Som fallskjermhopper og flymekaniker bør man ikke ha dårlig syn!

Akkurat det vet Lukas, og akkurat det har han gjort noe med. Les her hans erfaring.

Jeg jobber som flymekaniker på store transportfly, og det innebærer ofte å jobbe inne i små og trange rom hvor det er både varmt og skittent. Om man bruker briller i slike arbeidsforhold, blir de skitne av for eksempel olje og sot. Det er ikke lett å få bort fra glassene når man ligger der i det trange rommet…. Men det er ekstremt viktig å ikke slurve med slikt kritisk arbeid som en flymekaniker gjør, så godt syn til enhver tid er et must. Egentlig.

Min store hobby er fallskjermhopping. Til det benytter man beskyttelsesbriller for luften når man hopper. Bruker man vanlige briller under disse beskyttelsebrillene, blir de vanlige brillene ofte duggete, og dugg på brillene er ikke spesielt kult når man er i fritt fall. Det kan du tenke deg selv hvordan det oppleves. Derfor har jeg benyttet linser når jeg hopper selv om jeg slett ikke liker å pille med dem når jeg tar de på og av.

Jeg er langsynt, så den metoden som passet best for meg, var linseimplantat og ikke en vanlig øyelaserbehandling. Optikeren som gjorde forundersøkelsen forklarte nøye hva denne metoden innebar, og at det var den metoden som ville gi best resultat for langsynte som meg.  Selve operasjonen gikk veldig smidig. Det var nesten bare på med hårnettet, vaske hendene og så legge seg på benken. Jeg kjente ingen ting av hva som foregikk. Det var bare et sterkt lysskinn og vips så var kirurgen ferdig med operasjonen. Deretter satte jeg meg opp og kunne faktisk umiddelbart se sekundviseren på klokken – helt fantastisk! Jeg var superfornøyd med synet, og jeg trengte hverken linser eller briller lenger. På etterkontrollen bekreftet optikeren at jeg så mye bedre, men det kunne faktisk være mulig å skape ennå bedre syn enn dette siden det lå en liten hornhinneskjevhet på overflaten som medførte en reststyrke. Dette kunne man enkelt fjerne med en kompletterende øyelaserbehandling. Jeg følte jo jeg så helt godt,  men selvsagt  var min referanseramme mitt gamle syn, så jeg hadde full tillit til hva optikeren anbefalte meg, og siden denne kompletteringen var en slags del av hele “pakken” jeg hadde kjøpt, valgte jeg å gjøre dette også. Og nå ser jeg faktisk ennå bedre!

Dersom man har så store synsfeil som det jeg hadde, synes jeg at man bør gjøre en operasjon dersom man kan.

Takk til Skånes Fallskärmsklubb, hvor film og foto ble gjort.

Lukas Biörnsson

Yrke:
Flymekaniker

Synsfeil:
Langsynt

Operasjon:
ICL linseimplantat

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 239 60 392

Flere kunder

Rune Pettersen

Rune Pettersen

Ingeniør (Lead Product Designer) hos Aker Solutions.

Rune valgte å gjøre en synskorrigerende operasjon med hensyn til sitt yrke som ingeniør og på grunn av sin aktive hobby som jeger. Alle forhåpningene ble innfridd – nå angerer han på at han ikke gjorde dette før!

Synsfeil: Alderssyn / Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Otto Robsahm

Otto Robsahm

Programleder og foredragsholder

I 2013 tok Otto, kjent som Sinnasnekker`n, øyelaser hos Memira og er strålende fornøyd med resultatet. Etter 9 år ser han fortsatt helt perfekt!

Synsfeil: Nærsynthet
Operasjon: FS-LASIK
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Chat nå

Chat med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 15:30
er det kun chatbot som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
239 60 392

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå