Som fallskjermhopper og flymekaniker bør man ikke ha dårlig syn!

Akkurat det vet Lukas, og akkurat det har han gjort noe med. Les her hans erfaring.

Jeg jobber som flymekaniker på store transportfly, og det innebærer ofte å jobbe inne i små og trange rom hvor det er både varmt og skittent. Om man bruker briller i slike arbeidsforhold, blir de skitne av for eksempel olje og sot. Det er ikke lett å få bort fra glassene når man ligger der i det trange rommet…. Men det er ekstremt viktig å ikke slurve med slikt kritisk arbeid som en flymekaniker gjør, så godt syn til enhver tid er et must. Egentlig.

Min store hobby er fallskjermhopping. Til det benytter man beskyttelsesbriller for luften når man hopper. Bruker man vanlige briller under disse beskyttelsebrillene, blir de vanlige brillene ofte duggete, og dugg på brillene er ikke spesielt kult når man er i fritt fall. Det kan du tenke deg selv hvordan det oppleves. Derfor har jeg benyttet linser når jeg hopper selv om jeg slett ikke liker å pille med dem når jeg tar de på og av.

Jeg er langsynt, så den metoden som passet best for meg, var linseimplantat og ikke en vanlig øyelaserbehandling. Optikeren som gjorde forundersøkelsen forklarte nøye hva denne metoden innebar, og at det var den metoden som ville gi best resultat for langsynte som meg.  Selve operasjonen gikk veldig smidig. Det var nesten bare på med hårnettet, vaske hendene og så legge seg på benken. Jeg kjente ingen ting av hva som foregikk. Det var bare et sterkt lysskinn og vips så var kirurgen ferdig med operasjonen. Deretter satte jeg meg opp og kunne faktisk umiddelbart se sekundviseren på klokken – helt fantastisk! Jeg var superfornøyd med synet, og jeg trengte hverken linser eller briller lenger. På etterkontrollen bekreftet optikeren at jeg så mye bedre, men det kunne faktisk være mulig å skape ennå bedre syn enn dette siden det lå en liten hornhinneskjevhet på overflaten som medførte en reststyrke. Dette kunne man enkelt fjerne med en kompletterende øyelaserbehandling. Jeg følte jo jeg så helt godt,  men selvsagt  var min referanseramme mitt gamle syn, så jeg hadde full tillit til hva optikeren anbefalte meg, og siden denne kompletteringen var en slags del av hele “pakken” jeg hadde kjøpt, valgte jeg å gjøre dette også. Og nå ser jeg faktisk ennå bedre!

Dersom man har så store synsfeil som det jeg hadde, synes jeg at man bør gjøre en operasjon dersom man kan.

Takk til Skånes Fallskärmsklubb, hvor film og foto ble gjort.

Lukas Biörnsson

Yrke:
Flymekaniker

Synsfeil:
Langsynt

Operasjon:
ICL linseimplantat

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Flere kunder

Yvonne Brokvist

Yvonne Brokvist

Lederutvikler og driver podcasten “Sårbar & Superstark” i Sverige.

Min øyelaserbehandling er det beste jeg har gjort, det er helt fantastisk å slippe å planlegge og tenke på en så grunnleggende ting som å se.

Espen Jansen

Espen Jansen

Turner

Alderssynet – en svakhet som ikke kan trenes opp! Som toppidrettsutøver er Espen vant til å kunne trene opp omtrent hva som helst. Derfor kom alderssynet som en stor overraskelse…

Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra! Det er nok ikke lett å hevde seg…

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå