Akkurat nå: Undersøkelse 99kr – Book nå!

Geir Eithun

Som sandvolleyballspelar er sol, sand, vatn, sveitte, salt og reiser ein del av kvardagen. Å nytte kontaktlinser for å korrigere synsfeil har til tider vore ei stor utfordring. Tørre linser, svie ved svette, saltvann, sterkt sollys og sand under linsene er alt uro-moment når aktiviteten på bana krev sitt av alle kroppslege sanssar. Med nærare 200 reisedøgn i året er også det å gløyme linser, ta med for få, eller å miste dei ei slitsam oppleving. Prøv å forklare en balineser at du skal ha døgnlinser med

På Memira fann eg løysinga. Etter ein kort konsultasjonstime og utredning av auga fann spesialisten ut at horhinna var tilstrekkelig tjukk og at ein laseroperasjon lot seg gjennomføre. FemtoLASIK er den nyaste forma for laseroperasjon, og vert rekna som den sikraste og tryggaste behandlingsmetoden. Memira sto klare til å gjennomføre inngrepet allereie dagen etter.

På behandlingsdagen blei eg møtt av det hyggelige personalet på Memira som gav ein grundig og beroligande gjennomgang av inngrepet. Sjølve inngrepet var gjort på under fem minutt, og med bedøvande dråper var det heile ei smertefri oppleving. Allereie samme kveld var synet bedre enn ved bruk av kontaktlinser, to dager etter inngrepet gjennomførte eg ei rolig trening på sanden, og har vore utan nokon form for ubehag sidan.

Kvardagen min har vorte mykje letterare etter inngrepet. Eg slepp bekymre meg for linser som fell ut, sand som kjem under linsa, eller ubehag med tørre linser. Alt fokus kan no vere der det bør; på neste ballveksling. På veg mot toppen er detaljane viktige. Memira har gjort synet betre og meg til ein tryggare volleyballspelar.