Vår tidligere klinikksjef på Hamar løste alderssynet med linsebytteoperasjon

Lesebrillene var et stort heft, som jeg er utrolig glad for å kunne slippe dem. Jeg tenker faktisk på det hver eneste dag!

Jeg jobbet som leder for Memira sin klinikk på Hamar, og derfor  er jeg “tett opp i tematikken syn” hele tiden. Jeg har opplevd daglig hvor frustrerte kundene våre er når de kommer inn til oss for å gjøre en undersøkelse, de er så mektig lei av å se dårlig, være avhengig av briller eller irritasjon over linser.  Jeg har også vært så heldig å få følge disse kundene våre gjennom hele prosessen, og ser da hvor fornøyde de er etter å ha fått løst synsfeilen sin.

Jeg er av de personene som alltid har hatt et perfekt syn, og ingen synsfeil som jeg har måttet ta hensyn til opp gjennom årene. Slik har det vært helt  frem til jeg nærmet meg 45 år. På kort tid ble jeg avhengig av lesebriller, som jeg alltid hadde rotet bort da jeg trengte de. Hadde «Nillebriller» i alle vesker og rom for i det hele tatt å kunne lese normal skrift. Disse billigbrillene holdt noen år, så merket jeg at synet på avstand begynte å svekkes. Jeg er mye på fotballkamp og hadde aldri hatt problemer med å se drakthummerne på banen tidligere. Men plutselig kunne jeg ikke se disse, da skjønte jeg at her er det en ting som gjelder: Linsebytte (RLE) hos min egen arbeidsgiver Memira. For meg er briller bare heft og plage, så for meg var progressive briller uaktuelt. Etter en grundig undersøkelse , ble jeg heldigvis godkjent for linsebytte. Dette var jeg utrolig spent på for 1 av 5 kan ikke opereres og jeg var redd for å være en av disse. Men det gikk fint. Selve operasjonen var helt fri for ubehag og smerte. Imponerende hvordan operasjonsteamet jobbet, rolig og kontrollert mens de småpratet med meg. Jeg fikk hele tiden vite hva de gjorde, så dette var fascinerende. Jeg fikk kjenne på kroppen hvordan det var å være kunde hos oss.

Etter behandlingen slappet jeg av på hvilerommet en stund før jeg reiste hjem. Etter noen dager med «to skritt frem og ett tilbake» så jeg godt på alle avstander.

Nå er hverdagen faktisk helt fullstendig brillefri. Jeg kan lese menyer på restauranter innholdsfortegnelser på matvarer, pittesmå etiketter, strikkeoppskrifter,tekstmeldinger og bøker uten briller. Jeg kan trene uten briller som dugger. Jeg slipper å bruke tid på å lete etter briller. Hverdagen er rett og slett helt suveren etter  linsebyttebehandlingen, og det som er ekstra suverent er at jeg nå virkelig kan forklare i detalj hva en synskorrigerende operasjon går ut på. Velkommen innom oss, så får du vite mer!

 

Tone Marit Kjørum

Yrke:
Klinikkansvarlig Hamar

Synsfeil:
Alderssyn, kunne ikke gjøre jobben godt nok, lese liten tekst

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Alder ved operasjon:
52 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Marianne Saus

Marianne Saus

Festivalsjef

Marianne, festivalsjef og musikkentusiast, deler sin inspirerende reise fra å måtte jonglere flere brilletyper til å nyte full synsfrihet.

Synsfeil: Langsynthet
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)