Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon.

Og et ekstremt godt syn for å kunne skyte bra. Det er nok ikke lett å hevde seg i toppen  på  internasjonale resultatlister dersom man sliter  med en  vesentlig synsfeil.

Her kan du  høre litt hvordan Øyvind har hatt det frem til  nå, hvordan han har løst sine utfordringer og ikke minst lese hele opplevelsen hans  i forbindelse med synskorrigeringen sin – helt med hans egne ord!

 

 

Mitt navn er Øyvind SolbrekkenFlatla og jeg er til daglig rifleskytter på Norges Skytterforbunds landslag. Derfor stiller jeg selvfølgelig eksepsjonelt store krav til synet mitt. Siden ungdomsskolen har jeg hatt en økendesynsfeil i retning nærsynthet (før operasjon -5,5), i tillegg til skjeve hornhinner. Bortsett fra alle «ordinære» ulemper med linser/briller, opplevde jeg at synet ved bruk av den spesialtilpassede skytebrillen min var langt fra optimalt i flere skytestillinger, fordi kun et svært lite område av glasset har optimal tilpasset styrke. På grunn av sterk nærsynthet ble det også en betydelig forminskning av blink og siktemidler, noe som bidro til å gjøre sikteprosessen vanskeligere.

Jeg tok derfor kontakt med Memira i høst for å gjennomføre en forundersøkelse for å kartlegge hvor bra synet kunne bli ved en eventuell behandling. Fra første dag ble jeg møtt av fantastisk hyggelige, profesjonelle og serviceinnstilte medarbeidere. Gjennom hele prosessen var det tydelig at heller ikke de var interessert i å gjennomføre en behandling dersom man ikke var svært sikker på at resultatet kom til å bli bra. Det gav en fantastisk trygghetsfølelse og var en sterk bidragsyter til at jeg besluttet å gå for en ICL-operasjon.

Selve behandlingen gikk veldig greit. God informasjon i forkant og kompetent medisinsk personale bidro til at jeg følte meg svært trygg på at jeg hadde gjort rett valg, selv om jeg selvfølgelig var noe nervøs rett før og under operasjonen (dersom noe mot formodning skulle gå galt, står jo strengt tatt idrettskarrieren på spill!). Jeg opplevde noe ubehag under selve behandlingen, men ingenting var direkte vondt. Noen få minutter med et lett ubehag er dessuten særdeles overkommelig, for nå, ca 2 måneder etter operasjon, ser jeg bedre enn noen gang!

I mitt tilfelle så jeg forholdsvis godt allerede dagen etter operasjon. Jeg var tilbake på jobb som normalt, og merket ingen ubehag. Den første uken etter operasjon varierte synet ørlitt, men jeg så aldri dårlig. 1 uke etter operasjon hadde jeg første økt på skytebanen etter operasjonen. Selv om det var trening, er det verdt å nevne at jeg skjøt bedre enn gjeldende Norgesrekord på 40 skudd stående luftgevær. Om ikke det er en god indikasjon på vellykket operasjon, så vet ikke jeg!! 🙂

For meg var det aller viktigste å se enda bedre på skytebanen. Men etter operasjon er det så utrolig mange flere fordeler jeg har opplevd som svært positive. Morgen og kveld slipper jeg å styre med å sette på / ta av linser og om jeg ønsker å ta en løpetur etter jobb, trenger jeg ikke bytte fra briller til linser (og evt. tilbake til briller etterpå).

Jeg vil til slutt anbefale alle linse/brillebrukere som opplever en eller annen form for ubehag/ulempe knyttet til dette å ta kontakt med Memira for å gjennomføre en forundersøkelse. Det er på ingen måte skummelt og en behandling kan for mange løfte livskvaliteten mange hakk. På sikt sparer man også etter all sannsynlighet penger. Jeg er strålende fornøyd og angrer ikke et sekund på at jeg valgte å gå for ICL-operasjon.

Med vennlig hilsen
Øyvind Solbrekken Flatla