Roger Jønsson

Kjøre motorsykkel uten å måtte bruke briller, er bare så deilig!

Da jeg var seks år gammel satte pappaen min meg opp på en hjemmebygget sak som jeg kjørte rundt i hagen vår. Deretter ble motorcross idretten for meg. Det holdt jeg på med til jeg var 16 år gammel. Etter det, ville jeg kjøre på de vanlige veiene i stedet, så da fikk jeg en motorsykkel med registreringsnummer. Jeg har kjørt mange forskjellige sykler opp gjennom årene, både større og mindre sykler. Til slutt ble det Harley Davidsson.

Å kjøre motorsykkel med briller egentlig ikke noe problem. Men det er jo slik at man må av med brillene for å ta på seg hjelmen, deretter stikke brillene inn under hjelmen igjen før man kan kjøre avgårde. Deretter samme prosedyre når hjelmen skal av igjen, spesielt også om visiret til hjelmen ikke er helt 100% tilpasset brillene. Egentlig er ikke det et stort problem, men likevel deilig om man kunne slippe det. Rett før operasjonen var jeg selvsagt litt smånervøs. Man skal gjøre noe i øynene, og man vet jo hvordan det er bare man får et lite støvkorn inn på øyet. Det er ubehagelig, kiler og stikker. En operasjon på øyet, ville det kjennes på samme vis? …….Jeg hadde en viss uro, men det viste seg etter operasjonen at det var helt, helt unødvendig å kjenne på den. Jeg merket overhode ingen ting under operasjonen. Umiddelbart etter operasjonen, hadde jeg kunnet kjøre hjem selv uten problemer, sånn strengt tatt. Men jeg hadde ikke lov til det, siden jeg hadde tatt en beroligende tablett samt fått både pupillutvidende- og bedøvende dråper på øynene før behandlingen startet. Min hverdag uten briller er mye mer bekvem. Jeg har egentlig aldri hatt noe særlig problem med å bruke briller, men nå når jeg ikke trenger dem lenger, så merker jeg hvor fantastisk deilig det er å være de foruten. Jeg kan lese på en shampooflaske i dusjen uten problemer, jeg kan barbere meg uten på måtte ha på briller. Dette er mange små greier, men det gjør hverdagen lettere og alle de små sakene blir tilsammen en vesentlighet. Når man har kommet i den alderen jeg har, og alderssynet er fullt ut utviklet, så kan jeg virkelig anbefale denne operasjonen her. Den er helt suveren!

Roger Jønsson

Yrke:
Motorsykkelkjører

Synsfeil:
Alderssyn, vanskelig med briller og hjelm

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Marianne Saus

Marianne Saus

Festivalsjef

Marianne, festivalsjef og musikkentusiast, deler sin inspirerende reise fra å måtte jonglere flere brilletyper til å nyte full synsfrihet.

Synsfeil: Langsynthet
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)