Thea Petersen Sandness

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Aktivt liv

Thea er masterstudent ved Nord Universitet. Utenom å studere sivliløkonomi, liker hun å være aktiv ute i naturen og er ellers glad i å tilbringe tid med familie og venner. Med -5.75 i styrke på begge øynene, følte hun seg nesten blind og var helt avhengig av å bruke briller og linser. Som student bar dette på mange utfordringer.

Studentlivet

Thea sin hverdag som student foregår som oftest foran en skjerm. Dårlig syn og tørre øyne som følge av kontaktlinsebruk, førte ofte til hodepine og irriterte øyne. Å kunne se godt er veldig viktig for henne, både nå som student og til neste år, når hun skal ut i full jobb.

Thea Petersen Sandness

Yrke:
Masterstudent på Nord Universitet

Synsfeil:
Nærsynt

Operasjon:
ICL linseimplantat

Alder ved operasjon:
26 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Jeg hadde -5.75 på begge øyne og drømte om et liv uten briller og linser. Etter operasjonen ser jeg bedre enn noen gang!

Thea Petersen Sandness, Linseimplantat (ICL)

Hva fikk deg til å ta det endelige valget?

Vi spurte Thea hva som gjorde at hun tok det endelige steget. Hun forklarer:
«Jeg valgte å gjøre operasjonen fordi synet mitt var veldig dårlig, og jeg drømte om et liv uten bruk av kontaktlinser. Min synsfeil var på mange måter en byrde i livet mitt. Jeg har aldri likt å bruke briller, så før operasjonen brukte jeg kontaktlinser hver eneste dag. Selv om kontaktlinsene funket greit, har jeg alltid sett for meg at jeg en vakker dag skulle slippe å være avhengig av kontaktlinser for å se godt. Øynene ble fort tørre, spesielt på solfylte dager eller etter lange dager utendørs. Som student sitter jeg mye foran PC-en, og etter endt utdannelse vil jeg også mest sannsynlig bruke store deler av tiden foran PC-en. Da er det også en fordel å slippe å tenke på kontaktlinser, som kan gjøre øynene tørre og irriterte. Dette har derimot ikke vært et stort problem, men deler av grunnen til at en synskorrigering fristet. Noe så enkelt som det å kunne se godt fra man slår opp øynene om morgenen var også veldig fristende», forklarer Thea.

Jeg drømte om et liv uten briller og linser – min drøm gikk i oppfyllese!

Thea Petersen Sandness, Linseimplantat (ICL)

Ti ting å tenke på før en øyeoperasjon

Behandlingsdagen

Før operasjonen gledet hun seg veldig, hadde skyhøye forventninger, og så virkelig frem til å få gjennomført operasjonen.

Thea forklarer:

– Jeg var egentlig ikke redd for noe, mest spent. Først og fremst på prosessen etterpå og hvordan dagene og de første ukene etterpå skulle gå. Jeg følte meg derimot så godt tatt vare på av Sunniva i Memira, at jeg visste jeg ikke hadde noe å frykte og at jeg var i gode hender. Hun informerte meg om hele prosessen og sørget for at jeg visste hva jeg gikk til. Så jeg gledet meg egentlig bare, sier hun

Var det vondt?

Noe ubehag, og en ”trykkfølelse” mens linsene ble satt inn – men det var ikke vondt. I mitt tilfelle har alt gått som forventet, og hele prosessen fra jeg først var i kontakt med Memira til jeg hadde fullført operasjonen gikk veldig fort.
Jeg må virkelig skryte av måten jeg har blitt møtt på av klinikken, og har blitt fulgt opp på beste måte! Dyktige ansatte som kan det de driver med – som er imøtekommende, forståelsesfulle og som virkelig ser kundens behov, sier Thea fornøyd.

Livet etter operasjonen

Dagene etterpå var det hun var mest spent på i forkant, men det var ingenting å grue seg til, forklarer Thea. «Jeg så klart og godt bare noen timer etter operasjonen, og hadde ingen plager annet enn ruskfølelse og noe lysskyhet. Jeg hadde heller ingen plager etter at jeg sluttet og bruke øyedråpene. Resultatet har blitt kjempebra, jeg ser bedre enn jeg noen gang gjorde med kontaktlinser!

2 måneder etter operasjonen

«Jeg er kjempefornøyd med at jeg valgte å ta Linseimplantat (ICL), samt superfornøyd med prosessen, men ikke minst med at resultatet ble så bra. Kommer absolutt til å anbefale Memira til andre. Kjenner at jeg er glad jeg jeg gjorde det, og er glad for at resultatet ble like bra som jeg hadde håpet. Operasjonenhar forandret min hverdag – livet har blitt så mye bedre og enklere!», avslutter Thea.

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Therese Isabelle Dahle

Therese Isabelle Dahle

Gamer og systemutvikler

Therese Isabelle hadde store synsfeil og litt skjevehorhinner, så Linseimplantat (ICL) ble den riktige metoden for henne. Her kan du lese og se video av hennes reise fra å ha store synsfeil og mye hodepine, til å bli helt brille- og linsefri.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: ICL linseimplantat
Linda Reianes

Linda Reianes

Hobbyfotograf

 Livet mitt før jeg tok kontakt med Memira var ett mareritt! De siste 10 årene mine har vært ett en stor utfordring da jeg plutselig ikke klarte å lese vanlig...

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: ICL linseimplantat
Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Øyvind Solbrekken Flatla Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra. Det er nok ikke lett...

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: ICL linseimplantat