Thomas Wærner

Oppkjøringen til Finnmarksløpet 2013 startet allerede hos Memira våren 2012 – da gjorde jeg en laserbehandling for synfeilet mitt.

Når det er veldig kaldt, og med vind på øynene under et løp eller på trening, skjedde det titt og ofte at linsen ble tørre eller i verste fall frøs fast på øynene. Det problemet har ikke vært tankene mine under noen av løpene jeg har gjort senere, hverken Iditarod eller Finnmarksløpet.

Har du lyst til å ta en nærmere titt på hva som skjer i løpet av et hundeløp, så ta en titt innom siden til Finnmarksløpet. Det foregår  som regel i Mars måned hvert eneste år.

Å kjøre hundeløp er spesielt og ekstremt tøft. En ting er å få  spannet opp i fart og gå dit du vil. Det trener vi på hele tiden med hundene, men det kan skje skader på dyrene som skaper utfordringer og forsinkelser og som ikke er løsbart før man kommer inn i et depot. Da er det viktig å ha erfarne handlere med seg som kjenner hundene og rutinene rundt dem. Når vi kommer inn i depotene er det nemlig viktig for kjøreren å kunne hvile best mulig ut før en ny tørn i løpet starter opp.

Jeg er fornøyd med hvor lettvint praktiske ting i hverdagen er blitt, uten behovet for linser.