Alexander Johansson

Yoga, løpetrening, matlaging og kampsport er en del av Alexanders fritidsinteresser. Med briller og linser synes han aktivitetene ble vanskelig å utføre, så han bestemte seg for å ta en øyelaseroperasjon, som viste seg å gjøre livet mye enklere!

Aktivt liv

Før Alexander bestemte seg for å ta øyelaser, hadde han lenge tenkt på om han skulle gjøre det. Noe av det som holdt han tilbake var prisen. Men etter at han hadde regnet på det, forstod han fort at dette var en investering. Alexander lever et aktivt liv, og hans fritidsinteresser er veldig viktig for han. Han trener blant annet kampsport, og forklarer hvor herlig og lettvint livet har blitt etter operasjonen.

– Noe som er litt ekstra herlig er å slippe briller og linser når jeg driver med kampsport, hvor det er mye nærkontakt og det er lett å komme borti øynene. Samme med yoga, det er ikke lett å stå på hode, eller i mange andre yoga-posisjoner og vinkler, når man bruker briller eller linser, forklarer Alexander.

Alexander Johansson

Yrke:
Elektrifisering av bilturer & bilpooler med elbiler

Synsfeil:
Nærsynthet/Astigmatisme

Operasjon:
Trans-PRK

Alder ved operasjon:
29 år

Bestill time

Se oversikt over ledige timer hos din nærmeste klinikk

Eller bestill time via telefon på 23 96 03 92

Øyelaseroperasjonen har gitt meg bedre selvtillit! Nå slipper jeg endelig både briller og linser.

Alexander Johansson, øyelaser

Ved siden av yoga og kampsport, har Alexander en hund som tar en del av hans tid. Han forklarer:

– De to timene jeg bruker hver dag med å gå tur med min hund, har blitt betydelig mye lettere uten briller og linser. Når man står opp kl. 05:00 og skal ut med voffsen i regnværet, da er det fantastisk deilig å slippe og ta på seg linsene eller ha doggete og regnvåte briller, forteller han.

Ti ting å tenke på før en øyeoperasjon

Behandlingsdagen

Før behandlingen var det en viss nervøsitet da han håpet på en øyelasermetode med raskere tilhelingsprosess. Han ble imidlertid anbefalt metoden Trans-PRK, som har en litt lengre helingsprosess enn den vanligste metoden FS-Lasik. Det betyr at du må være hjemme fra jobb og holde deg unna fysisk aktivitet i minst en uke etter behandlingen. På klinikken forsvant angsten noe da han fikk god service og hjelp.

Alexander sier:

– Jeg ble fantastisk behandlet på klinikken. Rolig ned, de hadde steinkontroll, ingen stress og følte seg trygge gjennom hele prosessen. De tok meg gjennom steg for steg, svarte på spørsmålene mine og tok seg tid til meg, sier han.

Alexander syntes selve operasjonen var spennende. Han kom inn på operasjonsstuen, la seg på sofaen og laseren begynte å virke. Det luktet litt brent som det kan gjøre når laseren virker og han forklarer det som en merkelig, men likevel unik situasjon. Til tross for det synes han fortsatt at en laserbehandling høres verre ut enn den er, da den ble fort og ikke gjorde vondt i mellomtiden. Alexander opplyser at et tannlegebesøk er ti ganger verre.

Det han følte seg mest bekymret for etter behandlingen var at partneren ikke var hjemme og kunne hjelpe ham. Når behandlingen var fullført, gikk det overraskende bra. Han hadde forberedt seg med matbokser, og sorterte de forskjellige dråpene i bokser med forskjellige farger fordi han ikke så hvilken som var hvilken.

Etter øyelaseroperasjonen

Det er lett å tenke at briller og linser ikke er så vanskelig å sette på seg om morgenen, eller å bruke gjennom dagene i all slags vær og i ulike aktiviteter. Men etter at Alexander tok en øyelaseroperasjon, sitter han igjen med en helt annen oppfatning. Han forklarer:

– Jeg er utrolig glad for min avgjørelse! Det er som et mirakel – å våkne opp resten av mitt liv uten å tenke; «Hvor er linsene»? Hvor er brillene? «Sitter jeg på dem?” Skikkelig hverdagsluksus, forteller Alexander mens han ler fornøyd.

Han fortsetter med å fortelle om resultatet:

– Altså i dag ser jeg bedre enn jeg gjorde med linser. Jeg tar meg selv i å bli overrasket gang på gang, over at jeg kan se ting som skilter og tekster på lang avstand, noe jeg tidligere ikke kunne. Resultatet har vært stabilt siden operasjonen, så jeg kan uten tvil anbefale øyelaser, avslutter han.

Flere kunder

Janne Formoe

Janne Formoe

Skuespiller

Janne Formoe har fått en mye enklere hverdag etter linsebytte. Som skuespiller og foredragsholder kom alderssynet i veien. Nå slipper hun strevet med linser og flere par briller.

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Bjørn Erik Barman-Jenssen

Bjørn Erik Barman-Jenssen

Jobbet i flyselskap i 34 år.

Bjørn Erik var livredd før operasjonen! Takket være Memira, så vant han over angsten. Les Bjørn Erik sin sterke historie om linsebytteoperasjon

Synsfeil: Alderssyn
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Thea Petersen Sandness

Thea Petersen Sandness

Masterstudent på Nord Universitet

Thea hadde et meget dårlig syn, og det påvirket spesielt hennes studieliv. Linseimplantat forandret alt – hun fikk et bedre og enklere liv!

Synsfeil: Nærsynt
Operasjon: ICL linseimplantat

Flere kunder

Therese Isabelle Dahle

Therese Isabelle Dahle

Gamer og systemutvikler

Therese Isabelle hadde store synsfeil og litt skjevehorhinner, så Linseimplantat (ICL) ble den riktige metoden for henne. Her kan du lese og se video av hennes reise fra å ha store synsfeil og mye hodepine, til å bli helt brille- og linsefri.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: ICL linseimplantat
Marianne Saus

Marianne Saus

Festivalsjef

Marianne, festivalsjef og musikkentusiast, deler sin inspirerende reise fra å måtte jonglere flere brilletyper til å nyte full synsfrihet.

Synsfeil: Langsynthet
Operasjon: Linsebytte (RLE)
Kim Wigaard

Kim Wigaard

Sanger, sanglærer, programleder

Et godt syn er avgjørende for meg i mitt arbeid, og jeg var lei av å bruke linser og briller i over 15 år. Å kunne se klart og tydelig uten disse hjelpemidlene har virkelig forandret hverdagen min.

Synsfeil: Nærsynthet/Skjeve hornhinner
Operasjon: Øyelaser