Linsebytte med monofokal linse

Med en monofokal linse får du et bra syn på enten nært eller langt hold uten briller. Som regel velger man å få godt syn på langt hold, og kompletterer med lesebriller for å se bra på nært hold.

  • Korrigering av langynthet, nærsynthet samt skjeve hornhinner
  • Godt syn på enten langt hold eller nært hold uten briller
  • Mindre bieffekter enn ved multilfokal RLE

 Hva koster linsebytte med monofokal linse?

Torisk linse ved skjeve hornhinner

Monofokale linser kan være toriske. Det betyr at de er spesielt tilpasset den enkelte for å korrigere for skjeve hornhinner. I løpet av undersøkelsen din ser vi om du har skjeve hornhinner og om en torisk linse kan hjelpe deg. I noen tilfeller gjenstår fortsatt skjeve hornhinner etter operasjonen selv om vi har satt inn en torisk linse. Da kan det være nødvendig med en kompletterende laseroperasjon i etterkant. Denne inngår selvsagt i behandlingsprisen for linsebyttet.

Slik foregår operasjonen

Før operasjonen

På operasjonsdagen treffer du klinikkpersonalet, og vi går igjennom planen for dagen og hva du skal tenke på før, under og etter operasjonen. Du får bedøvende og pupillutvidende øyedråper før vi starter, i tillegg til en beroligende tablett før selve operasjonen dersom du ønsker det. Inngrepet gjør ikke vondt, men det er helt naturlig å kjenne seg urolig før vi starter.

Deretter treffer du øyelegen din, som gjør en egen uavhengig undersøkelse og sikrer at øynene dine er friske og klar for et linsebytte. Dersom legen oppdager noe som kan påvirke resultatet, vil vi kansellere operasjonen.

Under operasjonen

I operasjonssalen har øyelegen og sykepleierne forberedt alt i forkant av operasjonen. Under operasjonen tar øyelegen og to sykepleiere vare på deg og finnes ved din side hele tiden. Vi bedøver øynene med lokalbedøvende øyedråper.

Deretter bytter vi ut den gamle linsen i øyet med en ny kunstig linse som blir sittende resten av livet. Legen gjennomfører operasjonen ved hjelp av mikroskop og fine instrumenter for å kunne skifte ut dine naturlige linser, med de nye. Hele linsebyttesoperasjonen tar omtrent 15 per øye og er smertefritt. Deretter får du hvile så lenge du ønsker i vårt hvilerom. Du kan regne med å være på klinikken i totalt ca 2 timer.

Etter operasjonen

Etter operasjonen avtaler vi flere oppfølgende etterkontroller, der vi vil forsikre oss om at synet ditt utvikler seg slik det skal. Som regel ser du godt umiddelbart etter operasjonen, men det kan ta mellom 6 måneder og 1 år før du har blitt helt vant til det nye synet ditt. Etterkontrollene inngår i prisen på operasjonen. I noen tilfeller er det behov for en kompletterende behandling med en enkel laseroperasjon for å oppnå ønsket resultat av linsebyttebehandlingen. Det er helt normalt, og inngår også i prisen som du har betalt for linsebytteoperasjonen.

En sikker metode

I Memira benytter vi kun metoder som er vel utprøvd og grundig studerte. Metoder med store mengder kliniske data, som beviser en høy sikkerhet og pasientfronøydhet. Vår kvalitetsavdeling arbeider systematisk med å følge opp resultater,og sikre alle våre kliniske prosesser. Alt for at vi skal kunne tilby deg en trygg synskorrigerende operasjon- med best mulig resultat.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en viss grad av risiko, men alvorlige komplikasjoner ved et linsebytte er ytterst sjeldne (<1/1000). De fleste komplikasjoner er dessuten mulig å etterbehandle dersom de oppdages i tide. Derfor oppfordrer vi deg å kontakte oss dersom det er noe du er urolig for etter operasjonen. For å minimere risikoen for infeksjoner, er det svært viktig at følger nøye de rådene vi gir deg i forbindelse med operasjonen. Risiko for bivirkninger ved et linsebytte med monofokale linser er mindre enn ved et linsebytte med multifokale linser, men det kan forekomme bivirkninger som for eksempel glasslegemeløsninger og øyeirritasjon. Etter et linsebytte er det også risiko for så kalt etterstær, som i så fall enkelt, raskt og kostnadsfritt løses på klinikken.

En del pasienter kan ha behov for en kompletterende behandling for å oppnå ønsket resultat, hvilket i så fall inngår i prisen du allerede har betalt. Dette er en del av vår 5-års Trygghetsgaranti.

Les komplett oppsummering av risiko for bivirkninger eller komplikasjoner ved RLE Monofokal.

Tiden etter operasjon

Det er viktig at du følger nøye alle instruksjoner som du får av oss. I de fleste tilfeller kan du arbeide som vanlig etter 1-2 dager, men du skal overhode ikke besøke eller arbeide i skitne miljøer som for eksempel fjøs, stall eller byggearbeidsplasser den første uken etter operasjonen da det innebærer en øket risiko for infeksjoner. Du skal også unngå trening, badstue, svømmebasseng og vann direkte i øynene den første uken etter operasjon.

I løpet av de fire første ukene, er det viktig at du unngår kontaktidrett, vannsport og dykking. Bruk de anbefalte øyedråpene den første måneden etter operasjonen i henhold til de rådene du har fått fra oss. Det er viktig at du kommer til alle planlagte etterkontroller, selv om du opplever at du ser perfekt. Optikeren undersøker øynene og ser etter eventuelle avvik som du selv muligens ikke merker. Har du spørsmål underveis, eller føler deg urolig, skal du ikke nøle med å kontakte oss direkte. Vi er her for å hjelpe deg hele veien.

Ikke glem å informere Biltilsynet at du har gjort en øyeoperasjon dersom du har briller som vilkår i førerkortet ditt. For å få dette vilkåret bort, trenger du et synsbevis fra oss. Husk å be oss om dette ved tremåneders kontrollen.

Spør oss

Bestill time

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 23 96 03 92

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå