Eventyreren Annelie Pompe ville ikke la seg begrense av synsfeilen sin!

Annelie Pompe er en utrolig spennende person som lever livet sitt til det fulle. Hun er eventyrer, holder foredrag, er forfatter og fotograf. Hun har verdensrekord i fridykking på 126 meter og er den første svenske kvinnen som har klatret Mount Everest fra nordsiden av fjellet. Å gjøre en øyelaser var både et naturlig og litt skremmende steg å ta for denne damen. Her forteller hun mer om sin opplevelse:

Memira Annelie Pompe

Verden er skarpere og alle lys er liksom mykere enn før!Jeg er fortsatt overrasket over at det er mulig å gjøre en slik synskorrigering!

En tåkete og uklar verden

Innimellom har jeg kjent på følelsen av å være i en tåkete verden. På morgenen før jeg hadde tatt på meg kontaktlinsene følte jeg at jeg ikke helt var tilstede og ikke riktig våken. Hadde jeg forvillet meg ut uten linsene på, kunne jeg ikke se ansiktene på folk rundt meg og ei heller lese noen skilter. Alt var bare tåkete. På lange flyturer orket jeg heller ikke bruke linser på grunn av den tørre luften, men puttet på meg briller som heller ble forlagt eller jeg klarte å knuse dem gang etter gang. Så egentlig var det på høy tid å få gjort en forandring på det der. Det var mange som stilte meg spørsmål om det ikke var ekkelt å skulle gjøre en laserbehandling på øynene og ikke minst om det ikke var forbundet med stor risiko. På Instagramèn min var det til og med noen som skrev kommentar om «hadde jeg bare turt å gjøre det selv».
Risikoen er liten og fordelene en slik behandling gir, overvinner glatt det lille ubehaget man kan kjenne på (som egentlig dreier seg om usikkerhet FØR man gjør selve øyelaserbehandlingen).
Dette handler kort og godt om innstilling til forandring og hvordan man griper situasjonen som en forandring gir. Jeg digger forandringer, og i alle fall forandringer som kan gjøre livet så mye bedre!

Hindringer på veien

Jeg møtte på noen små hindringer på vei mot operasjonen. Først skulle jeg gjøre en undersøkelse for å finne ut om øynene mine hadde de nødvendige forutsetningene for å kunne gjøre en operasjon. Jeg valgte Memira siden deres metode FS-LASIK virket for å være den mest skånsomme og hadde kortest helingstid. Dersom jeg hadde valgt en annen lasermetode, kunne jeg ikke ha vært ute på havet uten solbriller på flere måneder, og akkurat det virket helt utenkelig for meg. Neste utfordring handlet om helingsprosessen. Jeg fikk kort og godt store øyne når jeg leste «ingen trening den første uken» og «ingen vannsport på fire uker». Men fjellturer, yoga og lett styrketrening utenfor treningssentermiljø, var tillatt. Og det var også OK å padle kajakk, og det kan jeg leve med:)

Med nye øyne

Etter operasjonen så føltes det faktisk som jeg hadde nye øyne. De var mer sensitive enn tidligere. Vind og luft opplevdes på nytt vis når det ikke satt en kontaktlinse foran og «strengte av» kontaktflaten. Verden er skarpere og alle lys er på en måte mykere enn tidligere. Jeg er fortsatt svært forundret over at man kan gjøre slik som dette!

Vision for All

Memira gir bort kundenes gamle briller til en organisasjon som heter ‘vision for all’. Denne organisasjonen leverer brillene videre til land hvor innbyggerne ikke har råd til egne briller, så nå donerer jeg bort mine gamle briller til noen som trenger dem for å kunne leve et bedre liv i sitt land!

Annelie Pompe

Yrke:
Eventyrer

Synsfeil:
kunne ikke gjøre jobben godt nok

Operasjon:
FS-LASIK

Alder ved operasjon:
36 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Joakim Kleven

Joakim Kleven

Filmskaper

Synet mitt har aldri vært bedre, så jeg er veldig fornøyd! Utrolig deilig - jeg kan ikke tro at jeg ikke har gjort dette før nå. Synet er noe av det viktigste vi har. Nå ser jeg helt skarpt, og det er som en drøm.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: FS-LASIK
Iman Meskini

Iman Meskini

Skuespiller og foredragsholder

Det er deilig å slippe å ta av og på linser hele tiden. Jeg anbefaler øyelaser til alle som er avhengig av briller og linser. Les Iman sin historie

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK
Joakim Skolt

Joakim Skolt

Revisor hos PwC

Godt syn er essensielt for Joakim sitt yrke og hans hobbyer. Han brukte mye penger på linser. Øyelaser har gjort livet rikere, på alle måter!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: FS-LASIK

Ring oss

Kundeservice
Man – Fre 08:00 – 15:30
23 96 03 92

Stille et spørsmål

Lære mer

Gratis brosjyre
Last ned

Se prisene våre
Pris øyelaser
Pris linsebytte

Book en undersøkelse
Book nå