Bernt Halvard Olderskog

Jeg har hele tiden levd et aktivt liv med mye trening i min hverdag, både i relasjon til jobb og fritid. I over 30 år har jeg hatt en synsfeil som har krevd briller eller linser. Briller fungerte ikke særlig godt, jeg var lei av å måtte løpe med brillene. I tillegg så opplevde jeg tørre øyne ved bruk av linser, så jeg hadde egentlig ikke noen behagelig og optimal synssituasjon i forhold til hvordan jeg ønsket å fungere i min hverdag.

Det som motiverte meg for å ta turen til Memira, var at jeg fikk tilbud om en kostnadsfri synsstest. Da hadde jeg bare alt å ”vinne” på å ta turen og bruke 1 time på å få sjekket ut om jeg overhode var disponibel for å kunne gjøre en synskorrigerende behandling. Jeg vet jo at det at det ikke er alle som har muligheten til å få løst sitt synsproblem. Mitt umiddelbare inntrykk når jeg kom på klinikken til min forundersøkelse, var et serviceinnstilt personale som var svært bevisste og fokuserte i kundekontakten. Det innbyr til tillit og seriøsitet. Jeg hadde lenge hatt lyst til å få løst synsproblemet mitt, men ikke mannet meg opp til action. Den samtalen jeg hadde på forundersøkelsen, styrket ønsket om å endelig gjøre det.

Med lite kunnskap om både tematikken syn, naturlig utvikling av synet i løpet av livet, samt hvordan selve inngrepet foreløper, så er man jo nødt til å være skeptisk og litt urolig for valget man gjør. For min del hadde jeg tanker som aldri å få se vårens første løvetann mer, eller bare måtte høre Johaugs målgang på radio. Etter å ha snakket med optikeren hos Memira, forstod jeg raskt at tilsvarende tanker og frykt-eskalering har de fleste som kommer til Memira, men at denne frykten ikke er særlig reell. Man skal bare ta sine forhåndsregler og følge rutinene som gis etter inngrepet, så vil det gå bra. Med andre ord så merket jeg at med noe mer kunnskap, som jeg fikk i løpet av forundersøkelsen, så forsvant frykten helt og holdent. Jeg var obs på at selve operasjonen ikke ville være komplisert eller langvarig, men ingen hadde klart å forklare at dette jo var verdens enkleste ting! Allerede etter at første øye var tatt, og jeg ventet på nr 2, måtte jeg kommenter; jeg er imponert! Vet ikke hvordan jeg skal klare å skildre hvor lite komplisert jeg opplevde operasjonen, og aller viktigst hvor trygg jeg følte meg hele tiden. I dag, etter operasjonen, kan jeg overhode ikke forstå risiko- og fryktaspektet jeg har gått og kjent på så lenge jeg har hatt en slik synskorrigerende behandling i mine tanker.

Jeg hadde lenge ønsket meg en hverdag uten briller. Når operasjonen føles ufarlig og man opplever den nye hverdagen som man har drømt om hvor man er fri til å gjøre det man vil, eller ta på solbriller akkurat når man vil – så handler det til slutt om å prioritere. Min anbefaling er at du skal prioritere deg selv neste gang.

Bernt Halvard Olderskog

Yrke:
NSF Langrenn

Synsfeil:
Nærsynthet

Operasjon:
FS-LASIK

Alder ved operasjon:
44 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Joakim Kleven

Joakim Kleven

Filmskaper

Synet mitt har aldri vært bedre, så jeg er veldig fornøyd! Utrolig deilig - jeg kan ikke tro at jeg ikke har gjort dette før nå. Synet er noe av det viktigste vi har. Nå ser jeg helt skarpt, og det er som en drøm.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: FS-LASIK
Iman Meskini

Iman Meskini

Skuespiller og foredragsholder

Det er deilig å slippe å ta av og på linser hele tiden. Jeg anbefaler øyelaser til alle som er avhengig av briller og linser. Les Iman sin historie

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Joakim Skolt

Joakim Skolt

Revisor hos PwC

Godt syn er essensielt for Joakim sitt yrke og hans hobbyer. Han brukte mye penger på linser. Øyelaser har gjort livet rikere, på alle måter!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK