Bernt Halvard Olderskog

Jeg har hele tiden levd et aktivt liv med mye trening i min hverdag, både i relasjon til jobb og fritid. I over 30 år har jeg hatt en synsfeil som har krevd briller eller linser. Briller fungerte ikke særlig godt, jeg var lei av å måtte løpe med brillene. I tillegg så opplevde jeg tørre øyne ved bruk av linser, så jeg hadde egentlig ikke noen behagelig og optimal synssituasjon i forhold til hvordan jeg ønsket å fungere i min hverdag.

Det som motiverte meg for å ta turen til Memira, var at jeg fikk tilbud om en kostnadsfri synsstest. Da hadde jeg bare alt å ”vinne” på å ta turen og bruke 1 time på å få sjekket ut om jeg overhode var disponibel for å kunne gjøre en synskorrigerende behandling. Jeg vet jo at det at det ikke er alle som har muligheten til å få løst sitt synsproblem. Mitt umiddelbare inntrykk når jeg kom på klinikken til min forundersøkelse, var et serviceinnstilt personale som var svært bevisste og fokuserte i kundekontakten. Det innbyr til tillit og seriøsitet. Jeg hadde lenge hatt lyst til å få løst synsproblemet mitt, men ikke mannet meg opp til action. Den samtalen jeg hadde på forundersøkelsen, styrket ønsket om å endelig gjøre det.

Med lite kunnskap om både tematikken syn, naturlig utvikling av synet i løpet av livet, samt hvordan selve inngrepet foreløper, så er man jo nødt til å være skeptisk og litt urolig for valget man gjør. For min del hadde jeg tanker som aldri å få se vårens første løvetann mer, eller bare måtte høre Johaugs målgang på radio. Etter å ha snakket med optikeren hos Memira, forstod jeg raskt at tilsvarende tanker og frykt-eskalering har de fleste som kommer til Memira, men at denne frykten ikke er særlig reell. Man skal bare ta sine forhåndsregler og følge rutinene som gis etter inngrepet, så vil det gå bra. Med andre ord så merket jeg at med noe mer kunnskap, som jeg fikk i løpet av forundersøkelsen, så forsvant frykten helt og holdent. Jeg var obs på at selve operasjonen ikke ville være komplisert eller langvarig, men ingen hadde klart å forklare at dette jo var verdens enkleste ting! Allerede etter at første øye var tatt, og jeg ventet på nr 2, måtte jeg kommenter; jeg er imponert! Vet ikke hvordan jeg skal klare å skildre hvor lite komplisert jeg opplevde operasjonen, og aller viktigst hvor trygg jeg følte meg hele tiden. I dag, etter operasjonen, kan jeg overhode ikke forstå risiko- og fryktaspektet jeg har gått og kjent på så lenge jeg har hatt en slik synskorrigerende behandling i mine tanker.

Jeg hadde lenge ønsket meg en hverdag uten briller. Når operasjonen føles ufarlig og man opplever den nye hverdagen som man har drømt om hvor man er fri til å gjøre det man vil, eller ta på solbriller akkurat når man vil – så handler det til slutt om å prioritere. Min anbefaling er at du skal prioritere deg selv neste gang.

Bernt Halvard Olderskog

Yrke:
NSF Langrenn

Synsfeil:
Nærsynthet

Operasjon:
FS-LASIK

Alder ved operasjon:
44 år

Bestill tid

Se hvilke tider som er tilgjengelig akkurat nå

Eller book via telefon på 800 22 636

Flere kunder

Yvonne Brokvist

Yvonne Brokvist

Lederutvikler og driver podcasten “Sårbar & Superstark” i Sverige.

Min øyelaserbehandling er det beste jeg har gjort, det er helt fantastisk å slippe å planlegge og tenke på en så grunnleggende ting som å se.

Espen Jansen

Espen Jansen

Turner

Alderssynet – en svakhet som ikke kan trenes opp! Som toppidrettsutøver er Espen vant til å kunne trene opp omtrent hva som helst. Derfor kom alderssynet som en stor overraskelse…

Øyvind Solbrekken Flatla

Øyvind Solbrekken Flatla

Landslaget for rifleskytere

Å drive med rifleskyting, er en idrett som krever ekstrem presisjon. Man må ha et ekstremt godt syn for å skyte bra! Det er nok ikke lett å hevde seg…

Chatt nå

Chatta med kundeservice.

Utenfor åpningstid
Man – Fre 08:00 – 16:30
er det kun chatboter som er tilgjengelig

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 16:30
800 22 636

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå