Akkurat nå: Undersøkelse 99kr – Book nå!

Thomas Wærner - vinner av Finnmarksløpet 2019!

Oppkjøringen til Finnmarksløpet 2013 startet allerede hos Memira våren 2012 – da gjorde jeg en laserbehandling for synfeilet mitt.

Når det er veldig kaldt, og med vind på øynene under et løp eller på trening, skjedde det titt og ofte at linsen ble tørre eller i verste fall frøs fast på øynene. Det problemet har ikke vært tankene mine under noen av løpene jeg har gjort senere, hverken Iditarod eller Finnmarksløpet.

Har du lyst til å ta en nærmere titt på hva som skjer i løpet av et hundeløp, så ta en titt innom siden til Finnmarksløpet. Det foregår  som regel i Mars måned hvert eneste år.

Å kjøre hundeløp er spesielt og ekstremt tøft. En ting er å få  spannet opp i fart og gå dit du vil. Det trener vi på hele tiden med hundene, men det kan skje skader på dyrene som skaper utfordringer og forsinkelser og som ikke er løsbart før man kommer inn i et depot. Da er det viktig å ha erfarne handlere med seg som kjenner hundene og rutinene rundt dem. Når vi kommer inn i depotene er det nemlig viktig for kjøreren å kunne hvile best mulig ut før en ny tørn i løpet starter opp.

Nå har jeg levd med denne synskorrigeringen i noen år, og hatt en super opplevelse av den. Ingen endringer, ingen overraskelser – bare et skikkelig godt syn til alle tider. Det er svært viktig når man driver med denne ekstremsporten som hundekjøring er.  Jeg føler virkelig jeg har hatt god nytte av dette med å slippe strevet med linser eller briller i mitt liv.  Hverdagen er blitt så lettvint praktiske ting , uten behovet for å måtte tenke på å alltid ha med ekstra linser i lomma for eksempel.

Thomas Wærner vant Finnmarksløpet nå i Mars 2019, og mener selv dette var en historisk seier. Du kan lese mer om både selve løpet og hva han gjør daglig på hans Facebooksider her.