Vår tidligere klinikksjef på Hamar løste alderssynet med linsebytteoperasjon

Lesebrillene var et stort heft, som jeg er utrolig glad for å kunne slippe dem. Jeg tenker faktisk på det hver eneste dag!

Jeg jobbet som leder for Memira sin klinikk på Hamar, og derfor  er jeg “tett opp i tematikken syn” hele tiden. Jeg har opplevd daglig hvor frustrerte kundene våre er når de kommer inn til oss for å gjøre en undersøkelse, de er så mektig lei av å se dårlig, være avhengig av briller eller irritasjon over linser.  Jeg har også vært så heldig å få følge disse kundene våre gjennom hele prosessen, og ser da hvor fornøyde de er etter å ha fått løst synsfeilen sin.

Jeg er av de personene som alltid har hatt et perfekt syn, og ingen synsfeil som jeg har måttet ta hensyn til opp gjennom årene. Slik har det vært helt  frem til jeg nærmet meg 45 år. På kort tid ble jeg avhengig av lesebriller, som jeg alltid hadde rotet bort da jeg trengte de. Hadde «Nillebriller» i alle vesker og rom for i det hele tatt å kunne lese normal skrift. Disse billigbrillene holdt noen år, så merket jeg at synet på avstand begynte å svekkes. Jeg er mye på fotballkamp og hadde aldri hatt problemer med å se drakthummerne på banen tidligere. Men plutselig kunne jeg ikke se disse, da skjønte jeg at her er det en ting som gjelder: Linsebytte (RLE) hos min egen arbeidsgiver Memira. For meg er briller bare heft og plage, så for meg var progressive briller uaktuelt. Etter en grundig undersøkelse , ble jeg heldigvis godkjent for linsebytte. Dette var jeg utrolig spent på for 1 av 5 kan ikke opereres og jeg var redd for å være en av disse. Men det gikk fint. Selve operasjonen var helt fri for ubehag og smerte. Imponerende hvordan operasjonsteamet jobbet, rolig og kontrollert mens de småpratet med meg. Jeg fikk hele tiden vite hva de gjorde, så dette var fascinerende. Jeg fikk kjenne på kroppen hvordan det var å være kunde hos oss.

Etter behandlingen slappet jeg av på hvilerommet en stund før jeg reiste hjem. Etter noen dager med «to skritt frem og ett tilbake» så jeg godt på alle avstander.

Nå er hverdagen faktisk helt fullstendig brillefri. Jeg kan lese menyer på restauranter innholdsfortegnelser på matvarer, pittesmå etiketter, strikkeoppskrifter,tekstmeldinger og bøker uten briller. Jeg kan trene uten briller som dugger. Jeg slipper å bruke tid på å lete etter briller. Hverdagen er rett og slett helt suveren etter  linsebyttebehandlingen, og det som er ekstra suverent er at jeg nå virkelig kan forklare i detalj hva en synskorrigerende operasjon går ut på. Velkommen innom oss, så får du vite mer!

 

Tone Marit Kjørum

Yrke:
Klinikkansvarlig Hamar

Synsfeil:
Alderssyn, kunne ikke gjøre jobben godt nok, lese liten tekst

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Alder ved operasjon:
52 år

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Flere kunder

Yvonne Brokvist

Yvonne Brokvist

Lederutvikler og driver podcasten “Sårbar & Superstark” i Sverige.

Min øyelaserbehandling er det beste jeg har gjort, det er helt fantastisk å slippe å planlegge og tenke på en så grunnleggende ting som å se.

Espen Jansen

Espen Jansen

Turner

Alderssynet – en svakhet som ikke kan trenes opp! Som toppidrettsutøver er Espen vant til å kunne trene opp omtrent hva som helst. Derfor kom alderssynet som en stor overraskelse…

Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra! Det er nok ikke lett å hevde seg…

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå