En sinnsyk følelse jeg unner alle å oppleve

Rebecca Myrvold er ikke bare fornøyd med resultatet etter å ha besøkt Memira. Den nyutdannede fysioterapeuten fra Nittedal har fått en helt annen hverdag. Her er hennes sterke historie.

Hun merket at hun begynte å se dårlig i 14-15-årsalderen. Det ble et sjokk.

— Ikke bare var jeg nærsynt og hadde skjeve hornhinner, jeg fikk også vite at jeg var en av de som var født med grå stær. I realiteten hadde derfor synet mitt vært dårlig lenge. Jeg hadde bare ikke oppdaget det før, siden synet hadde blitt gradvis verre, sier Rebecca.

Og det gikk fort nedover.

– Jeg ble raskt helt avhengig av brillene mine, men stæren gjorde at jeg hele tiden måtte oppdatere styrken. Da oppdager man fort at det å skifte brilleglass til tusenvis av kroner flere ganger i året blir en dyr fornøyelse. Akkurat det ble heldigvis lettere når jeg startet med kontaktlinser som 16-åring. Men det var jo mye styr med linsene også.

– Jeg har alltid vært aktiv i naturen og trent mye, og en av hovedinteressene er å drive med hest. Det sier seg selv at det å bruke linser i et slikt møkkete miljø er upraktisk.

Den største ulempen med linsene var at synet likevel ikke var optimalt.

– Resultatet ble at jeg hele tiden måtte tilpasse meg i hverdagen. Jeg måtte sette meg langt frem på forelesninger for å få med meg alt, og jeg klarte ikke å lese menyen på restauranter med dempet belysning. Det var slitsomt å kjøre når det var mørkt, og det å se skilt var til tider håpløst.

— Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det, jeg trodde jo det var slik det måtte være.  

Så skjedde det som forandret alt.

— Jeg var på kontroll hos min vanlige optiker, og da spurte han rett ut om jeg ikke hadde vurdert operasjon hos Memira for å bli kvitt problemene en gang for alle.

–  Jeg ble supernysgjerrig! Så jeg leste meg opp og tok kontakt med Memira for en undersøkelse. Der forklarte  de meg om operasjonen, hvordan de jobbet, og ikke minst ble jeg langt roligere når jeg fikk prate med de som jobbet der. Siden jeg var så ung og fortsatt midt i studiene, valgte jeg likevel å utsette operasjonen.

– Men nå visste jeg at det fantes et bedre alternativ. Det gjorde meg veldig bevisst på alle de praktiske ulempene jeg hadde i hverdagen, så jeg kunne knapt vente med å komme i gang. I august 2018, kun få måneder etter at studiene var ferdig, sto jeg klar til å opereres.

Trygt, kjapt og problemfritt

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gruet meg litt på forhånd. Det er jo øynene det er snakk om!

– Jeg ble imidlertid tatt svært godt vare på av de ansatte på Memira, som svarte på alle mine spørsmål. Siden jeg bare var 24 år var jeg også den yngste Memira Oslo noengang hadde hatt på en linsebytteoperasjon. Det gjorde kanskje at de la inn en ekstra innsats, men jeg følte uansett at jeg var i de aller beste hender.

Var det vondt?

– Jeg hadde på forhånd blitt fortalt at noen syns det kan være litt ubehagelig, men for meg gjorde det ikke vondt i det hele tatt! Ikke tok det lang tid heller. Jeg ble faktisk overrasket da de sa at de var ferdige med det første øyet, og til sammen var jeg vel knapt inne i litt over 20 minutter. Det er jo ingenting!

Så bedre med en gang

– Etter operasjonen ble jeg geleidet inn i mørke- og hvilerommet, og det ble starten på en helt surrealistisk opplevelse. Allerede 15 minutter etter operasjonen merket jeg at begynte å se godt. Først på det øyet som ble operert først, og så på det neste.

Det var ganske enkelt en helt sinnsyk følelse, og når det begynte å synke inn ga det meg et helt latterlig kick!

– Siden det har jeg, bokstavelig talt, aldri sett meg tilbake. Det eneste jeg tenker er at dette er noe jeg burde gjort for lenge siden! Og ikke minst unner jeg alle som sliter med synet å få oppleve det samme.

En helt ny verden

– Legene hadde på forhånd fortalt meg at synet ville være litt til og fra den første perioden, men hos meg var synet 100% stabilt allerede etter to uker. Jeg har heller aldri merket noe ubehag, verken under eller etter operasjonen.

Det beste er at jeg nå slipper å planlegge hverdagen min, slik jeg måtte før.

Tiden da jeg måtte bruke tusenvis av av kroner på å oppgradere brillestyrken er over. Det samme er befrielsen over å måtte slippe å huske på ha med meg ekstra linser uansett hvor jeg drar. Ja, for ikke å snakke om at jeg slipper å irritere meg over tørre øyne etter å ha brukt linser en hel dag.  

Nå er ganske enkelt synet akkurat slik jeg drømte om: Helt perfekt – og det uten at jeg trenger å tenke på det.

– Hvis du aldri har sett dårlig, tror jeg nesten ikke det er mulig å forstå hvor mye denne operasjonen har betydd. For meg er det nesten som om noen har vasket verden på 60 grader, og at alt framstår som flunkende nytt.

Dette er naturlig nok noe jeg unner alle å oppleve, så hvis du sliter med synet ditt anbefaler jeg deg å ta en prat med Memira så fort du kan. Min erfaring er ikke bare at de er veldig hyggelige, de er proffe også, og dermed føler du deg trygg. Personlig satte jeg også pris på at jeg alltid møtte de samme ansatte. Det gjorde at jeg på en måte ble kjent med dem, og når du slipper følelsen av å være bare “nok en kunde i rekken”, ble det også langt enklere å slappe av.

Er det ingenting du angrer på?

– Haha, nei. Hva skulle det ha vært?

Det eneste måtte ha vært at jeg kanskje burde ha operert meg tidligere, men bedre sent enn aldri.

Nå er jeg bare opptatt av å leve livet, og som nyutdannet fysioterapeut med en superaktiv hverdag er det bare å kose seg – for nå er endelig alle muligheter åpne.

NYSGJERRIG?

Ta kontakt med Memira her!

 

 

 

Med vennlig hilsen Rebecca Ahlbom Myrvold

Rebecca Myrvold

Yrke:
Fysioterapeut

Synsfeil:
Grå stær

Operasjon:
Linsebytte (RLE)

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Stein Ove Ødegård

Stein Ove Ødegård

Head of Conference & Events

Godt syn, uten å være avhengig av briller, er veldig viktig for Stein Ove både privat og i jobb. Etter Linsebytte kan han ha 100 % fokus på det han elsker å gjøre.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

Når Kurt fikk alderssynet, synes han det var vanskelig å utføre en god jobb på scenen. Etter linsebytte ser han endelig setlisten og publikum igjen.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå