halv dioptri (± 0.5D) • 99% havnet innenfor en dioptri (± 1.0D)

De som ikke oppnår synsfeil innenfor ±0,5 D etter linsebyttet, korrigeres oftest med en laserbehandling som trinn to i behandlingen. Slik kompletterende behandling er inkludert i prisen du betaler hos Memira. Målet med linsebytteoperasjoner er å redusere behovet for briller og kontaktlinser. 89% av Memiras linsebyttepasienter oppgir dog at de blir helt brillefrie.

Uansett om du velger oss eller en annen aktør for din øyelaseroperasjon, kan det være et godt råd å sjekke ut statistikk over behandlingsresultatet til den du velger. Det sikrer at du velger en klinikk som leverer i henhold til dine forventninger, og ikke minst i henhold til det du kan forvente deg at refraktiv kirurgi av i dag skal levere.

Last ned din brosjyre

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Fortsett å lese

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

10 ting å tenke på før en øyeoperasjon

Når du har bestemt deg for å gjennomføre en synskorreksjon gjenstår avgjørelsen om hvem som skal utføre den. Her får du vite hva som er viktig å tenke på før…

Les mer
Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Hvilke synsfeil finnes – og hva kan vi gjøre for å korrigere disse?

Øyet er et veldig komplekst organ, og det er mange faktorer som kan påvirke dets helse og synskvalitet. Når det gjelder synsfeil er det primært fire typer: nærsynthet, langsynthet, skjeve…

Les mer
Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Tilgjengelighet hos Memira Eyecenter

Å oppleve frihet uten briller og linser er noe vi i Memira Eyecenter ønsker å kunne tilby til flest mulig.  To av de mest vanlige årsakene til at vi sier…

Les mer

Vanlige spørsmål

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå